Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Kutools - комбинира повеќе од 300 напредните функции и алатки за Microsoft Excel

Kutools за Excel е практичен додаток на Excel со повеќе од 300 напредните функции за поедноставување на различни видови на сложени задачи во неколку кликања во Excel. На пример, корисниците на Excel лесно можат да ги комбинираат листите со неколку кликања, да спојат ќелии без да губат податоци, да ги залепат само видливите ќелии и така натаму. Несомнено, овој моќен и user-friendly додаток ќе ги зачува корисниците на Excel маса на работно време и во голема мера ја подобрува работната ефикасност.

KTE 125x125
 • 110,000 + Excel избор на корисници. Целосна функција бесплатен пробен период 60-ден, без кредитна картичка се бара!
 • Комбинирајте повеќе работен лист или работни книги во една работна книга
 • Брои и збирни ќелии врз основа на позадина / боја на фонт
 • Раздели ја ќелијата во повеќе редови / колони од простор / запирка / разделител
 • Серија Отстранете ги водечките простори во клетките

Погледнете како Kutools за Excel зачувате вашето време во Excel 2019 / 2016 / 2013 / 2010 / 2007 / Канцеларија 365

Софтверот е опишан подолу, организиран од ленените групи во кои тие се појавуваат.

Kutools tab

shot kutools tab тесен 002
shot kutools tab тесен 03
shot kutools tab тесен 04
shot kutools tab тесен 05
Прикажи ја групата Групи и групи на групи Група за уредување Формула група

Kutools Плус табот

shot kutools плус таб тесен 02
shot kutools плус таб тесен 03
shot kutools плус таб тесен 04
shot kutools плус таб тесен 05
shot kutools плус таб тесен 06
Група за работни книги и листови Група за безбедност Група за пораки Група за филтрирање и статистика

Дизајн табот

шут дизајн табот 02
шут дизајн табот 03
шут дизајн табот 04
шут дизајн табот 05
Заштитете група Прикажи ја групата Монитор група Група на опции

Забелешка: На дизајн јазичето е стандардно исклучено. Корисниците на Excel можат да ја префрлат од Kutools More > Дизајн на работниот лист.

Прикажи ја групата

Панел за навигација:

Содржат панели на 5: окно за работна книга и лист, панел AutoText, окно за менаџерот со име, панел со листа на колони и напредно пребарување и замена на панелот.

Панетот за навигација не ги прикажува само сите работни книги, работни листови, колони и имиња во вградениот панел за вас, туку го зголемува Excel со фасцинантна функција која ви овозможува лесно да ги погледнете сите работни книги, работни листови и да префрлате помеѓу Сите тие. И што е повеќе? Можете брзо да изберете и да отидете до одредената колона и име во вашите работни книги. Можете да го повлечете и испуштите површината за навигација на која било позиција во вашата работна област и може да се активира за да се скрие или да се прикаже со еден клик.

Големина на работна површина:

Оваа алатка ги отелотвори видовите на работната површина на 3 во Excel, како што следува:

 • 1. За да се минимизира лентата и да се сокрие статусната лента;
 • 2. За да ја минимизирате лентата, криете ја статусната лента и лентата со формули;
 • 3. За да ја минимизирате лентата, криете ја лентата за статус, лентата со формули и лентата.

Читање изглед на распоред

Автоматски означете го целиот ред или колона од активната ќелија.

Неизбежно е дека линиите или колоните ќе бидат погрешно прочитани кога ќе провериме за формули или податоци во работниот лист со голем број редови и колони. Читачкиот распоред ќе ја означи линијата и колоната на тековната ќелија. Тоа ќе го олесни проверката за податоци или внесете податоци.

Snap (Резервна тековна работна книга)

Земете слики од тековната работна книга за обновување на работната книга лесно.

Оваа алатка може да преземе слика на тековната работна книга со еден клик во секое време, и кликнете на детал на снимката ќе ја врати работната книга на снимката. Забележете дека оваа алатка само ќе ја задржи достапната слика пред да ја затвори работната книга, ако работната книга е затворена, сите фотографии од работната книга ќе бидат исчистени.

икона ColumnVisible

Колумни

Еден клик за да ја префрлите скриената видливост на колоните во користениот опсег.

Со оваа алатка, можете брзо да ја прескокнете скриената видливост на колоните со еден клик. Еден клик ќе ги прикаже сите скриени колони во користениот опсег, повторно кликнете ќе ги поставите сите скриени колони да бидат невидливи.

Работни листови

Брзо преврти ја видливоста на скриените листови во тековната работна книга.

Со еден клик ќе ги вклучите сите скриени листови за да бидат видливи, повторно кликнете ќе ги префрлите сите скриени листови да бидат невидливи во тековната работна книга.

Прикажи / Сокриј

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги прикажете или скриете работните книги, работни листови и опсези, поставувања на прозорецот на Excel итн.

Постави површина за скролување:

Тоа е фантастичен начин за поставување или ограничување на површината за лизгање во вашата работна книга. Ако многу се движите околу вашиот работен лист или ако имате податоци што не сакате читателите да ги истражуваат, оваа алатка е погодна за вас да ја ограничите видливата површина на вашиот лист само на она што има вистински податоци.

Прикажи ги сите граници:

Можете брзо да ги прикажете сите скриени опсези во активниот работен лист.

Скриј неизбрани листови:

Ви овозможува брзо да ги скриете сите неактивни (не-избрани) листови во активната (тековна) работна книга со еден клик.

Прикажи ги сите скриени листови:

Откријте ги сите скриени листови на активната работна книга со еден клик. Нормално, треба да ги прикажете сите скриени работни листови еден по еден во Excel.

Скриј неактивни прозорци:

Ако отворите повеќе работни книги во Excel, оваа алатка ви овозможува брзо да ги скриете сите други неактивни работни книги со еден клик.

Прикажи ги сите скриени прозорци:

Прикажете ги сите скриени работни книги со еден клик. Нормално треба да ги прикажете сите скриени работни книги еден по еден во Excel.

Скриј / обележи ги работните книги и листови:

Интерактивно сокријте или обележете повеќе работни книги и работни листови одеднаш. Вообичаено треба да ја скриете работната книга и работниот лист еден по еден во Excel. Ова е корисна алатка за вас да се справи со голема работна книга со пакет на работни листови.

