Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да ги преименувате и зачувате прилозите од е-поштата во папка во Outlook?

Во перспектива, може да примате пораки со прилози обично и дали се обидувате да ги преименувате прилозите на пораката и да ги зачувате во папка како што е прикажано подолу прикажаното екранот? Очигледно, можете да ги зачувате во некоја папка и да ги преименувате еден по еден, но, всушност, имам код VBA, може брзо да ги преименувате сите прилози со исто име, а потоа да зачувате во една папка.
doc преименувај освен зачувај го 1

Преименувај и зачувај ги прилозите со исто име во папка

Преименувајте и зачувајте прилози во папка со Kutools за Outlook


Одговори порака со оригинални прилози во Outlook

Како што сите знаеме, прикачените прилози ќе бидат отстранети од оригиналната порака кога ќе одговарате порака до примачот во Outlook. Ако сакате да одговорите на масажа со чување прилози, можете да се обидете Kutools за Outlook's Одговори со прилогот функцијата, таа може да одговори на една порака со оригиналните прилози, исто така, работи за сите messafe. Кликни за целосна идни 45 денови бесплатен пробен период!

doc одговор со прилог
Kutools за Outlook: со десетици практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена.
Kutools за Outlook: 100 + нови напредни алатки за Outlook.
Канцеларија јазиче: Овозможи уредување на јазичиња и прелистување во Office, Само како Хром, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Класично мени: Ставете ги старите менија и алатници назад до Office 2007, 2010, 2013, 2016 и 2019.

Преименувај и зачувај ги прилозите со исто име во папка

1. Изберете ја пораката која сакате да ги зачувате своите прилози и да го преименувате во исто име.

2. Притиснете Alt + F11 keys, тогаш во Project1 окно, двоен клик Оваа OutlookSession за да креирате нова празна скрипта во десниот дел, потоа копирајте го и ставете го кодот на него.

VBA: Преименувај ги и зачувај ги прилозите

Public Sub SaveAttachsToDisk () 'UpdatebyExtendoffice20180521 Dim xItem As Object' Outlook.MailItem Dim xSelection As Selection Dim xAttachment As Outlook.Attachment Dim xFldObj As Object Dim xSaveFolder As String Dim xFSO As Scripting.FileSystemObject Dim xFile As File Dim xFilePath As String Dim xNewName, xTmpName како Стринг Дим xExt како Стринг Смрт xCount како Цел Број На Грешка Продолжи Напред Намести xFldObj = CreateObject ("Shell.Application"). browsefor папка (0, "Изберете папка", 0, 16) Постави xFSO = Нов Scripting.FileSystemObject Ако xFldObj Ништо тогаш не излезете. Sub xSaveFolder = xFldObj.Items.Item.Path & "\" Постави xSelection = Outlook.Application.ActiveExplorer.Selection xNewName = InputBox ("Име на прилогот:", "Kutools за Outlook", xNewName) Ако Len (xNewName)) = 0 Потоа излез за секој xItem во xSelection за секој x додаток во xItem.Attachments xFilePath = xSaveFolder и xAttachment.FileName xAttachment.SaveAsFile xFilePath Постави xFile = xFSO.GetFile (xFilePath) xCount = 1 Зачувано = Неточно xExt = "." & xFSO.GetExtensionName (xFilePath) xTmpName = xNewName xNewName = xTmpName & xExt Ако xFSO.FileExists (xSaveFolder & xNewName) = Лошо тогаш xFile.Name = xNewName xNewName = xTmpName Друго xTmpName = Лево (xNewName, Len (xNewName) - Len )) Додека е зачувано = Неточно xNewName = xTmpName и xCount & xExt Ако xFSO.FileExists (xSaveFolder & xNewName) = Неточно Потоа xFile.Name = xNewName xNewName = xTmpName Зачувано = Вистинско друго xCount = xCount + 1 Крај Ако се заврши крајот xFSO = Ништо не завршува

doc преименувај спаси прилози во папка 2

3. клик алатки > Референци, во дијалог прозорецот, проверете Мајкрософт скрипта траење Обележувач.

