Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да го пронајдете и замени предметниот текст во пораките или задачите во Outlook?

Во Outlook, ако има повеќе теми за пораки или субјекти на задачи треба да се заменат со наведениот текст, се разбира, можете да ги менувате еден по еден, но, дали имате брз начин да ја завршите оваа работа одеднаш во Outlook?

Пронајдете и заменете го предметниот текст во повеќе пораки со користење на VBA-код

Пронајдете и заменете го предметниот текст во повеќе задачи со користење на VBA-код


Пронајдете и заменете го предметниот текст во повеќе пораки со користење на VBA-код

Пронајдете го конкретниот текст и заменете го со друг во повеќе теми на пораки, подолниот VBA код може да ви направи услуга, ве молиме со следниве чекори:

1. Изберете ги пораките што сакате да ги пронајдете и заменете го предметниот текст, а потоа, држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Потоа кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Пронајдете и заменете го предметниот текст во повеќе пораки:

Option Explicit
Sub FindAndReplaceInSubject()
Dim xItem As Object
Dim xNewSubject As String
Dim xMailItem As MailItem
Dim xExplorer As Explorer
Dim i As Integer
On Error Resume Next
Set xExplorer = Outlook.Application.ActiveExplorer
For i = xExplorer.Selection.Count To 1 Step -1
  Set xItem = xExplorer.Selection.Item(i)
  If xItem.Class = olMail Then
    Set xMailItem = xItem
    With xMailItem
      xNewSubject = Replace(.Subject, "kte", "Kutools for Excel")
      .Subject = xNewSubject
      .Save
    End With
  End If
Next
End Sub

Забелешка: Во горниот код: xNewSubject = Замени (. Субјект, "kte", "Kutools за Excel")"kte"Е стариот текст што сакате да го пронајдете, и"Kutools за Excel"Е новиот текст со кој сакате да го замените. Ве молиме да ги промените на вашата потреба.

doc замени предмети 1

3. Потоа притиснете F5 клуч за да го извршите овој код, а конкретниот текст во предметите на пораката е заменет со новиот текст како што ви треба, видете го екранот:

doc замени предмети 2


Пронајдете и заменете го предметниот текст во повеќе задачи со користење на VBA-код

Ако треба да го пронајдете и замените предметниот текст во задачите, следниот VBA код исто така може да ви помогне.

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Потоа кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Пронајдете и заменете го предметниот текст во сите задачи:

Option Explicit
Sub FindReplaceTextsInAllTaskSubjects()
Dim xPane As NavigationPane
Dim xModule As TasksModule
Dim xGroup As NavigationGroup
Dim xNavFolder As NavigationFolder
Dim xTaskItem As Outlook.TaskItem
Dim i, k As Integer
Dim xFindStr, xReplaceStr As String
Dim xTotalCount As Long
On Error Resume Next
xFindStr = InputBox("Type the words to find:", "Kutools for Outlook", xFindStr)
If Len(Trim(xFindStr)) = 0 Then Exit Sub
xReplaceStr = InputBox("Type the words to replace:", "Kutools for Outlook", xReplaceStr)
If Len(Trim(xReplaceStr)) = 0 Then Exit Sub
xTotalCount = 0
Set xPane = Outlook.Application.ActiveExplorer.NavigationPane
Set xModule = xPane.Modules.GetNavigationModule(olModuleTasks)
Set xGroup = xModule.NavigationGroups.Item(1)
For i = xGroup.NavigationFolders.Count To 1 Step -1
  Set xNavFolder = xGroup.NavigationFolders.Item(i)
  For k = xNavFolder.Folder.Items.Count To 1 Step -1
    Set xTaskItem = xNavFolder.Folder.Items(k)
    If InStr(xTaskItem.Subject, xFindStr) > 0 Then
      xTaskItem.Subject = Replace(xTaskItem.Subject, xFindStr, xReplaceStr)
      xTaskItem.Save
      xTotalCount = xTotalCount + 1
    End If
  Next
Next
MsgBox xTotalCount & " task subjects have been changed!", vbInformation + vbOKOnly, "Kutools for Outlook"
End Sub

3. Потоа притиснете F5 клуч за извршување на овој код, и се појави брзо кутија, ве молиме напишете го текстот што сакате да го пронајдете од субјектите на задачи, видете го екранот:

doc замени предмети 3

4. Кликнете OK, а се појави друго поле за праќање, ве молиме внесете го новиот текст со кој сакате да го замените, видете го екранот:

doc замени предмети 4

5. Потоа кликнете OK, и се прикажува дијалог-кутија за да ви кажам колку предмети се променети, видете го екранот:

doc замени предмети 5

6. Кликнете OK, а старите текстови во предметите за задачи се заменети со новите, видете го екранот:

doc замени предмети 6Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.