Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да креирате папка за пребарување за сите не-одговорени пораки во Outlook?

Ако сакате да ги проверите неодговорените пораки во Outlook, за да ги пребарувате еден по еден, ќе треба многу време. Оваа статија, ќе разговарам за создавање на папка за пребарување за сите неодговорени пораки.

Креирајте папка за пребарување за сите не-одговорени пораки во Outlook со VBA-код


Креирајте папка за пребарување за сите не-одговорени пораки во Outlook со VBA-код

Следниот код на VBA може да ви помогне да креирате папка за пребарување каде ќе ги ставите сите не-одговорени пораки, ве молиме да го направите следново:

1. Држете го ALT + F11 клучеви за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

2. Кликнете Вметнете > Модули, и ставете ја следната макро во Модули Прозорец.

VBA код: Направете фолдер за пребарување за не-одговорени пораки:

Sub CreateSearchFolder_AllNotRepliedEmails()
  Dim xSearch As Outlook.Search
  Dim xScope As String, xFilter As String
  Dim xRepliedProperty As String
  Dim xFolder As Folder, xSubFolder As Folder
  On Error Resume Next
  xScope = ""
  For Each xFolder In Outlook.Application.Session.Folders
    Set xSubFolder = xFolder.Folders("Inbox")
    xScope = "'" + xSubFolder.FolderPath + "'"
    xRepliedProperty = "http://schemas.microsoft.com/mapi/proptag/0x10810003"
    xFilter = Chr(34) & xRepliedProperty & Chr(34) & " <> 102" & "AND" & Chr(34) & xRepliedProperty & Chr(34) & " <> 103"
    Set xSearch = Outlook.Application.AdvancedSearch(Scope:=xScope, Filter:=xFilter, SearchSubFolders:=True, Tag:="SearchFolder")
    xSearch.Save("Not Replied Emails").ShowItemCount = olShowTotalItemCount
    Set xSearch = Nothing
    Set xSubFolder = Nothing
  Next
  MsgBox "Search folder is created successfully!", vbInformation + vbOKOnly, "Kutools for Outlook"
End Sub

3. Потоа притиснете F5 клуч за да го извршите овој код, а полето за брзо излегување е прикажано на следниот приказ на екранот:

папка за пребарување за doc за непотпишана 1

4. Кликнете OK копче, сега, ќе добиете Неподдржани пораки папка под Барај Папки за секоја сметка во Outlook, и сите не-одговорени пораки се прикажани овде, видете го екранот:

папка за пребарување за doc за непотпишана 2Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.