Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да одговорите нормално во папката со испратени ставки од Outlook?

Нормално, кога ќе кликнете на функцијата Одговор во папката Испратени објекти за испраќање на уште една дополнителна порака за луѓето што сте ги испратиле, вашата електронска адреса ќе биде прикажана во полето До, како што е прикажано на следниов екранот. Ова може да биде досадно за секој пат да ја менувате адресата. Како може да се направи Outlook да користи адресата на оригиналниот примач, не твојата?

doc одговорот испрати е-пошта 1

Одговорете нормално во папката Sent Items од Outlook со Одговор на сите функции

Одговорете нормално во папката Sent Items од Outlook со VBA-код


Одговорете нормално во папката Sent Items од Outlook со Одговор на сите функции

Во Outlook, на Одговори на сите функција може да ви помогне да го решите овој проблем, ве молиме да го направите следново:

Кога ви треба да одговорите на испратената е-пошта за повторно испраќање за да ја зачувате адресата на оригиналниот примател, ве молиме кликнете Одговори на сите копчето, а адресата на оригиналниот примач се наоѓа на До поле како што е прикажано следното прикажување:

doc одговорот испрати е-пошта 2


Одговорете нормално во папката Sent Items од Outlook со VBA-код

Некаде, може да го заборавите Одговори на сите функција кога одговарате на испратената порака, па под VBA кодот подолу може да ви помогне да одговорите нормално во папката Sent Items со помош на функцијата Одговори. Направете со следниве чекори:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Во Microsoft Visual Basic за апликации прозорец, двоен клик Оваа OutlookSession од Project1 (VbaProject.OTM) окно за да го отворите режимот, а потоа го ископирате и ставете го следниов код во празно модул.

VBA код: Одговорете нормално во папката Sent Items од Outlook:

Option Explicit
Private WithEvents GExplorer As Explorer
Private WithEvents GMailItem As MailItem
Private Sub Application_Startup()
  Set GExplorer = Application.ActiveExplorer
End Sub
Private Sub GExplorer_SelectionChange()
  On Error Resume Next
  Set GMailItem = GExplorer.Selection.Item(1)
End Sub
Private Sub GMailItem_Reply(ByVal Response As Object, Cancel As Boolean)
Dim xResponse As MailItem
Dim xRecipients As Outlook.Recipients
Dim xRecipient As Outlook.Recipient
Dim i As Integer
Dim xTo As String, xCC As String, xBCC As String, xName As String
On Error Resume Next
If Application.ActiveExplorer.CurrentFolder <> Session.GetDefaultFolder(olFolderSentMail) Then
  Exit Sub
End If
Cancel = True
Set xResponse = GMailItem.Reply
Set xRecipients = GMailItem.Recipients
For i = xRecipients.Count To 1 Step -1
  Set xRecipient = xRecipients.Item(i)
  xName = xRecipient.Name
  If Left(xName, 1) = "'" Then
    xName = Mid(xName, 2, Len(xRecipient.Name) - 2)
  End If
  Select Case xRecipient.Type
    Case olTo
      xTo = xName & ";" & xTo
    Case olCC
      xCC = xName & ";" & xCC
    Case olBCC
      xBCC = xName & ";" & xBCC
  End Select
Next
With xResponse
  .To = xTo
  .CC = xCC
  .BCC = xBCC
End With
xResponse.Recipients.ResolveAll
xResponse.Display
End Sub

doc одговорот испрати е-пошта 3

3. Потоа, зачувајте го кодот и рестартирајте го Outlook за да го преземете ефектот на кодот, сега, кога кликнувате Одговори да испрати е-пошта во Испратени артикли фолдерот, адресата на оригиналниот примач се прикажува во полето To како што ви треба.Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.