Опции за прикажување:

Со оваа алатка, можете брзо да го префрлите било кое од следните поставувања: мрежни линии, хоризонтална лизгалка, вертикална лизгалка, заглавија на ред и колона, паузи на страница, приказ на формула, јазичиња на лист, лента со статус, лента со формули, и видливоста на објектот. Зачувајте го вашето време од потрага по каде да го поместите некое од горенаведените поставувања. Сето тоа е направено интерактивно, па можете да го видите прегледот пред да се заложат за тоа.

Групи и групи на групи

Опсег

Колекцијата на алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции во опсегот и клетките.

Спојте ги истите ќелии

Спојување на соседните ќелии кои содржат иста вредност во секоја колона со еден клик. Изберете колони и кликнете на "Спој ги истите ќелии", тогаш сите вертикално соседни ќелии со иста вредност ќе бидат споени во најголемиот дел.

Повлечете ја ќелијата

Оваа алатка ќе ги откријат споените ќелии во опсег со еден клик и автоматско пополнување на секоја неумерена ќелија со соодветната содржина од оригиналната споена ќелија.

Флип хоризонтален опсег

Прелистајте ги сите клетки во изборот хоризонтално со еден клик. На пример, ако имате податоци за редови, како што се: 1, 2, 3, можете брзо да го превртите својот редослед хоризонтално до 3, 2, 1.

Вертикален опсег на флип

Обележете ги сите клетки во изборот вертикално со еден клик. На пример, ако сте избрале колона, која содржи број 1, 2 и 3, оваа алатка ќе ја смени редоследот вертикално до 3, 2 и 1.

Пренесување на димензии на табелата:

Со оваа корисна алатка Transpose Table Dimension, можете полесно да конвертирате вкрстена (дводимензионална) табела на рамна (еднодимензионална) листа одеднаш, и обратно.

Трансформиран опсег:

Брзо трансформирајте вертикална колона во редови со повеќе колони. На пример, може да имате една колона од податоци која ги содржи информациите на вашиот клиент, и секој клиент се состои од 5 информации за редови (како што се, име, пол, Тел, е-пошта и адреса). Со оваа алатка можете да ја трансформирате единствената колона на податоци во табела со податоци од пет колони.

Размери за размена:

Брзо разменувајте ги опсезите, колоните, редовите и ќелиите во вашата работна книга. Опсезите за замена мора да бидат идентични во иста големина. На пример, не можете да замените две колони со една колона. Можете брзо да ги замените ќелиите или опсезите на истата работна маса, на различни работни листови или различни работни книги. Форматирањето на ќелии исто така ќе биде заменето, а операцијата на размена не влијае на формулите во двата опсези, и тие продолжуваат да се однесуваат на оригиналните ќелии.

Сортирај опсег Случајно:

Со оваа алатка можете по случаен избор да ги раритерате ќелиите во опсег, да ги рангирате ќелиите врз основа на секој ред или колона по случаен избор, за да го решите целиот ред или колона по случаен избор, случајно да одберете клетки, цели редови или колони.

Вметни во видлив опсег

Оваа опција овозможува да ги залепите копираните податоци само во видливи ќелии, игнорирајќи ги сите филтрирани ќелии и скриени ќелии.

Поставете површина за скролување

Тоа е фантастичен начин за поставување или ограничување на површината за лизгање во вашата работна книга. Ако многу се движите околу вашиот работен лист или ако имате податоци што не сакате читателите да ги истражуваат, оваа алатка е погодна за вас да ја ограничите видливата површина на вашиот лист само на она што има вистински податоци.

Прикажи ги сите граници

Можете брзо да ги прикажете сите скриени опсези во активниот работен лист.

Споредете ги ќелиите

Брзо споредете две колони од клетките, да дознаете и да ги истакнете токму истите клетки помеѓу нив или разликите. Таа поддржува споредба со чувствителни на случај.

икона PreventTyping

Спречи пишување

Спречи ги дупликатите податоци да не бидат внесени, да спречат одредени карактери да бидат внесени и да дозволат само да внесете одредени знаци во одреден број на ќелии.

Спречи дупликат

Оваа алатка може да спречи внесување дупликати податоци во една колона со еден клик. Оваа алатка ја постигнува истата функција како функција за проверка на податоците на Excel, но само треба да изберете една колона и потоа да ја примените оваа алатка, тогаш не можете да внесувате дупликати вредности во истата колона.

Спречи пишување

Едноставно спречете ги посебните или одредени карактери да бидат внесени во ќелиите

Дозволи само да се внесуваат специфични знаци во опсег на ќелии

икона CopyRanges

Копчиња за копирање:

Нормално, Excel не дозволува да копирате повеќе избрани опсези, но со оваа алатка можете да копирате повеќе избрани рангови одеднаш.

содржина

Колекција на алатки ви овозможува да брзо да ги обработувате следните операции.

Конвертира помеѓу текст и број:

Со оваа алатка, можете брзо да ја конвертирате вредноста на ќелијата помеѓу текстот и бројот. Исто така, може да ги конвертира вредностите во клетките на кои им претходи апостроф на бројот.

Конвертирај формула во текст:

Со оваа алатка лесно можете да ги претворите формулите во текстуален формат во изборот.

Конвертирај текст во формула:

Со оваа алатка ќе ги претвори формулите кои се зачувани како текстуален формат во вистински формули.

Конвертирај на датум:

Со оваа алатка, можете брзо да ги идентификувате и претворите некои нестандардни формати на датуми кои не можат да ги идентификуваат Excel како нормален формат на податоци. На пример, лесно може да ги конвертира и идентификува следните стилови од датумот (како што се "20120825", "2003 1 2 11: 12: 13.14PM", "2012.8.13") во локалниот формат на датум (US) како "8 / 25 / 2012 "," 1 / 2 / 2003 11: 12: 13 PM "и" 8 / 13 / 2012 "во Excel.

Конвертирај време

Оваа функција овозможува:
1. Еден клик за конвертирање само на секунди;
2. Еден клик за конвертирање на времето само на минути;
3. Еден клик за конвертирање на времето само на еден час;
4. И претворете го времето во секунди / минути / часови и зачувајте на нова локација.

Конверзија на валути:

Тоа е корисна валута алатка, која ви носи брз начин да се претворат повеќе од 50 валути во вашиот Excel со користење на најновите курсеви за размена од сигурен веб-сајт. Можете лесно да конвертирате единствена вредност или обем вредности од опсег ќелии и да ги добиете најновите курсеви за размена во секое време со ажурирање од сигурен веб-сајт (потребна е интернет конекција).

Пренамена на единица:

Брзо конвертирајте мерења од една единица на друга во вашиот Excel. Ги поддржува следните мерења: агол, битови, далечина, енергија, сила, извор, волумен, маса, течност, време и температура.

