Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да изнесете и печатите листа на сите папки и подпапки во Outlook?

Општо земено, можете да притиснете Ctrl + 6 клучеви за да ја видите листата на сите папки во Панелот за навигација во Outlook. Сепак, не можете да ја испечатите листата на папки. Оваа статија ќе воведе две VBA скрипти за извоз и печатење на листата на сите папки и нивните подпапки во Outlook.

Еден клик за прикажување на вкупниот број на предмети во сите папки во панелот за навигација во Outlook

Нормално, Outlook го прикажува бројот на непрочитани ставки во секоја папка на панелот за навигација. Но, Kutools за Outlook е Сите папки покажуваат вкупен број на предмети функција може да ви помогне да го прикажете вкупниот број на предмети во сите папки со само еден клик. Кликни за бесплатен пробен период од 60-ден без ограничување!
сите папки покажуваат вкупен број kto 9.00

Kutools за Outlook: 100 + нови напредни алатки за Outlook.
Канцеларија јазиче: Овозможи уредување на јазичиња и прелистување во Office, Само како Хром, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Класично мени: Ставете ги старите менија и алатници назад до Office 2007, 2010, 2013, 2016 и 2019.

стрела сино десен меур Извоз и печатете ја листата на сите Outlook папки и нивните подпапки во нова е-пошта

Овој метод ќе воведе VBA за извоз на листата на сите папки и нивните потпапки во одредена сметка за е-пошта во нова е-пошта во Outlook, а потоа можете лесно да ја испечатите листата на папки.

1. Притиснете Alt + F11 клучеви за отворање на прозорецот Microsoft Visual Basic за апликации.

2. клик Вметнете > Модули, а потоа ставете под VBA кодот во новиот прозорец на Модул.

VBA: Извоз на листата на папки и подпапки во нова е-пошта во Outlook

Public gFolders As String

Public Sub GetFolderNames()
Dim oSession As Outlook.NameSpace
Dim oFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim oNewMail As Outlook.mailItem

Set oSession = Outlook.Application.GetNamespace("MAPI")
Set oFolder = oSession.PickFolder

If (oFolder Is Nothing) Then Exit Sub

ProcessFolder oFolder

Set oNewMail = Application.CreateItem(olMailItem)
oNewMail.Body = gFolders
oNewMail.Display

gFolders = ""
End Sub

Sub ProcessFolder(CurrentFolder As Outlook.MAPIFolder)

Dim i As Long
Dim oSubFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim oFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim sFolderPaths As String

  For i = CurrentFolder.Folders.Count To 1 Step -1
Set oFolder = CurrentFolder.Folders(i)

sFolderPaths = oFolder.FolderPath
gFolders = gFolders & vbCrLf & sFolderPaths & " " & oFolder.Items.Count
Next

For Each oSubFolder In CurrentFolder.Folders
If oSubFolder.Name <> "Deleted Items" Then
ProcessFolder oSubFolder
End If

Next

End Sub

3. Притиснете F5 клуч за да се кандидира оваа VBA.

4. Во pop-up дијалогот Избери фолдер, изберете ја сметката за е-пошта чијашто листа на папки сакате да ја отпечатите и кликнете на OK копче. Погледнете го екранот:

5. И сега листата на папки на наведената сметка за е-пошта е копирана во нова е-пошта како што е прикажано на екранот подолу. Ве молиме кликнете датотека > Печати за печатење на копирана листа на папки.

6. По печатењето, ве молиме затворете ја новата е-пошта без да ја зачувате.


стрела сино десен меур Извоз и печатење на листата на сите Outlook папки и потпапки во Notepad

Овој метод ќе воведе VBA за извоз на листата на сите папки и нивните потпапки во одредена е-сметка од Outlook to Notepad, а потоа можете лесно да ја испечатите листата на Outlook папки во Notepad.

1. Притиснете Alt + F11 клучеви за отворање на прозорецот Microsoft Visual Basic за апликации.

2. клик Вметнете > Модули, а потоа ставете под VBA кодот во новиот прозорец на Модул.

VBA: Извоз на листата на сите Outlook папки и потпапки од Outlook во Notepad

Dim gFileName, gCreateTree, gBase

Public Sub ExportFolderTree()
Dim objOutlook
Dim F, Folders
Dim Result

 Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")

 Set F = objOutlook.Session.PickFolder

If Not F Is Nothing Then
Set Folders = F.Folders

  Result = MsgBox("Do you want to create tree?", vbYesNo + vbDefaultButton2 + vbApplicationModal, "Output Folder Tree")
If Result = 6 Then
gCreateTree = True
Else
gCreateTree = False
End If

  gFileName = GetDesktopFolder() & "\Outlook-Folders.txt"
gBase = Len(F.FolderPath) - Len(Replace(F.FolderPath, "\", "")) + 1

  WriteToATextFile (CreateFolderTree(F.FolderPath, F.Name))

LoopFolders Folders

Set F = Nothing
Set Folders = Nothing
Set objOutlook = Nothing
End If
End Sub

Private Function GetDesktopFolder()
Dim objShell
Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")
GetDesktopFolder = objShell.SpecialFolders("Desktop")
Set objShell = Nothing
End Function

Private Sub LoopFolders(Folders)
Dim F

For Each F In Folders
WriteToATextFile (CreateFolderTree(F.FolderPath, F.Name))
LoopFolders F.Folders
Next
End Sub

Private Sub WriteToATextFile(OLKfoldername)
Dim objFSO, objTextFile
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objTextFile = objFSO.OpenTextFile(gFileName, 8, True)
objTextFile.WriteLine (OLKfoldername)
objTextFile.Close
Set objFSO = Nothing
Set objTextFile = Nothing
End Sub

Private Function CreateFolderTree(OLKfolderpath, OLKfoldername)
If gCreateTree = False Then
CreateFolderTree = Mid(OLKfolderpath, 3)
Else
Dim i, x, OLKprefix
i = Len(OLKfolderpath) - Len(Replace(OLKfolderpath, "\", ""))

  For x = gBase To i
OLKprefix = OLKprefix & "-"
Next

CreateFolderTree = OLKprefix & OLKfoldername
End If
End Function

3. Притиснете F5 клуч за да се кандидира оваа VBA. Следно во дијалогот за изборна папка за избор, изберете ја сметката за е-пошта чија листа на директориуми сакате да ја изнесете и отпечатите и кликнете на OK копче. Погледнете го екранот:

4. Потоа доаѓа дијалогот за стебло на излезната папка. Ве молиме кликнете на Да копче или Не како што ви треба.

И сега текстуална датотека именувана како Outlook-папки е креиран и зачуван на вашата работна површина како што е прикажано подолу прикажаното.

5. Двоен клик за да ја отворите новата текстуална датотека, а потоа кликнете датотека > Печати за печатење на изнесената листа на изгледни папки.


стрела сино десен меурповрзани написиKutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.