Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да се отстрани границата од полето за текст во Excel?

Стандардно, полето за текст е опкружено со црни граници во Excel. Ако сакате да ја отстраните границата од полето за текст, како можете да направите? И како да ги отстраните границите од сите текстуални кутии во работниот лист или да креирате поле за текст без граница во Excel? Оваа статија ќе воведе методи за да ви помогне да ги решите проблемите.

Отстранете ја границата од полето за текст во Excel

Отстранете ја границата од сите текстуални полиња во тековниот работен лист во Excel

Креирајте без рамка поле за текст во Excel


Отстранете ја границата од полето за текст во Excel


Лесно е да се отстрани границата од полето за текст во Excel со функцијата Без преглед во Excel. Ве молиме да го направите следново.

1. Изберете го полето за текст од кое ќе ги отстраните границите.

2. клик Формат > Формирај го резимето > Нема резиме. Погледнете го екранот:

Потоа можете да видите дека границите се отстранети од избраното поле за текст веднаш како што е прикажано подолу.


Отстранете ги границите од сите текстуални полиња во тековниот работен лист во Excel

Подолу кодот VBA може да ви помогне да ги отстраните границите од сите текстуални полиња во тековниот работен лист во Excel. Ве молиме да го направите следново.

1. Во работниот лист содржи повеќе полиња со текст што ќе ги отстраните границите од, притиснете го Alt + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на Вметнете > Модули. Потоа копирајте подолу кодот VBA во прозорецот на кодот.

VBA код: отстранете ги границите од сите текстуални полиња во тековниот работен лист

Под DelectTextBoxLine () 'Ажурирање со Extendoffice 2018 / 5 / 15 Дим xOle како облик на грешка GoTo LableNext За секој xOle во ActiveSheet.Причини Ако xOle.Name Како "TextBox *" Потоа xOle.Line.Visible = msoFalse крајот Ако LableNext: Следно Крај под

3. Притиснете го копчето F5 клуч за извршување на кодот. Потоа границите веднаш се отстрануваат од сите текстуални полиња во тековниот работен лист.


Креирајте без рамка поле за текст во Excel

Во спротивно, можете да креирате без рамка текст поле за да се избегне отстранување на границите од полето за текст. Ве молиме да го направите следново.

1. Во работниот лист ќе вметнете текстуално поле без граница, притиснете го Alt + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на Вметнете > Модули. Потоа копирајте подолу кодот VBA во прозорецот на кодот.

VBA код: не креирајте граница со текст во Excel

Под AddTextbox_NoLine () 'Ажурирање со Extendoffice 2018 / 5 / 15 ActiveSheet.Shapes.AddTextbox (_ msoTextOrientationHorizontal, 90, 90, 180, 180) .Line.Visible = msoFalse Краен Под

3. Притиснете го копчето F5 клуч за извршување на кодот.

Потоа, полето за текст без граници веднаш се вметнува во тековниот работен лист.


Поврзани статии:



Препорачани алатки за продуктивност

Канцеларија јазиче

златна ѕвезда1 Донеси практични табулатори за Excel и друг канцелариски софтвер, исто како Хром, Firefox и нов Internet Explorer.

Kutools за Excel

златна ѕвезда1 Неверојатни! Зголемете ја вашата продуктивност во 5 минути. Не треба посебни вештини, освен два часа секој ден!

златна ѕвезда1 300 Нови функции за Excel, Направете Excel многу лесен и моќен:

  • Спој ќелии / редови / колони без губење на податоци.
  • Комбинирајте и консолидирајте повеќе листови и работни книги.
  • Споредете ги опсезите, копирајте ги повеќекратните граници, претворете го текстот во датум, единица и конверзија на валути.
  • Сметајте по бои, подредени страни, напредна сортирачка и супер филтер,
  • Повеќе Избери / Вметни / Избриши / Текст / Формат / Линк / Коментар / Учебник / Алатки за работни листови ...

Екран за Kutools за Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.