Конверзија на броеви системи

Оваа функција може брзо да конвертира помеѓу различни броеви со само неколку кликања, без користење на формули. Тоа вклучува конвертирање на бинарни во хексадецимален, октален до децимални, децимален на хексадецимален, ascii до hex, итн.

Опишете ги броевите

Оваа алатка може да ги запише броевите на англиски и кинески зборови во Excel. На пример, може да го запише "12.75" во "Дванаесет долари и седумдесет и пет центи".

Промена на знакот на вредности:

Со оваа алатка на Excel, можете лесно да ги поправите негативните знаци за задни страни; ги промени сите негативни знаци на позитивни; ги менува сите позитивни знаци на негативни и го свртува знакот на сите вредности. Не треба да користите формула за обработка на горенаведените операции.

Конвертирај помеѓу римскиот и бројот

Со оваа опција, можете брзо да конвертирате голем број римски податоци во нормални децимални броеви во најголемиот дел, и обратно.

Променете го знакот за вредности

Со оваа алатка на Excel, можете лесно да ги поправите негативните знаци за задни страни; ги промени сите негативни знаци на позитивни; ги менува сите позитивни знаци на негативни и го свртува знакот на сите вредности. Не треба да користите формула за обработка на горенаведените операции.

Конвертирај го бројот на редот

Со оваа опција, можете брзо да ги претворите избраните нормални броеви во реден броеви во најголемиот дел, како конвертирање на 1 во 1st, 2 до 2nd, 11 до 11th, 25 до 25th итн.

Напредни комбинации на редови

Со оваа алатка, можете брзо да комбинирате повеќе дупликати редови во еден запис врз основа на клучна колона, а исто така може да примени некои пресметки како сума, просек, брои и така натаму за други колони.

Да Актуелни

Конвертирај ја вистинската вредност или формула во избраните ќелии во прикажаните вредности.

На пример, може да внесете случајен број со внесување = RAND () * 100 во ќелија, и го прикажува 75.1203 во ќелијата. Со оваа алатка, ќе ја отстраните формулата од = RAND () * 100, но останете ја прикажаната вредност на 75.1203.

Круг (без формула):

Серија кружни броеви во избраниот опсег до дадените децимални места без формула.

Во Excel можеме да ги заокружиме броевите со функции или команда Формирање ќелии, меѓутоа, двата начини не ја менуваат вистинската вредност на клетките по заокружувањето. Оваа алатка ќе ги заокружи броевите во опсег и ќе ја направи вистинската вредност на ќелиите како прикажана вредност. Ја поддржува заедничката рунда, заокружување, заокружување надолу и круг за да се рамномерно.

Комбинирајте (редови и колони):

Со оваа алатка можете да ги комбинирате избраните ќелии врз основа на редови или колони и да ги комбинирате податоците од повеќе колони (или редови) во една ќелија.

На пример, можете да ги комбинирате податоците во колоните АД и да ги ставите сите во колона А. Имате три опции за справување со податоците што се комбинирани. Можете да го задржите, да го избришете или да креирате обединети ќелии. Како опција, можете да наведете еден или повеќе знаци за вметнување помеѓу комбинираните податоци (на пример, нова линија или вметнете текст).

Група за уредување

Super Find

Пребарувајте во одреден опсег (коментари, ќелии, формули или хиперлинкови) и пребарувајте според одредени критериуми (тип на датум, број или одредено форматирање) во Excel.

Најдете конкретни текстуални низи само во коментарите

Оваа функција може да ја побара специфичната вредност во коментарите во рамките на селекцијата, активниот лист или целата работна книга.

Најдете конкретни текстуални низи само во формулите

Оваа функција може да им помогне на корисниците на Excel брзо да ги пребаруваат специфичните текстуални низи во формулите само во рамките на селекцијата, активниот лист, избраните листови или целата работна книга.

Барајте специфични текстуални вредности само во хиперлинкови

Оваа функција може брзо да ја пронајде наведената вредност на текст во хиперлинкови додадени во тековниот избор, активен лист, избрани листови или целата работна книга.

Пронајдете одредена низа на текст само во вредноста на ќелијата

Оваа опција овозможува пребарување на наведениот текстуален стринг со должина на текст, големи букви, мали букви и дел од стрингот.

Пронајдете ги ќелиите кои содржат вредности за типот на датумот врз основа на критериуми

Со оваа функција, можете брзо да ги најдете сите датумски ќелии или да пронајдете ќелии што го содржат наведениот датум во изборот, активниот лист, избраните листови или целата работна книга.

Најдете броеви врз основа на критериуми

Со оваа функција, можете брзо да пронајдете броеви во одреден нумерички интервал, како што е поголем / помал од одреден број, помеѓу два броја, итн. Оваа функција исто така поддржува дупликати или уникатни вредности.

Најдете ги сите клетки со специфично форматирање на ќелии

Оваа функција може брзо да ги открие клетките со специфицирано форматирање на мобилни уреди, како што се задебелени букви, курзив, пробивање, боја, итн. Исто така, поддржува и да се бараат клетки кои се со коментари и формула.

Нејасни пребарување

Во споредба со точно пребарување, оваа функција може да им помогне на корисниците на Excel да пронајдат слични резултати од пребарувањето, како што се текстуални низи со грешката.

изберете

Колекцијата алатки го олеснува изборот на различни предмети во Excel.

Изберете опсег помошник

Тоа е корисна алатка за да ви помогне да изберете, деселектирате и да ги смените повеќекратните избори во активната работна книга. Со него, можете брзо да ги направите следните операции:

 1. Изберете повеќе опсези без држете го копчето Ctrl;
 2. Деселектирајте ги ќелиите од одбрани опсези;
 3. Обратно избрани опсези.
Изберете интервали на редови и колони

Со оваа алатка лесно можете да изберете одреден број на редови или колони во одреден интервал во голем работен лист. На пример, можете брзо да одберете три реда во два редни интервали.

Изберете споени ќелии

Изберете ги сите споени клетки во опсег со еден клик. Ве молам, само одберете опсег и кликнете "Избери обединети ќелии", тогаш ќе бидат избрани сите споени ќелии во овој опсег.

Изберете Последна ќелија

Со оваа опција можете да кликнете за да ја изберете последната ќелија на користениот опсег, последната ќелија со податоци од последниот ред или последната ќелија со податоци од последната колона.