doc преименувај спаси прилози во папка 3 doc стрелка десно doc преименувај спаси прилози во папка 4

4. клик OK, притиснете F5 клуч за извршување на кодот, a Пребарувај за папка дијалогот се појавува за избирање или создавање на папка за поставување прилози.
doc преименувај спаси прилози во папка 5

5. клик OK, потоа даде име за прилозите.
doc преименувај спаси прилози во папка 6

6. клик OK, сега прилозите се преименуваат со исто име, ако има дупликати, дупликатните ќе бидат додадени броеви како суфикс.


Преименувајте и зачувајте прилози во папка со Kutools за Outlook

Всушност, постои функција во Kutools за Outlook - корисна додадена алатка на Outlook може да ги преименува сите прилози пред да зачувува или испрати.

Kutools for Outlook , Вклучува 100 + моќни функции и алатки за Microsoft Outlook 2016, 2013, 2010 и Office 365.

Бесплатна инсталација Kutools за Outlook, а потоа стори како подолу чекори:

1. Активирајте ја е-поштата во нагласниот прозорец или во полето за пораки како што сакате, кликнете Kutools > Преименувај ги сите.
doc преименувај освен зачувај го 2

2. Во прозорецот за пуштање, внесете го новото име што го користите за секој прилог. Кликнете ОК, прилозите беа преименувани со нови имиња.
doc преименувај освен зачувај го 3
doc преименувај освен зачувај го 4

3. Десен клик на еден прилог, одберете Зачувај ги сите прилози, кликнете ОК и одберете папка за да ги зачувате прилозите како што ви требаат. Тогаш преименуваните прилози се зачувани во папка.
doc преименувај освен зачувај го 5Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Lipe · 3 months ago
  Hey there! Do you know how we can improve the below code to rename the file when saved?

  Public Sub UnzipFileInOutlook(itm As Outlook.MailItem)
  Dim objAtt As Outlook.Attachment
  Dim saveFolder As String
  saveFolder = "C:\Users\acheng\Desktop"
  For Each objAtt In itm.Attachments
  objAtt.SaveAsFile saveFolder
  Set objAtt = Nothing
  Next
  End Sub
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Sunny · 1 months ago
   Hello, Lipe, may be this code can help you.

   Private Sub CopyToDefaultCalendarFld(ByVal Item As Object)
   Dim xCopiedAppointment As Outlook.AppointmentItem
   Dim xMovedAppointment As Outlook.AppointmentItem
   Dim xMeeting As MeetingItem
   Dim xApoint As AppointmentItem
   On Error Resume Next
   If Item.Class = olAppointment Then
   Set xApoint = Item
   Set xCopiedAppointment = xApoint.Copy
   Set xMovedAppointment = xCopiedAppointment.Move(GMovedCalendarFolder)
   If xApoint.Subject <> xMovedAppointment.Subject Then
   If InStr(1, xMovedAppointment.Subject, "Copy: ") > 0 Then
   xMovedAppointment.Subject = VBA.Replace(xMovedAppointment.Subject, "Copy: ", "", 1, 1)
   xMovedAppointment.Save
   End If
   End If
   ElseIf Item.Class = olMeetingRequest Then
   Set xMeeting = Item
   Set xCopiedAppointment = xMeeting.GetAssociatedAppointment(True).Copy
   Set xMovedAppointment = xCopiedAppointment.Move(GMovedCalendarFolder)
   If xMeeting.Subject <> xMovedAppointment.Subject Then
   If InStr(1, xMovedAppointment.Subject, "Copy: ") > 0 Then
   xMovedAppointment.Subject = VBA.Replace(xMovedAppointment.Subject, "Copy: ", "", 1, 1)
   xMovedAppointment.Save
   End If
   End If
   xCopiedAppointment.Delete
   End If
   Set xCopiedAppointment = Nothing
   End Sub