Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да поставите различни потписи за одговори и напред во Outlook?

Нормално, можете да поставите различни потписи за различни сметки во Outlook, но, некогаш сте се обиделе да примените различни потписи за одговори и напред. Тоа значи дека, кога ќе одговорите на е-пошта, потписот 1 се вметнува, кога ќе испратите е-пошта, ќе се примени signature2. Како може да ја реши оваа задача во Outlook?

Поставете различни потписи за одговори и напред со VBA код


Поставете различни потписи за одговори и напред со VBA код

Следниот код на VBA може да ви помогне да поставите различни потписи за одговори и напред, ве молиме со следниве чекори еден по еден:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Потоа кликнете Вметнете > Модули, копирајте и ставете подолу код во отворениот празно модул, видете го екранот:

VBA код: Поставете различни потписи за одговори и напред:

Public WithEvents GExplorer As Outlook.Explorer
Public WithEvents GMail As Outlook.MailItem
Public GFSO As Scripting.FileSystemObject
Public GTextStream As Scripting.TextStream
Public GText As String
Private Sub Application_Startup()
  Set GExplorer = Outlook.Application.ActiveExplorer
  Set GFSO = New Scripting.FileSystemObject
End Sub
Private Sub GExplorer_SelectionChange()
  Dim xItem As Object
  On Error Resume Next
  Set xItem = GExplorer.Selection.Item(1)
  If xItem.Class <> olMail Then Exit Sub
  Set GMail = xItem
End Sub
Private Sub GMail_Reply(ByVal Response As Object, Cancel As Boolean)
  InsertSignature Response, "Signature1.htm"  'change this signature name for replies
End Sub
Private Sub GMail_Forward(ByVal Forward As Object, Cancel As Boolean)
  InsertSignature Forward, " Signature2.htm"  'change this signature name for forwards
End Sub
Private Sub InsertSignature(Item As Object, SignName As String)
  Dim xSignatureFile As String
  Dim xMailItem As Outlook.MailItem
  xSignatureFile = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders(5)
  xSignatureFile = xSignatureFile & "\Microsoft\Signatures\" & SignName
  Set GTextStream = GFSO.OpenTextFile(xSignatureFile)
  GText = ""
  GText = GTextStream.ReadAll
  If Item.Class <> olMail Then Exit Sub
  Set xMailItem = Item
  With xMailItem
    .Display
    .HTMLBody = .HTMLBody & "<br><br>" & GText
  End With
End Sub

Забелешка: Во горниот код, Signature1 и Signature2 се двете имиња за потпис што сакате да ги користите за одговарање и препраќање. Променете ги имињата на вашата потреба.

doc sig forwar одговор 1

3. Сепак, во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на алатки > Референци да одам на Референци-Project1 дијалог прозорецот и проверете Microsoft скрипта траење опција од Достапни референци листа, видете го екранот:

doc sig forwar одговор 2

4. И потоа кликнете OK за да го затворите дијалогот, од сега па натаму, кога ќе одговорите на е-пошта, Signature1 ќе биде вметната одеднаш, видете го екранот:

doc sig forwar одговор 3

И кога ќе препратите порака, Signature2 ќе биде вметната како прикажан следниот приказ на екранот:

doc sig forwar одговор 4Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.