Изберете ќелии со максимална вредност или минута:

Оваа алатка не само што ја избира минималната или максималната вредност во избраниот опсег на ќелии, туку исто така оди до точната позиција на минималната или максималната вредност. Во Excel, можете да ги користите MIN и MAX функциите за да ја изберете минималната или максималната вредност, но не може да оди на точната позиција на минималната или максималната вредност.

Изберете ќелии со вредност на грешка

Ги избира сите клетки на активниот работен лист со формула која создава вредност на грешка (како # DIV / 0 !, # N / A).

Изберете отклучени ќелии

Со оваа алатка, можете брзо да ги изберете сите отклучени ќелии од опсег. Совет: Ве молиме наведете опсег пред да ја примените оваа алатка.

Изберете Неблокираните ќелии

Со оваа функција, можете да ги изберете сите не-празни ќелии од опсег со само еден клик. Со оваа функција, можете да ги изберете сите не-празни ќелии од опсег со само еден клик.

Изберете специфични ќелии

Избира клетки или целиот ред од одреден опсег што ги исполнуваат одредени критериуми. Откако ќе бидете избрани, можете да примените други операции (како што се, форматирање или бришење) до ќелиите или целиот ред.

Изберете ќелии со формат

Избира клетки со истото форматирање од клеточни опсези во зависност од форматирањето на основната ќелија или атрибутите на основната ќелија. Нормално можете да ја користите оваа алатка за да одредите колку ќелии имаат ист форматирање на базните ќелии. Откако ќе селектирате, можете да ја промените големината на фонтот или бојата на избраните ќелии.

Изберете дупликати и единствени ќелии

Оваа алатка може да ви помогне брзо да одберете дупликат или уникатни вредности или цели редови од колона или опсег.

Изберете иста и различни клетки

Со оваа опција, можете лесно да ги споредите два вида на клетки, да ги пронајдете, изберете и да ги нагласите дупликатите или уникатните вредности помеѓу двата опсези.

Вметнете

Колекција на алатки за вметнување.

Вметни редови на наслови

Понекогаш можеби ќе треба да додадеме наслов за секој ред, како што е Плата. Оваа алатка може брзо да внесе наслови за редови.

Вметни празни редови и колони:

Оваа корисна алатка ќе ви заштеди време и ќе ви биде погодно брзо да вметнете повеќе празни редови или колони во одреден временски интервал.

Вметни случајни податоци

Со оваа алатка, можете лесно да ги процесирате следните операции во голем број на ќелии за вас. A. Внеси секвенца од цели броеви по случаен избор; Б: Вметни или генерира случајна датум; В. Внеси или генерирај лозинка (случајни податоци низи); D. Вметни или генерирајте определени низи за форматирање; E. Внеси или генерира сопствен список.

Внеси Број на секвенца

Брзо вметнете единствена (и последователна) вредност во ќелија во Excel. Можете да додавате префикс или суфикс и да го наведете бројот на броеви за бројот. На пример, лесно можете да внесете сериски број како Kutools-XXXX-2011 (XXXX го покажува бројот на секвенцата).

Најдете го бројот на исчезнати секвенци

Со оваа функција, можете брзо да ги пронајдете и вметнете недостасуваните броеви во листа на секвенци.

Пополнете ги прилагодените листи

Користејќи ја оваа функција, можете брзо да креирате сопствени сопствени листи и да ги задржите во полето со листа, а потоа да ги пополнат во листите на работни листови вертикално или хоризонтално.

Наведете ги сите комбинации

Врз основа на дадените текстуални низи и вредности, оваа функција може брзо да ги дознае сите можни комбинации и да ги наброи во колона.

Вметни Bullet

Со оваа функција, можете брзо да внесете куршуми на почетокот на повеќе одбрани клетки. Покрај тоа, можете брзо да ги отстраните куршумите од повеќе избрани клетки само со еден клик.

Внеси нумерација

Со оваа функција, можете брзо да вметнете броеви за голем број на ќелии со кликања одеднаш. Исто така, поддржува брзо да ги отстрани броевите од повеќе ќелии со кликање.

Вметни го датумот

Со оваа алатка, можете брзо да вметнете форматиран датум во ќелија, само соберете датум со форматирање на датум и внесете во ќелија.

Пополнете празни ќелии

Оваа алатка може да ви заштеди време и да ви помогне брзо да ги пополните празните ќелии без да ги пребришете оригиналните вредности во изборот. Со него можете:

 1. Пополнете ги празните ќелии со вредности погоре, подолу, лево или десно.
 2. Пополнете ги празните клетки со линеарни вредности.
 3. Пополнете ги празните клетки со фиксна вредност, како што е 0.
Поле за проверка на серијата за вметнување

Со него лесно можете да го вметнете полето за избор во ќелија или опсег. Совет: Ако изберете опсег, ќе го вметне полето за избор во сите ќелии на опсегот.

Копчиња за опција за вметнување серија

Со него лесно можете да го вметнете копчето за опција во ќелија или опсег. Совет: Ако изберете опсег, тој ќе внесе копче за опција во сите ќелии на опсегот.

Вметни Воден печат

Со оваа функција, лесно можете да ги вметнете водата и сликата во вода во работниот лист.

Автоматски текст

Со оваа функција за автоматски текст, можете лесно да ги зачувате и повторно да ги користите сите видови на податоци во Excel:

 1. Зачувајте ги табелите како запис за автотекст и повторна употреба со еден клик;
 2. Зачувајте опсег на податоци како запис за автотекст и повторна употреба со еден клик;
 3. Зачувајте ги сите формули како записи за AutoText и повторна употреба со еден клик;
 4. Зачувајте ги уметничките слики или сликите како записи за AutoText и повторна употреба со еден клик;
 5. Лесно увоз и извоз на зачувани записи за AutoText.

Избришете

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции.

Избришете празни редови

Со оваа алатка, можете брзо да ги избришете празни редови во избраниот опсег, избрани работни листови, активни работни листови и сите работни листови. Нормално е доста тешко да ги избришете сите празни редови во работна книга со премногу работни листови во Excel, но со оваа алатка можете да го направите со еден клик.

Избришете скриени (видливи) редови и колони

Со оваа алатка можете брзо да ги избришете сите празни редови или празни колони, скриени редови или скриени колони и видливи редови или видливи колони од избраниот опсег, одбрани листови, активен лист или сите листови.

Избриши Воден печат

Со оваа функција, можете брзо да ги отстраните водите кои се вметнати од Вметни Воден печат карактеристика на Kutools за Excel.

