Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да конвертирате повеќе белешки за одделни пораки одеднаш во Outlook?

Понекогаш, можеби ќе сакате да креирате одделни нови пораки со содржината на белешките во Outlook. Нормално, можете да ги повлечете сите белешки во иконата Пошта во окното за навигација, но сите белешки ќе бидат вметнати во една единствена е-пошта. Како може да конвертирате повеќе белешки во новите пораки одделно во Outlook?

Конвертирај повеќе белешки за одделни пораки одеднаш со код на VBA


Конвертирај повеќе белешки за одделни пораки одеднаш со код на VBA

За да креирате повеќе одделни пораки врз основа на содржината на белешките, ве молиме да го примените следниот VBA код:

1. Одете во прозорецот Notes, а потоа одберете ги белешките што сакате да ги конвертирате во е-пораки.

2. Потоа, држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

3. И потоа, кликнете Вметнете > Модули, копирајте го и залепете го кодот подолу во отворениот модул:

VBA код: Конвертирај повеќе белешки за одделни пораки одеднаш:

Sub BatchCreateEmailsFromNotes()
  Dim xSelection As Outlook.Selection
  Dim i As Long
  Dim xItem As Object
  Dim xNote As Outlook.NoteItem
  Dim xMail As Outlook.MailItem
  Dim xYesNo As Integer
  On Error Resume Next
  Set xSelection = Outlook.Application.ActiveExplorer.Selection
  If xSelection Is Nothing Or xSelection.Count = 0 Then Exit Sub
  xYesNo = MsgBox("Are you sure to convert the selected notes to emails?", vbOKCancel + vbQuestion, "Kutools for Outlook")
  If xYesNo = VbMsgBoxResult.vbCancel Then
   Exit Sub
  End If
  For Each xItem In xSelection
    If xItem.Class = olNote Then
      Set xNote = xItem
      Set xMail = Outlook.Application.CreateItem(OlMailItem)
      With xMail
        .Subject = "Note: " & Mid(xNote.Body, 1, 10)
        .Body = xNote.Body
        .Attachments.Add xNote
        .Display
      End With
    End If
   Next
End Sub

4. Потоа притиснете F5 клуч за да го извршите овој код, и поле за порака се појавува за да ве потсетам ако сакате да ги конвертирате белешките во е-пошта, ве молиме кликнете OK, видете го екранот:

doc конвертира белешки кон пораките 1

5. И потоа сите избрани белешки се претворени во е-пораки како што е прикажано следното прикажување на екранот:

doc конвертира белешки кон пораките 2Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.