Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да се пресмета бројот на означени пораки во Outlook?

Во Outlook, можете да ги означите пораките, контактите или задачите за да ги направите извонредни, но, понекогаш, треба да го броите бројот на обележани ставки во Outlook. Како може да се справи со оваа задача во Outlook?

Бројте го бројот на означени пораки во една сметка со папките за пребарување

Број бројот на означени пораки / контакти / задачи одделно во сите сметки со код на VBA


Сметајте го бројот на денес, вчера, прочитајте, непрочитани, вкупно ставки ... во Outlook

со Kutools за OutlookМоќен е Статистика функција, можете да го добиете бројот на itmes врз основа на датум, избрани ставки, читање, непрочитани и така натаму како што ви треба.

doc брои означени ознаки 6

Kutools за Outlook: со повеќе од 20 + практични Excel додатоци, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземете и пробајте бесплатен пробен период сега!

Бројте го бројот на означени пораки во една сметка со папките за пребарување

За да го изброите бројот на означени е-пораки во сметката на Outlook, на Барај Папки функција може да ви помогне, направете го следново:

1. Десен клик Барај Папки под вашата e-mail сметка, а потоа одберете Нова папка за пребарување, видете го екранот:

doc брои означени ознаки 1

2. Тогаш a Нова папка за пребарување дијалогот се појави, кликнете Пошта означена за следење опција во Читање на пошта секција, видете го екранот:

doc брои означени ознаки 2

3. Потоа кликнете OK, и сите означени пораки се копираат во За следење фолдерот и вкупниот број на етикети со знаменца се прикажани на следниот приказ на екранот:

doc брои означени ознаки 3


Број бројот на означени пораки / контакти / задачи одделно во сите сметки со код на VBA

Ако сакате да го изброите бројот на сите означени ставки, како што се пораките, контактите и задачите во Outlook посебно, следниот VBA код може да ви направи корист.

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Потоа кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Преброј го бројот на знаменити времиња во Outlook:

Dim GSeparateCount, GMailCount, GContactCount, GTaskCount As Long
Sub CountFlaggedItems()
Dim xStore As Outlook.Store
Dim xTotalCount As Long
Dim xPrompt As String
Dim xFolder As Folder
Dim i, k As Integer
On Error Resume Next
xTotalCount = 0
GMailCount = 0
GContactCount = 0
GTaskCount = 0
For Each xStore In Application.Session.Stores
  For Each xFolder In xStore.GetRootFolder.Folders
    Call ProcessFolders(xFolder)
  Next
Next
xTotalCount = GMailCount + GContactCount + GTaskCount
xPrompt = xTotalCount & " items have been flagged, as follows: " & Chr(10) & Chr(10) & "Emails: " & GMailCount & Chr(10) & "Contacts: " & GContactCount & Chr(10) & "Tasks: " & GTaskCount
MsgBox xPrompt, vbInformation + vbOKOnly, "Kutools for Outlook"
End Sub
Sub ProcessFolders(ByVal CurFolder As Outlook.Folder)
Dim xSubfolder As Outlook.Folder
Dim xItem As Object
Dim i, k As Integer
On Error Resume Next
For i = CurFolder.Items.Count To 1 Step -1
  Set xItem = CurFolder.Items.item(i)
  Select Case xItem.Class
    Case olMail, olPost, olSharing
      If xItem.IsMarkedAsTask = True Then
        GMailCount = GMailCount + 1
      End If
    Case olContact, olDistList
      If xItem.IsMarkedAsTask = True Then
        GContactCount = GContactCount + 1
      End If
    Case olTask
      If CurFolder.DefaultItemType = olTaskItem Then
      GTaskCount = GTaskCount + 1
      End If
  End Select
Next i
If CurFolder.Folders.Count > 0 Then
    For k = CurFolder.Folders.Count To 1 Step -1
      Set xSubfolder = CurFolder.Folders.item(k)
      Call ProcessFolders(xSubfolder)
    Next k
  End If
End Sub

doc брои означени ознаки 4

3. Потоа притиснете F5 клуч за извршување на овој код, и се појави поле за брзо известување за да ви го каже вкупниот број на сите обележани ставки како што е прикажано подолу прикажаното на екранот:

doc брои означени ознаки 5Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.