Избришете ги илустрациите и објектите

Со оваа алатка, можете:

 1. Избриши ги графиконите
 2. Избриши линии
 3. Избриши Слики
 4. Избришете ги автоматските форми
 5. Избришете Smart Arts
 6. Избришете го полето за текст
 7. Избриши вградени OLE објекти
 8. Избришете поврзани OLE објекти.
Избришете ги веб-контролите

Оваа алатка може да ви помогне да ги избришете сите веб-контроли со еден клик.

Се бришат контролните кутии за серија

Оваа функција може да ги отстрани избраните полиња за обележување одеднаш.

Копчиња за бришење на сериски бришачи

Со оваа функција, можете да ги избришете сите копчиња на опциите во одреден опсег со само еден клик.

Отстрани ги сите макроа

Брзо отстранете ги следните макроа од вашата работна тетратка: VBA модули, UserForms, Excel 5 / 95 работни листови или макро работни листови на Excel 4 XLM.

Серија Отстрани ги сите макроа

Со оваа функција, лесно можете да ги отстраните сите макроа од повеќе работни книги одеднаш во Excel.

Текст

Тоа отелотворува многу практични операции за да манипулирате со текстот во клетките.

Додај текст

Оваа функција може да ги додаде истите текстуални низи или знаци во повеќе избрани ќелии во најголемиот дел. Вклучува:

 1. Додајте исти текстуални низи или знаци на почетокот на избраните ќелии
 2. Додајте исти текстуални низи или знаци на крајот од избраните ќелии
 3. Додајте исти текстуални низи или знаци на наведената позиција на избраните ќелии
 4. Додајте исти текстуални низи или знаци пред секоја голема, мала, писмо или број
Екстракт текст

Со оваа функција, можете брзо да ги извадите текстуалните низи помеѓу два знака или симболи од избраните ќелии.

Извлечете е-адреса

Со оваа функција, можете брзо да ги извадите е-адресите од текстуалните низи на избраните ќелии во Excel.

Отстрани простори

Оваа функција може да ги отстрани различните видови на простор од голем број на клетки, вклучува:

 1. Отстранете ги водечките простори само од текстуални низи
 2. Отстрани ги простоните простори само од текстуални низи
 3. Отстранете ги двата водечки простори и заостанатите простори од текстуалните низи
 4. Отстранете ги сите вишоци од текстуални низи
 5. Отстрани ги сите видови празни места од текстуални низи
Отстрани водечки нули

Со оваа опција, можете веднаш да кликнете за да ги отстраните водечките нули од сите избрани ќелии веднаш.

Отстрани по позиција

Со оваа функција, можете лесно да ги отстраните знаците од почетокот / крајот на текстуалните низи или да го отстраните дадениот број на знаци од наведената позиција.

Отстрани ги знаците

Тоа е корисна алатка за отстранување на сите видови карактери од текстуални низи во опсег, вклучувајќи:

 1. Отстрани нумерички карактери од ќелиите
 2. Отстранете ги алфабетските знаци од клетките
 3. Отстрани не-нумерички знаци од ќелиите
 4. Отстранете не-азбучни знаци од клетките
 5. Отстранете ги знаците што не се печатат од ќелиите
 6. Отстрани не-алфанумерички знаци од клетките
 7. Отстранете ги прилагодените знаци од ќелиите
Броеви на индекс во хемиски формули

Оваа функција може да ги форматира сите броеви кои треба да се направат индекс во хемиски равенки како индекс во рефус.

Промена на случај

Оваа корисна алатка може брзо да го конвертира текстот помеѓу големи букви, мали букви, соодветен случај и случај на реченица. Вклучува:

 1. Промена на случај на текст на сите капи / големи букви.
 2. Промена на случај на текст на мали букви.
 3. Промена на случај на текст во соодветен случај.
 4. Промена на случај на текст во реченица случај.
 5. Променете случај на текст за да го вклучите случајот.
Ред текст текст

Со оваа функција, можете брзо да го промените редоследот на зборовите во секоја избрана ќелија во најголемиот дел. Поддржува:

 1. Обратно текстуален ред со ништо. На пример, обратно "Kutools for Excel" до "lecxE rof slootuK";
 2. Обратно текстуален ред по простор. На пример, обратете го "Kutools for Excel" во "Excel for Kutools";
 3. Обратно текстуален ред со запирка или други сепаратори. На пример, обратно "Word, Excel, PowerPoint, Outlook" на "Outlook, PowerPoint, Excel, Word";
Заменете акцентирани знаци

Со оваа функција, лесно можете да ги замените сите видови акцентирани ликови со редовни знаци во целата работна книга.

Сплит Имиња

Со оваа функција, можете лесно да ги поделите целосните имиња во колона со колони од прв, среден и презиме, одделно како што ви требаат.

Сплит клетки

Оваа одлична функција може брзо да ја подели содржината на ќелиите од една колона во повеќе колони или редови од страна на одредени сепаратори. Покрај тоа, оваа функција може исто така да ја подели содржината на ќелијата во колона број / ред и текстуална низа колона / ред.

Формат

Колекција на алатки за форматирање.

Алтернативна замена на редови / колони

Брзо примени сенка на алтернативни редови за опсег клетки во работниот лист од користење на условен форматирање и стандардно форматирање за да се подобри читливоста на вашиот работен лист во Excel и не треба да знаете како да го користите условното форматирање и стандардното форматирање.

Надпис / индекс (форматирање)

Лесно форматирајте го текстот како натпис или индекс во ќелија. Исто така, можете да ги примените Bold и Italic атрибутите и случајот (горниот или долниот) за азбучни знаци. Тоа е совршена алатка за работа со математички или хемиски формули во Excel.

Примени го форматирањето на датуми

Со оваа алатка можете брзо да го промените форматирањето на датумот на избраниот опсег.

Копирање на келирање

За да го копирате форматирањето од едно место и да го примените во друга, можете да го користите Format Painter. Но, Painter Format ќе ги копира сите форматирање на ќелијата и ќе го примени на друг. Оваа алатка може да ви помогне да копирате одредено форматирање на ќелијата и да ја примените во друга.

Исчистете ги сите форматирање на сите ќелии

Нормално, Excel не поддржува алатка за чистење на различни типови на ќелии формат одеднаш, но со оваа алатка, можете лесно да ги исчистите сите мобилни формати од опсег со еден клик.

Прилагодете ја големината на ќелијата

Оваа алатка ви помага брзо да ја прилагодите висината на редот и ширината на колоната во килограми, сантиметри, инчи или пиксели. Може да се примени на опсег или целиот работен лист.

линк

Колекција на алатки за хиперлинкови и надворешни референци (линкови).

