Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да извезуваш Outlook порака брои во Excel работна книга?

Нормално, можете да ги извезувате пораките на Outlook во датотека Excel со помош на функцијата Import / Export брзо и лесно. Но, дали некогаш сте се обиделе да ги броиме предметите во сите папки на вашата сметка за е-пошта и да ги изнесете резултатите од броењето во работната книга на Excel?

Извозната Outlook порака се брои во Excel работна книга со VBA код


Извозната Outlook порака се брои во Excel работна книга со VBA код

Следниот код на VBA може да ви помогне да ги известите резултатите од броењето од сите папки во одредена е-пошта на Excel работната книга, ве молиме направете го следново:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Кликнете Вметнете > Модули, и внесете го следниов код во Модули Прозорец.

VBA код: Експортирајте ги изгледите за изгледот во Excel работната книга:

Sub Export_CountOfItems_InEachFolder_toExcel () Dim xSourceFolder како Outlook.Folder, xSubFolder како Outlook.Folder Dim xFilePath As String Dim xExcelApp како Excel.Application Dim xWb како Excel.Work Dim xWs како Excel.Worksheet при грешка во продолжение Next Set xExcelApp = Нов Excel.Application Set xWb = xExcelApp.Workbooks.Додај во собата xWs = xWbСлики (1) xWs.Cells (1, 1) = "Папка" xWs.Cells (1, 2) = "Број броеви" Постави xSourceFolder = Outlook.Application.Session. PickFolder Ако xSourceFolder = nill Потоа xWb.Close Лажно xExcelApp.Quit Излез Под-крај Ако за секој xSubFolder во xSourceFolder.Folders јавете се на процесите на налози (xWs, xSubFolder) Следни xWs.Columns ("A: B") Автоматско пополнување xShell = CreateObject (" Shell.Application ") Поставете xFolder = xShell.BrowseforFolder (0," Изберете папка: ", 0, 0) Ако ТипName (xFolder) =" Ништо "Потоа xWb.Затвори го лажниот xExcelApp.Quit Излезете го подот Ако Set xFolderItem = xFolder . Сам xFilePath = xFolderItem.Path & "\" xFilePath = xFilePath & xSourceFolder.Name & "(" & За Мат (Сега, "yyyy-mm-dd hh-mm-ss") & "). xlsx" xWb.Close True, xFilePath xExcelApp.Quit Постави xShell = Ништо MsgBox "Complete!", vbExclamation, "Kutools for Outlook" Sub Sub ProcessFolders (ByVal Ws како работен лист, ByVal xCurFolder како Outlook.Folder) Dim xSubFld како фолдер Дим xItemCount како долго Dim xRow како Цел xItemCount = xCurFolder.Items.Count xRow = Ws.UsedRange.Rows.Count + 1 Ws.Cells ( xRow, 1) = xCurFolder.FolderPath Ws.Cells (xRow, 2) = xItemCount Ако xCurFolder.Folders.Count> 0 Потоа за секој xSubFld во xCurFolder.Folders Call ProcessFolders (Ws, xSubFld) Следен крај ако е завршена

3. И, сè уште во Microsoft Visual Basic за апликации прозорецот, кликнете на алатки > Референци да одам на Референци-Project1 дијалог прозорецот и проверете Библиотека на објекти на Microsoft Excel опција од Достапни референци листа, видете го екранот:

doc извозни ставки бројат 1

4. Потоа кликнете OK, а потоа притиснете F5 клуч за извршување на овој код, a Изберете папка е изгаснат, ве молиме одберете сметка за е-пошта која сакате да ги извезувате броевите на ставки, видете го екранот:

doc извозни ставки бројат 2

5. Потоа кликнете OK, и друг Пребарувај за папка се прикажува, ве молиме изберете папка за да ја ставите Excel датотеката, видете го екранот:

doc извозни ставки бројат 3

6. Конечно, кликнете OK копчето и предметите што се бројат во целата папка на избраната сметка е извезена во работна книга на Excel, можете да ја отворите датотеката Excel за да го видите резултатот, видете го екранот:

doc извозни ставки бројат 4Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.