Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да конвертирате повеќе состаноци во задачите брзо во Outlook?

Во оваа статија, ќе разговарам за тоа како да го конвертирате состанок или неколку состаноци на задачи брзо и лесно во Outlook.

Конвертирај еден состанок на задача со влечење и пуштање

Конвертирај повеќе состаноци на задачи со примена на VBA код


Конвертирај еден состанок на задача со влечење и пуштање

За да конвертирате еден состанок во задача, само треба да го повлечете назначувањето во папката за задачи, ве молиме да го направите следново:

1. Во календар прозорецот, одберете ја ставката за назначување која што треба да ја конвертирате во задача, а потоа повлечете ја и пуштете ја на Задачи иконата на дното на панелот за навигација како што е прикажано на следнава слика:

doc назначување на задача 1

2. Тогаш ново Задача прозорецот се прикажува, ве молиме кликнете Зачувување и затворање копче за да го зачувате ова назначување како задача. Погледнете го екранот:

doc назначување на задача 2


Конвертирај повеќе состаноци на задачи со примена на VBA код

Ако имате повеќе состаноци треба да се конвертираат во задачи, подолу кодот VBA може да ви направи корист, направете го следново:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. И потоа, кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Конвертирај повеќе состаноци во задачите

Sub ConvertAppointmentsToTasks()
Dim xItemCollection As VBA.Collection
Dim xActiveWindow As Object
Dim xItem As Object
Dim xSelection As Outlook.Selection
Dim xTaskFolder As Outlook.Folder
Dim xAppointmentItem As Outlook.AppointmentItem
Dim xTaskItem As Outlook.TaskItem
On Error Resume Next
Set xItemCollection = New VBA.Collection
Set xActiveWindow = Outlook.Application.ActiveWindow
If TypeOf xActiveWindow Is Inspector Then
  Set xItem = xActiveWindow.CurrentItem
  If xItem.Class = olAppointment Then xItemCollection.Add xItem
Else
  Set xSelection = xActiveWindow.Selection
  If xSelection Is Nothing Then Exit Sub
  For Each xItem In xSelection
    If xItem.Class = olAppointment Then xItemCollection.Add xItem
  Next
End If
Set xTaskFolder = Application.Session.PickFolder
If xTaskFolder Is Nothing Then Exit Sub
For Each xAppointmentItem In xItemCollection
  Set xTaskItem = xTaskFolder.Items.Add(olTaskItem)
  With xTaskItem
    .StartDate = Format(xAppointmentItem.Start, "Short Date")
    .DueDate = Format(xAppointmentItem.End, "Short Date")
    .Subject = xAppointmentItem.Subject & " (From Appt)"
    .Categories = xAppointmentItem.Categories
    .Body = xAppointmentItem.Body
    .Save
    .Display
  End With
Next
End Sub

doc назначување на задача 3

3. Потоа одберете ги состаноците што сакате да ги конвертирате во задача, а потоа кликнете Стартувај макро копчето за да го извршите овој код, видете го екранот:

doc назначување на задача 4

4. И тогаш a Изберете папка дијалогот ќе се појави, одберете a Задачи папка каде што сакате да ги зачувате конвертираните резултати, видете го екранот:

doc назначување на задача 5

5. Потоа кликнете OK копчето и сите избрани состаноци ќе бидат креирани како задачи, а потоа треба да ги зачувате и затворите Задача прозорецот еден по еден, видете го екранот:

doc назначување на задача 6

6. Потоа, можете да отидете на Задача папката, сите одбраните состаноци се зачувани како нови задачи, видете го екранот:

doc назначување на задача 7Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.