Конвертирај хиперврски

Со оваа алатка, можете брзо да го претворите текстот (URL) во хиперлинкови, да примени повеќе адреси на хиперврска кон содржината на ќелиите (текст) и да конвертирате повеќе адреса за хиперврска во текст во Excel.

Најди ги и скршите скршени врски

Може да ги наброи сите врски (надворешна референца) на активниот работен лист и да ги скрши сите прекинати врски со тоа што ќе ја замени со вредна вредност во Excel.

Избришете Хиперврски

Брзо конвертирајте ги хиперврските во клетките на обичен текст. Можете да ги избришете сите хиперлинкови во: избраниот опсег; активен работен лист; избрани работни листови и сите работни листови.

Повеќе

Тука се наоѓаат повеќе алатки.

Калкулатор

Со овој калкулатор, можете да изведувате повеќе од 10 типови математички операции. Можете лесно да добиете вредност од избраната ќелија за пресметување и да го залепите резултатот на пресметување во одредена ќелија. Исто така можете да ги користите тастатурите за ракување со калкулаторот за работа.

Операција

Врши заеднички математички операции во ќелии, како што се собирање, одземање, множење, поделба, итн. На пример, можете лесно да ја користите оваа алатка за да ја зголемите колоната на цени на разни производи со 2 проценти.

Променете го обликот на коментар

Брзо менувајте ја формата на сите коментари во Excel.

Креирај листа на коментари

Оваа функција ќе ги извади и ќе ги наброи сите коментари во нов работен лист или работна книга како што е наведено.

Форматирај коментар

Оваа функција ќе го копира форматирањето на коментарот на активната ќелија и ќе го примени форматирањето на сите други коментари во најголемиот дел.

Најдете / замени текст на коментар

Оваа функција овозможува да пронајдете одредени податоци во коментари и да ги замените со дадената содржина во активниот лист или целата работна книга.

Отстрани / Додади корисничко име во коментар

Оваа функција ќе ви заштеди време во голема мера за да додадете, отстраните и да ги смените корисничките имиња во сите коментари на активниот работен лист или целата работна книга.

Конвертирај коментар и мобилен

Со оваа функција, сосема е лесно да се конвертира помеѓу коментарите и содржината на ќелијата. Може да се постигне:

 1. Конвертирај ја содржината на ќелиите во коментари
 2. Конвертирај ги коментарите во содржината на ќелијата
 3. Вметнете ја содржината на ќелиите во коментари
 4. Внеси коментари во содржината на ќелијата
Автоматски коментар

Оваа интелигентна функција ќе ги промени големината на сите коментари за да одговара на нивната содржина соодветно во најголемиот дел во активниот работен лист или целата работна книга.

Ресетирај ја позицијата на коментарот

Со оваа функција, можете да кликнете одново за да ги ресетирате сите коментари назад на стандардните позиции во активниот работен лист или на целата работна книга веднаш.

Формула група

Функции на Kutools

Збир на вградени функции.

Датум и време

Ова е серија на вградени функции за конвертирање на времето во секунди / минути / часа во Excel.

Статистика и математика

Ова е серија на вградени функции за брои / суми / просечни видливи ќелии и брои / збир по боја, вклучувајќи:

 1. Просечни видливи клетки
 2. Гледајте видливи клетки
 3. Сум видни клетки
 4. Гледајте по клеточна боја
 5. Брои по боја на фонт
 6. Грофот по задебелен фонт
 7. Број карактери
 8. Брои нијанси
 9. Сума со клеточна боја
 10. Сума по боја на фонт
 11. Сум по задебелен фонт
Текст

Оваа серија на вградени функции содржи:

 1. Извадоци од броеви: Извлечете броеви од мешани текстуални низи со функцијата
 2. Обратен текст: Лесно се превртува редот на знаци во ќелија со функции

Точна (формула) копија

Едноставно копирајте ги сите формули без прилагодување на релативните референтни ќелии.

Нормално, Excel ќе ги прилагоди референтните ќелии ако ги копирате вашите формули на друга локација. Ако сакате да ја обработувате оваа операција во Excel без да ја користите оваа алатка, мора да ги заклучите сите референци со $.

Конвертирај референци (референци)

Конвертирај нотација на референци на клетки во формулите во изборот.

На пример: [= F5 * (G12 / 100)] станува [= $ F5 * ($ G12 / 100)]. Со оваа функција, можете:

 1. Претвори формули за апсолутно референцирање ($ F $ 5)
 2. Конвертирај формули за релативно референцирање (F5)
 3. Конвертирај формули во релативни редови и апсолутни колони ($ F5)
 4. Конвертирај формули во апсолутни редови и релативни колони (F $ 5)

Повеќе

Повеќе алатки за ракување со формулите во Excel.

Заменете ги имињата на опсегот

Оваа алатка го зголемува Excel со функција за замена на референца за името во избраните формули со соодветната референца. Бидејќи клетките содржат формули, ова е прилично корисна карактеристика за да продолжите да ги користите референците за името без да влијаете на избраните формули.

Скриј / обележи име на опсег

Со оваа функција, можете брзо да ги прикажете или скриете сите имиња на опсег во тековната работна книга.

Волшебник за состојбата со грешка

Оваа алатка е софистицирано дизајнирана за додавање на грешка во формула или група на формули. Со оваа алатка, можете лесно да прикажете сопствена порака за формулите кои создаваат грешки. Ова значи дека наместо на пример #VALUE !. Можете да ја прикажете вашата сопствена порака за грешка.

Динамично се однесуваат на работни листови

Оваа алатка може да ви помогне брзо да ги пополнат истите ќелии од повеќе работни листови во еден работен лист. Можете да ги наполните вертикално или хоризонтално. Претпоставувајќи дека имате работна книга која содржи повеќе работни листови, а сега сакате да ги извадите сите исти референци на ќелиите (на пример, A1, на пример) од други работни листови во еден работен лист, со оваа функција, можете брзо да го добиете резултатот = Sheet1! A1, = Sheet2! A1, = Sheet3! A1, = Sheet4! A1 ... во главен работен лист.

Следење на претходни / зависници од ранците

Овие функции можат да ви помогнат брзо да ги прикажете сите зависници и преседани во избраниот опсег во реално време со еден клик. Вклучува:

 1. Следење на претходниците на границите
 2. Следи зависностите од ранците
 3. Ги следи претходните и зависностите

Група за работни книги и листови

Работа

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции во работната книга.

Сплит работна книга

Лесно подели секој работен лист од активната работна книга како индивидуална Excel Workbook, Excel 97-2003 Workbook или TXT / CSV / PDF датотека, и секоја датотека го носи името на работниот лист. Можете да поставите да ги прескокнете сите скриени и скриени работни листови.

