Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Батерии за Excel - Отвори повеќе работни книги во табла со прозорец

Батерии за Excel: Тоа е корисен додаток во софтверот за Microsoft® Ексел®, која ќе ги носи јазичињата во Excel и ќе управува со повеќе отворени работни книги во еден прозорец. Со прелистување со јазичиња и уредување со јазичиња, Tabs за Excel помага да се подобри способноста на Microsoft Excel и го доведува корисничкиот интерфејс со јазичиња со Microsoft Excel 2003, 2007, 2010, 2013, 2016 и Office 365.

screenshot_excel_tab

Бесплатно симнување | Набавка

office_icon_2Управување со јазичиња

Пренесува кориснички интерфејс со табулатори за Excel 2003, 2007 и 2010 - јазичиња за Excel ви помага да отворате, читате, уредувате и управувате со повеќе документи во прозорец со јазичиња.

ексел-табВисока ефикасност

Брзо преименување на името на отворената работна книга;
Прикажи ја целосната работна книга Име;
Зачувување / затворање на сите работни книги;
Отворете повеќе од еден прозорец со јазичиња во Excel.

лесен за користењеЛесен за користење

Функционално Мени со десен клик;
Се-во-едно поставување центар;
Прилагодлив изглед на јазичето;
Бројни функции на глувчето;
Многу кратенки на тастатурата на Excel;

Јазичето за Excel работи со Microsoft Excel (Screenshots):

small-screenshot_workbook_tabs_center_style

Центар за поставување

small-screenshot_workbook_tabs_popmenus_2

Контекстно мени

мал-tab_position_top

Батерии

мал-tab-распоред-автоматски

Распоред на јазичиња


Повеќе карактеристики:

exceltab111Уредување, читање и управување со работни книги

    Табовите за Excel ви овозможуваат да ја отворите работната книга за да биде содржана во табулаторот. Секоја работна книга се појавува како нов таб (не е нов прозорец).
  • Ново: со двоен клик на празно место на табната лента ќе се креира нов документ за уредување.
  • Затвори: со двоен клик на јазичето ќе го затворите документот.
  • Прекинувач: префрлате помеѓу работни книги лесно и удобно.
  • Преуредување: Удар и пад на јазичето за да ги преуредите јазичиња на јазичето.

Единечната цена:

Американски долар: 15.00 USD

Евро: 11.50 EUR

Британска фунта: 10.00 GBP

Канадски долар: 15.20 CAD

Австралискиот долар: 16.50 AUD

setting_centerСите-во-еден центар за поставување

screenshot_workbook_tabs_center_style_200 Батерии за Excel се одликува со моќен центар за поставување. Овде можете да ги конфигурирате сите поставувања за софтверот, како на пример: За да ја овозможите / оневозможите функцијата на јазичето, користете ги кратенките или не, прикажи ја лентата за јазичиња на над / под / лево / десно место, одберете го табулаторот и прилагодете ги боите на табот . Сите поставки можат да се направат во Office Tab Center.

rename_2Лесно преименување на датотеката

Ако сакате целосно да го смените името на работната книга, нема потреба да го отворате дијалогот "Зачувај како" за да го преименувате. Само кликнете "Преименувај ..." од менито со десен клик и внесете го новиот име на датотека; името на датотеката ќе се смени (старата датотека автоматски ќе се замени).

измената наПоддржува функцијата за прилагодување

Поддржува прилагодување на табулаторот. Лесно е да се оневозможи / овозможи прелистувачот со јазичиња во Microsoft Excel, да се променат боите на лентата со картички, изгледот на јазичето и позицијата на јазичето. Tabs за Excel им овозможува на корисниците да ги прегледуваат нивните прилагодувања во јазичиња за Центарот за поставување на Excel веднаш. Можете да ја поставите лентата за јазичиња на горната, долната, десната или левата страна на работниот простор, да ја крие лентата за јазичиња кога има само еден табу, да покаже и да ја скриете лентата со јазичиња со примена на копче за промена на кратенки (стандардната кратенка е "Win + Q").

popmenusДесен-клик на јазичето за да пристапите кон контексно мени

screenshot_workbook_tabs_popmenus_200Контекстното мени обезбедува многу функции користејќи Excel, како на пример Затвори, Зачувај, Зачувај како, Преименувај, Отвори работни книги во Excel во нов лист Прозорец, Заклучување на работни книги и многу повеќе. Патем, кога сте ја заклучиле работната книга, јазичето што ќе го изберете не може да се зачува и затвори само ако ја откажете оваа команда. "Отвори во нов прозорец" значи да ја отворите тековната работна книга во нов Excel прозорец.

спасиЗачувајте / затворете ги сите во еден клик

Зачувајте ги сите документи, ги затвори сите документи, ги затвори другите документи, со еден клик! Ако сте ги отвориле 5-датотеките, не треба да ги зачувате и затворате еден по еден, само кликнете на "Зачувај ги сите" од менито со десен клик и сите датотеки се зачувуваат. Сакате да ги затворите сите отворени датотеки? Едноставно изберете "Затвори ги сите" и сите датотеки ќе бидат затворени. Покрај тоа, можеме да ги заклучиме отворените работни книги. Заклучената работна книга не може да се зачува или затвори без ваша потврда.

ExcelЦелосно име на работната книга и нови работни книги

Без јазичиња за Excel, ако името на документот е предолго, лентата со задачи на Windows може да прикаже само мал дел од неговото име. Со јазичиња за Excel, можете да го поставите јазичето за да го прикаже името на целата работна книга, без разлика колку долго е име на работната книга. Значи, можете да креирате нов документ со двоен клик на левото копче на празно место на јазичето; или отворете нова според "Ново" во контекстното мени: креирајте нова работна книга (истата е исто како и функцијата "Нова" во Microsoft Office).

тастатураМногу кратенки на тастатурата на Excel користејќи табеларни пресметки на Excel

screenshot_workbook_tabs_shortcuts_250Обезбедува многу кратенки и корисниците можат да ги прилагодат овие кратенки врз основа на нивните лични преференции.

Притиснете "Win + Q" за да ја скриете / прикажете лентата со картички, притиснете "Ctrl + Tab" за брзо префрлување помеѓу јазичиња или притиснете "Alt + N" за брзо да ги изберете специфичните јазичиња. ("N" се означува бројот на нарачката на табуларите од лево кон десно на таботната лента, "N" само може да биде број 1 на 9 и вклучува и 1 и 9).

глувчетоБројни функции на глушец во листот на Excel

Батерии за Excel, овозможуваат бројни функции со глувче:

  • За да се изгради нова работна книга: двоен клик на левото копче на глувчето на празна површина од јазичето;
  • За да ги затворите јазичињата: кликнете на средното копче на глувчето или двоен клик на левото копче на глувчето на јазичето;
  • Изберете едно јазиче со глушец и повлечете го на друга табла на лентата со јазичиња Excel во прозорецот за листови.

Ако се отвори само една работна книга, лентата за јазичиња ќе исчезне ако поставите да ја сокриете лентата за јазичиња кога има само една табла на центарот за поставување. Батериите за Excel ќе ги обележат модифицираните работни книги со ѕвездичка (*) во нивните имиња, што значи дека ќе ги зачувате пред да ги затворите.

пребарување-компјутер

Поддржани оперативни системи

Батериите за Excel се компатибилни со Microsoft Excel 2003, Excel 2007 и Excel 2010 (32 / 64) на Windows XP, Vista или Windows 7 систем.

* Логото на Microsoft и логото на Office се трговски марки или регистрирани заштитни знаци на Microsoft Corporation во САД и / или други земји.