Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да се конвертира .doc формат датотеки во. Docx во Word?

Претпоставувајќи дека сте примиле некои документи на Word Word формат 97-2003, како можете да ги конвертирате сите овие .doc формати документи во формат .docx одеднаш? Оваа статија ќе ви покаже две методи за решавање на овој проблем.

Batch конвертирате .doc форматирање на датотеки во .docx со VBA код

Batch конвертирате .doc форматирање на датотеки во .docx со Kutools за Word


Batch конвертирате ги сите .doc формати на датотеки во папка до .docx формат:

на Конвертор на формат на документ корист на Kutools за Word ви помага да ги конвертирате сите .doc формати на документи во одредена папка до формат .docx во исто време. Погледнете го екранот:

Kutools за Word: со повеќе од 100 практични Word додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 30 дена. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Batch конвертирате .doc форматирање на датотеки во .docx со VBA код

Овој дел ви го прикажува кодот VBA за да ги конвертирате сите .doc формати на документи во одредена папка до. Docx документи одеднаш. Ве молиме да го направите следново.

1. Ве молиме соберете ги сите .doc формати на документи што ќе ги конвертирате во .docx во одредена папка.

2. Притиснете го копчето Alt + F11 клуч за отворање на Microsoft Visual Basic за апликации прозорец.

3. Во прозорецот кликнете Вметнете > Модули. Потоа копирајте го кодот подолу VBA во прозорецот Модул.

VBA код: Batch конвертирате ги сите .doc формати на документи во .docx во одредена папка

Sub ConvertDocToDocx()
'Updated by ExtendOffice 20181128
  Dim xDlg As FileDialog
  Dim xFolder As Variant
  Dim xFileName As String
  Application.ScreenUpdating = False
  Set xDlg = Application.FileDialog(msoFileDialogFolderPicker)
  If xDlg.Show <> -1 Then Exit Sub
  xFolder = xDlg.SelectedItems(1) + "\"
  xFileName = Dir(xFolder & "*.doc", vbNormal)
  While xFileName <> ""
    Documents.Open FileName:=xFolder & xFileName, _
      ConfirmConversions:=False, ReadOnly:=False, AddToRecentFiles:=False, _
      PasswordDocument:="", PasswordTemplate:="", Revert:=False, _
      WritePasswordDocument:="", WritePasswordTemplate:="", Format:= _
      wdOpenFormatAuto, XMLTransform:=""
    ActiveDocument.SaveAs xFolder & Replace(xFileName, "doc", "docx"), wdFormatDocumentDefault
    ActiveDocument.Close
    xFileName = Dir()
  Wend
  Application.ScreenUpdating = True
End Sub

4. Притиснете го копчето F5 клуч за извршување на кодот. На отворањето Погледни ги прозорецот, одберете ја папката која содржи документи на формат .doc и кликнете OK. Погледнете го екранот:

Тогаш сите документи на формат .doc се претвораат во. Docx документи веднаш како што е прикажано подолу.


Batch конвертирате .doc форматирање на датотеки во .docx со Kutools за Word

Во овој дел ќе се препорача корисна алатка. Со Doc / Docx корист на Kutools за Word, можете лесно да ги конвертирате сите .doc формати на документи во папка до. docx документи. Ве молиме обидете се на следниов начин.

Kutools за Word : Со повеќе од 100 практични Word додатоци, слободно да се обиде без ограничување во 30 дена.

1. Ве молиме соберете ги сите .doc формати на документи во одредена папка, потоа кликнете Kutools More > Doc / Docx. Погледнете го екранот:

2. Во Конвертор на формат на документ дијалогот, треба да го направите следното:

2.1) Изберете ја папката која содржи .doc формат на документи во Папка со изворна датотека дел;

2.2) Одберете Конвертирај doc во docx од Форматирај претвори паѓачката листа;

2.3) Стандардно, Целна патека исто како и изворот кутија е проверена. Ако сакате да ги ставите сите конвертирани .docx документи во истата папка, само зачувајте ја оваа опција;

Ако сакате да ги разделите документите .docx и изворните .doc документи, ве молиме отштиклирајте го Целна патека исто како и изворот полето и изберете нова папка за да ги зачувате документите .docx во Зачувај во кутија;

2.4) Кликнете на почеток копче. Погледнете го екранот:

3. Потоа се појавува дијалог-кутија за да ви кажам колку документи се успешно конвертирани, кликнете на OK копчето и затворете го Конвертор на формат на документ прозорец.

Сега сите .doc формати на документи се конвертираат во .docx датотеки. Погледнете го екранот:

Ако сакате да имате бесплатен пробен период за оваа алатка, одете на бесплатно симнете го софтверот прво, а потоа одете да ја примените операцијата според горните чекори.Kutools за Outlook

Повеќе од 100 Напредни функции за Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 и 365

екран застрелан kutools за изгледите мал за банер 201812

Повеќе функции | Free Download | Само $ 39.00 за стотици функции

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.