Tip: Other languages are Google-Translated. You can visit the English version of this link.
Log in
x
or
x
x
Register
x

or
×

Ordinaire Kutools extension not loading

More
4 months 18 hours ago #1763 by Excelfans
Replied by Excelfans on topic Kutools extension not loading
Hello,
Thanks for your feedback.
We will try to fix it in the upcoming versions soon. :)

Please try to contact us via sales@extendoffice.com or support@extendoffice.com.
Please try to be more specific about your issue in the email, and you will get the solution quickly.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 months 2 days ago #1757 by Samoreen
Replied by Samoreen on topic Kutools extension not loading
I can now describe this issue more simply and more accurately.

If the outlook.exe process is launched by an external application as an OLE Automation server (the Outlook main window being therefore hidden), the Kutools extension is not loaded. In this state, if the user launches Outlook (the process being already running), the Outlook main window appears immediately (no splash screen) and the Kutools are not visible in the ribbon (because the extension was not loaded).

If Outlook is launched by the user before any other OLE Automation client has made any attempt to access Outlook as a server, there's no problem.

I just noticed that the Add-ins tab of Outlook is affected the same way.

__
Patrick Philippot

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 months 1 week ago #1747 by Samoreen
Replied by Samoreen on topic Kutools extension not loading
Sorry for the duplicate post. I thought that the first one had been lost. I was not aware that it would take so much time for the post to be published. This will not make discussions very easy.

__
Patrick Philippot

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
4 months 1 week ago #1744 by Samoreen
Kutools extension not loading was created by Samoreen
[using Windows 10 Pro 1809 - Office 2019]

Hi,

I'm currently evaluating Kutools and so far, it works as expected. However, I have a problem with the extension sometimes not loading. I think I know the reason why but I can't fix this myself.

When I open a new Windows session, I have 2 programs running upon startup : Outlook Google Calendar Sync (OGCS) and Go Contact Sync Mod. Both programs access Outlook via OLE Automation when launched. So the outlook.exe process is possibly already running hidden (main window not visible) before I launch Outlook myself. In that case, when I launch Outlook, there's no splash screen displayed (process already running) and the main window appears immediately. But the Kutools extension is not loaded. If I quit Outlook and re-launch it, the Kutools extension is loaded.

If I disable the launch of OGCS and Go Contact Sync Mod upon startup, there's no problem, even if I launch them after I launched Outlook myself. Actually, it seems that the problem is with OGCS (which appears to do more complex things with Outlook's automation engine).

I have tried to launch OGCS with a delay and there's no problem if I launch Outlook before the delay expires. But this will not always be the case. So, this is a temporary workaround. Obviously, Kutools and OGCS are competing for some Outlook resource.

Any idea about this strange behavior ?

Thanks.

__
Patrick Philippot

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: jaychivoExcelfansqiuhongkun