Конвертор на формат на датотеки

Нормално во Excel, можете да ја примените опцијата Save како да го зачувате формат на датотека Excel од XLSX до XLS или обратно, исто така можете да ја зачувате Excel датотеката во PDF датотека. Но, ако имате повеќе датотеки на Excel треба да се конвертираат формати, овој начин нема да биде добар избор. Така, со оваа функција на конверторот на датотеки, можете брзо и лесно да ги завршите следните операции:

 1. Конвертирај повеќе XLSX датотеки во XLS датотеки во Excel
 2. Конвертирај повеќе XLS-датотеки во XLSX-датотеки во Excel
 3. Конвертирај повеќе Excel работни книги во PDF датотеки во Excel
Вметнете информации за работната книга

Брзо внесете име на работна книга или патека за зачувување на тековната работна книга или името на тековната работна лист во насловот, подножјето или одредена ќелија.

Отвори ја содржината на папката

Брзо отворете ја папката во која останува активната работна книга.

Копирај ја целата патека

Брзо копирајте ја целосната патека на активната работна книга, а потоа можете да го поставите целосната патека на активната работна книга до местото што сакате да го користите.

Скриј неактивни прозорци

Оваа функција ќе ги скрие сите неактивни работни книги со еден клик.

Прикажи ги сите скриени прозорци

Ова е корисна карактеристика што ќе ви помогне да кликнете еден од нив за да ги прикажете сите скриени книги во рефус.

Автоматски отворете ги овие работни книги следниот пат

Со оваа алатка, можете лесно да конфигурирате кои отворени работни книги ќе бидат отворени автоматски следниот пат додека го стартувате Excel. Ако треба да ги отворите истите повеќе работни книги секој пат во Excel, оваа алатка навистина може да ви заштеди време.

Работни листови

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции во работните листови.

Синхронизирај работни листови

Брзо превртете ги сите работни листови на активната работна книга, посочувајќи го истиот број на редот (секој работен лист има ист избор на опсег и горна лева ќелија како активен лист).

Сортирани листови

Со оваа алатка, можете брзо да ги преуредите сите работни листови во активната работна книга. Поддржува еден клик за алфанумерички видување на листови, еден клик за да ги смени тековните налози, еден клик за да ги сортира листовите по боја и да се движи нагоре / надолу по ред одделно.

Замрзнување панели повеќе работни листови

Со оваа практична функција, можете брзо да ги замрзнете сите работни листови на целата работна книга во исто време.

Не замрзнувајте панели повеќе работни листови

Оваа функција овозможува размрзнување на сите работни листови на целата работна книга во исто време.

Преименувај ги работните листови

Брзо преименувајте повеќе работни листови на активната работна книга во исто време. Можете да одберете да преименувате повеќе работни листови:
1. Вметнете ја наведената содржина на почетокот / завршетокот на оригиналните имиња на листови, или да ги замените оригиналните имиња на листови во најголемиот дел;
2. Заменете со содржината од наведениот опсег на ќелии;
3. Заменете со содржина од истите ќелии во соодветните листови.

Креирај листа на имиња на листови

Со оваа функција, можете брзо да ги наведете работните листови на активната работна книга во новата работна табела и да додадете хиперлинкови или макро копчиња што ги поврзуваат со соодветните работни листови.

Копирај работни листови

Брзо правете повеќе копии од активниот работен лист, или да внесете повеќе работни листови со кориснички имиња на работен лист во вашата работна книга. Можете да наведете опсег на ќелии што ги содржат имињата на работните листови за копираните работни листови или внесените работни листови.

Креирај работни листови за секвенци

Брзо креирајте нова работна книга со кориснички имиња на работен лист. Можете лесно да го наведете името на работниот лист користејќи: имиња на месеци, имиња на денови, нумеричка низа, серија, прилагодена листа и датум во опсег. На пример, можете брзо да креирате нова работна книга со имиња на работен лист: Компанија-1, Компанија-2, Земја-1 и Земја-2 итн.

Вечен календар

Оваа алатка може брзо да креира нова работна книга за да изложи календар со одреден број месеци, и секој работен лист содржи еден календарски месец во новата работна книга.

Сплит податоци

Оваа алатка може да ги подели податоците во опсег во повеќе работни листови врз основа на одредени колони или фиксни редови.

Избриши ги белите работни листови

Брзо ги бришете сите белешки (вклучени скриени работни листови) од активната работна книга.

Избриши ги сите скриени листови

Брзо ги бришете сите скриени работни листови од активната (тековна) работна книга.

Избриши ги сите неактивни листови

Оваа функција брзо ќе ги избрише сите работни листови освен активната од тековната работна книга со само еден клик.

Табела Спојување

Ажурирајте или обележете две табели од дадена соодветна колона од два работни листови или работни книги.

Сплит податоци

Раздели податоци во опсег во повеќе работни листови врз основа на одредени колони или фиксни редови.

Формат конвертор

Конвертирај Excel датотеката Формат помеѓу XLSX и XLS, и конвертирате Excel датотеки во PDF датотеки.

 1. Конвертирај повеќе XLSX датотеки во XLS датотеки во Excel
 2. Конвертирај повеќе XLS-датотеки во XLSX-датотеки во Excel
 3. Конвертирај повеќе Excel работни книги во PDF датотеки во Excel

Сплит работна книга

Поделете ги секој работен лист од активната работна книга како индивидуална работна книга, TXT-датотека, CSV-датотека или PDF-датотека.

Дизајн на работниот лист

Ова се додава за да се префрлат на алатките за дизајн додадени од Kutools за Excel.

Печатење

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции.

Печати повеќе волшебник за работни книги

Брзо печати повеќе работни книги и текстуални датотеки од одреден директориум или преку повеќе директориуми. Можете да наведете тип на датотеки што треба да се отпечатат од директориумот или повеќе директориуми. Можете да одберете да генерирате збирен извештај ако се појавија какви било грешки при печатењето, ќе го имате во извештајот.

Печати повеќекратен избор на волшебник

Брзо печатење на повеќе не-соседни опсези без прекин на страницата помеѓу опсезите. Нормално, кога печатите повеќе селектирања, Excel внесува отстранување на страница помеѓу секој опсег во вашиот избор. Можете исто така да го преуредите редоследот на селекциите за печатење.

Печати ја првата страница на секој работен лист

Со оваа функција, можете брзо да ги испечатите првите страници на секој лист во тековната работна книга со само еден клик.

