Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како автоматски да го менувате потписот врз основа на приматели во Outlook?

Стандардно, Outlook има функција за вградување за корисниците автоматски да го менуваат потписот додека праќаат пораки преку различни сметки за е-пошта. Но, освен тоа, тука ќе ви покажам метод за автоматско менување на потпис врз основа на различни примачи во полето To во Outlook.

Променете го потписот врз основа на примачите автоматски со VBA код


Секогаш одговарајте на е-пошта со стандардна е-поп-сметка во Outlook:

Ако сакате секогаш да одговорите е-пошта со стандардна е-сметка во вашиот Outlook, на Секогаш одговарајте со стандардна сметка опција на Kutools за Outlook ќе ти направам корист. Погледнете го екранот:

Kutools за Outlook: со повеќе од 40 практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Променете го потписот врз основа на примачите автоматски со VBA код

Следете ги чекорите подолу за да приложите различни потписи до соодветните примачи додека испраќате е-пораки во Outlook.

1. Прво, треба да ја оневозможите автоматската приложена функција за потпис во Outlook. Ве молиме кликнете датотека > Опции да се отвори Опции за Outlook прозорец.

2. Во Опции за Outlook прозорецот, одберете пошта во левата страна, потоа кликнете на Потписи копчето во Компонирај пораки секција. Погледнете го екранот:

3. Во Потписи и канцелариски материјал дијалог прозорецот, одете на Изберете стандарден потпис дел под Е-пошта потпис табот, изберете сметка за е-пошта во Е-мејл-сметка паѓачка листа, а потоа изберете (Нема) од Нови пораки и Одговори / напред паѓачки листи. Повторете ги овие чекори додека не се поставени сите сметки за е-пошта (Нема). Потоа кликнете на OK копче.

Забелешка: Исто така можете да ги креирате потребните потписи во ова Потписи и канцелариски материјал дијалог-кутија.

4. Кликнете на OK кога се враќа Опции за Outlook прозорец.

5. Притиснете го копчето Alt + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

6. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорец, двоен клик Оваа OutlookSession во левата страна за да го отворите прозорецот Code и копија подолу VBA код во прозорецот. Погледнете го екранот:

VBA код: Автоматски го менува потписот врз основа на примачи во Outlook

Private Sub Application_ItemSend(ByVal Item As Object, Cancel As Boolean)
'Updated by ExtendOffice 20180814
Dim xMailItem As MailItem
Dim xRecipients As Recipients
Dim xRecipient As Recipient
Dim xRcpAddress As String
Dim xSignatureFile, xSignaturePath As String
Dim xFSO As Scripting.FileSystemObject
Dim xTextStream As Scripting.TextStream
Dim xSignature As String
On Error Resume Next
Set xFSO = New Scripting.FileSystemObject
If Item.Class = olMail Then
  Set xMailItem = Item
  Set xRecipients = xMailItem.Recipients
End If
xSignaturePath = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders(5) + "\Microsoft\Signatures\"
If xRecipients.Count = 1 Then
  Set xRecipient = xRecipients.Item(1)
  xRcpAddress = xRecipient.Address
  Select Case xRcpAddress
    Case "Email Address 1"
      xSignatureFile = xSignaturePath & "aaa.htm"
    Case "Email Address 2", "Email Address 3"
      xSignatureFile = xSignaturePath & "bbb.htm"
    Case "Email Address 4"
      xSignatureFile = xSignaturePath & "ccc.htm"
  End Select
End If
Set xTextStream = xFSO.OpenTextFile(xSignatureFile)
xSignature = xTextStream.ReadAll
xMailItem.HTMLBody = xMailItem.HTMLBody & "<HTML><BODY><br>" & xSignature & "</br></HTML></BODY>"
End Sub

Белешки:

1. Во VBA кодот, ве молиме заменете го "E-mail адреса 1 / 2 / 3 / 4"Со одредени адреси на е-пошта на примателите.

2. "aaa.htm""bbb.htm"И"ccc.htm"се наведениот потпис што ќе го испратите до соодветните примачи.

3. Во овој случај, потписот "ааа"Ќе биде испратена до"E-mail адреса 1", Потпис"bbb"Ќе биде испратена до"E-mail адреса 2"И"E-mail адреса 3", и "E-mail адреса 4"Ќе добие е-пошта вградена со потпис"ccc". Ве молиме да ги промените врз основа на вашите потреби.

7. Потоа кликнете алатки > Референци да одам на Референци-проект дијалог-кутија. Во дијалогот проверете Microsoft скрипта траење опција, а потоа кликнете OK копче, видете го екранот:

8. Притиснете го копчето Alt + Q клучеви за да го затворите Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

Отсега натаму, откако ќе напишете е-пошта и ќе го притиснете копчето Испрати, соодветниот потпис автоматски ќе се вметне на крајот од телото на е-пошта врз основа на е-адресата на примачот во полето To.

Ако сакате да внесете временска ознака како потпис во телото на е-пошта додека создавате / одговарате / препраќате нова е-пошта во Outlook, можете да овозможите Додајте датум кога ќе креирате нова, одговорна и препратена е-пошта опција на Kutools за Outlook да го достигнеме. Погледнете го екранот:

Kutools за Outlook: со повеќе од 40 практични Outlook додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 45 дена. Преземи и бесплатен пробен период Сега!Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.