Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да испратите календар на повеќе примачи поединечно во Outlook?

Нормално, можете брзо и лесно да испраќате календар до примачот со користење на Календар за е-пошта функција во Outlook. Ако сакате да испратите календар прикачен како iCalendar датотека на поединечни контакти поединечно, треба да го испратите еден по еден. Во оваа статија, ќе зборувам за лесен начин за испраќање календар до повеќе примачи поединечно во Outlook.

Испратете календар на повеќе примачи поединечно со код на VBA


Испратете календар на повеќе примачи поединечно со код на VBA

За да испратите календар на повеќе примачи поодделно, следниот VBA код може да ви помогне, направете го следново:

1. Отидете до Контакт окно и одберете ги контактите што сакате да ги испратите календарот.

2. Потоа држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

3. Кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Испратете календар на повеќе примачи поединечно:

Sub EmailCalendarToMultiplePersonsSeparately()
Dim xSelection As Outlook.Selection
Dim xCalendarFolder As Outlook.Folder
Dim xCalendarExporter As Outlook.CalendarSharing
Dim xStartDate, xEndDate As Date
Dim xCalendarFile As String
Dim xContactItem As Outlook.ContactItem
Dim xDistListItem As Outlook.DistListItem
Dim xItem As Object
Dim xMailItem As Outlook.MailItem
Dim xFilePath, xFileName, xEmailAddress As String
Dim xRecipient As Recipient
On Error Resume Next
xFilePath = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders(16) & "\MyCalendar"
If Dir(xFilePath, vbDirectory) = "" Then MkDir xFilePath
If Outlook.Application.ActiveExplorer.CurrentFolder.DefaultItemType <> olContactItem Then
  MsgBox "Please Select contacts first!", vbExclamation + vbOKOnly, "Kutools for Outlook"
  Exit Sub
End If
Set xSelection = Outlook.Application.ActiveExplorer.Selection
If xSelection Is Nothing Then Exit Sub
Set xCalendarFolder = Outlook.Application.Session.PickFolder
If xCalendarFolder Is Nothing Then Exit Sub
If xCalendarFolder.DefaultItemType <> olAppointmentItem Then Exit Sub
Set xCalendarExporter = xCalendarFolder.GetCalendarExporter
xStartDate = InputBox("Enter the start date:", "Kutools for Outlook", "")
If Len(Trim(xStartDate)) = 0 Then Exit Sub
xEndDate = InputBox("Enter the end date:", "Kutools for Outlook", "")
If Len(Trim(xEndDate)) = 0 Then Exit Sub
If xStartDate = #1/1/4501# Or xEndDate = #1/1/4501# Then Exit Sub
xFileName = "Calendar (" & Format(xStartDate, "YYYYMMDD") & " - " & Format(xEndDate, "YYYYMMDD") & ").ics"
xCalendarFile = xFilePath & "\" & xFileName
With xCalendarExporter
  .IncludeWholeCalendar = False
  .StartDate = xStartDate
  .EndDate = xEndDate
  .CalendarDetail = olFullDetails
  .IncludeAttachments = True
  .IncludePrivateDetails = False
  .RestrictToWorkingHours = False
  .SaveAsICal xCalendarFile
End With
For Each xItem In xSelection
  If xItem.Class = olContact Then
    Set xContactItem = xItem
    Set xMailItem = Outlook.Application.CreateItem(olMailItem)
    With xMailItem
      .To = xContactItem.Email1Address
      .Recipients.ResolveAll
      .Subject = xFileName
      .Attachments.Add xCalendarFile
      .Body = "Dear " & xContactItem.FullName & "," & vbCrLf & "Type body here..."
      .Display
    End With
  End If
  If xItem.Class = olDistributionList Then
    Set xDistListItem = xItem
    For i = 1 To xDistListItem.MemberCount
      Set xRecipient = xDistListItem.GetMember(i)
      Set xMailItem = Outlook.Application.CreateItem(olMailItem)
      With xMailItem
        .To = xRecipient.AddressEntry.Address
        .Recipients.ResolveAll
        .Subject = xFileName
        .Attachments.Add xCalendarFile
        .Body = "Dear " & xRecipient.Name & "," & vbCrLf & "Type body here..."
        .Display
      End With
    Next i
  End If
Next
End Sub

doc испрати календар до повеќе лица 1

4. Откако ќе го внесете кодот, притиснете F5 клуч за извршување на овој код, и a Изберете папка дијалогот се појави, ве молиме изберете календар кој сакате да го испратите, видете го екранот:

doc испрати календар до повеќе лица 2

5. Кликнете OK, а потоа наведете го опсегот на датуми за кој сакате да го испратите календарот во следните прокси-кутии, видете го екранот:

doc испрати календар до повеќе лица 3

6. И потоа, кликнете OK, нови е-пораки со прикачен календар се креирани како што е прикажано на следнава слика, а потоа само треба да ги испратите еден по еден.

doc испрати календар до повеќе лица 4


Поврзани написи:

Како да испратите е-пошта до повеќе примачи поединечно во Outlook?

Како да испратите персонализирани масовни пораки до листа од Excel преку Outlook?

Како да испратите повеќе нацрти одеднаш во Outlook?

Како да испратите е-пошта до повеќе примачи без да знаат во Outlook?Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.