Печати страници во обратен редослед

Оваа функција ќе го смени редот за печатење и ќе го испечати активниот работен лист од последната страница до првата со само еден клик.

Печати ја тековната страница

Оваа алатка ви овозможува брзо да ја испечатите печатената страница (актуелна страница) со која се активира активната ќелија со еден клик.

Печатени специфицирани страници

Со оваа алатка лесно можете да печатите само чудни или дури страници, или одредениот опсег страници во активниот работен лист.

Копирај ја страницата

Брзо копирајте го поставувањето за поставување страница од активниот работен лист на другите работни листови во истата работна книга. Поставките за поставување на страница вклучуваат елементи како што се заглавија, подножја, маргини, ориентација на страницата и така натаму.

Изборни страни

Понекогаш кога ќе ги отпечатиме извештајот за плата и приходите од продажби во Excel, можеби ќе сакаме да испечатиме дополнителни информации (како што се Sum, Max value) на секоја печатена страница. Со оваа алатка можете да внесете два нови редови на крајот од секоја печатена страница. Првиот ред содржи оперативни наслови, а вториот ред содржи релативни податоци.

Внеси страната за секој ред

Оваа корисна функција брзо ќе ги вметнува паузите на страниците по секој определен број на редови во активниот работен лист. На пример, тој може да ги вметнува паузите на страниците по секој редослед на 10 во рефус.

Додај граница на секоја страница

Со оваа функција, можете да кликате брзо за да додадете граници на секоја страница во активниот работен лист во најголемиот дел.

Икона Сплитколиња

Сплит на столбови

Со оваа алатка, можете брзо да ги печатите колоните во повеќе сегменти за да се вклопат на една печатена страница во Excel.

Да речеме дека имате име 200 во колона и сакате да ги испечатите во колони од 50 на една печатена страница. Со оваа алатка, можете брзо да го направите тоа, и ќе заштедите многу мастило и хартија.

Увоз извоз

Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги обработувате следните операции.

Извоз на опсег до датотека

Лесно извоз на голем број податоци во датотека, или Excel работна книга, CSV, едноставен HTML или сите форматирање HTML.

Извозниот опсег како графички

Брзо претворете го опсегот (и графичките објекти прикажани во опсегот) на активниот работен лист на слика во GIF, JPEG, TIF или PNG формат.

Извозна графика

Нормално, ако сакате да извезете табела од Excel, можеби ќе треба да ја ископирате оваа шема и да ја залепите на алатка за цртање, а потоа да ја зачувате како датотека со слики. Со оваа алатка, може да извезете многу графики како слики брзо.

Увези слики

Оваа алатка може да ви помогне да увезете повеќе слики. Можете да го одредите правилото на аранжманот и висината за сите слики.

Уживајте увоз Слики

Оваа фантастична карактеристика може да увезе и вметне слики врз основа на содржината на ќелиите во една колона / ред.

Вметни датотека на курсорот

Брзо вметнете ја целата содржина на работниот лист, CSV-датотеката, текстуалната датотека или PRN-датотеката во моменталната позиција на курсорот на активниот работен лист. На пример, со оваа алатка лесно можете да внесете повеќе работни листови - со истата структура на податоци - од различни работни книги во еден работен лист.

Листа на имиња

Microsoft Windows® не дава начин да испечатите листа на имиња на датотеки содржани во директориумот. Со оваа алатка, лесно можете да креирате нова работна книга која содржи листа на имиња на датотеки од одреден директориум, можете да изберете да го вклучите под-директориумот и да креирате хиперврски за имињата на датотеките.

Креирај папки врз основа на содржината на мобилен

Оваа алатка може да ви помогне лесно да креирате многу папки со датотеки во одредена локација со користење на содржината на ќелијата како имиња на датотеки во Excel. На пример, можете брзо да креирате папка за датотеки за секој од вработените со користење на нивните имиња за да ја именувате папката на датотеки.

Група за безбедност

Шифрирај ги ќелиите

Со оваа алатка можете да ги криптирате избраните ќелии. (клетките на формулата не можат да бидат кодирани). Тука е употребата:

1. Изберете опсег што сакате да го криптирате.
2. Кликнете на "Шифрирај клетки".
3. Внесете ја лозинката. (Лозинката може да биде букви, бројки и специјални знаци)

Декриптирање на клетки

Оваа алатка ќе ги дешифрира само клетките кои се шифрирани со Encrypt Cells на Kutools за Excel.

Заштитете го работниот лист

Со оваа алатка, можете брзо да ги заштитите повеќе работни листови со истата лозинка во тековната работна книга. Тука е употребата:

1. Само незаштитените работни листови ќе бидат наведени во дијалогот, ве молиме изберете ги работните листови што сакате да ги заштитите и кликнете "Во ред".
2. Внесете лозинка за да ги заштитите работните листови и можете да поставите други опции за тоа како би сакале работните листови да бидат заштитени.
3. Кликнете на "OK".

Работен лист за заштита

Ако повеќе работни листови се заштитени со истата лозинка, оваа алатка може брзо да ги заштити овие работни листови во најголемиот дел. Тука е употребата:

1. Само заштитените работни листови ќе бидат наведени во дијалогот, ве молиме изберете го работниот лист што сакате да го отстранувате и кликнете OK.
2. Внесете ја лозинката за да ги заштитите работните листови.

Група за пораки

Креирај поштенска листа

Со оваа функција, можете брзо да креирате листа на приматели во табела на Excel.

Испрати пораки

Оваа функција ќе ви помогне да испратите персонализирани пораки до повеќе примачи во најголемиот дел.

Група за филтрирање и статистика

Напредна сортирање

Брзо уредете податоци по посебни критериуми во Excel.

Со оваа алатка, можете брзо да ги сортирате податоците во изборот со текстуална должина, месец, презиме, ден, апсолутна вредност, непарен, парен број, домен на пошта и фреквенција. Со вградената Excel Sort команда, можете само да ги сортирате податоците според вредности, боја на бои, боја на фонт и икона на мобилен.

Супер филтер

Оваа алатка ја поддржува брзо филтрирање на целиот работен лист со комбинирање на повеќе услови. Можете лесно да ги додадете, избришете или оневозможите условите.

Брои по боја

Пресметајте ги клетките со боја на позадина или со боја на фонт.

Оваа алатка ќе ги пресметува клетките врз основа на бојата на позадината на клетките или бојата на фонтот во опсегот и генерира извештај со информации, како на пример колку клетки имаат иста боја на позадина / фонт, вредноста на сумите на истите бои во позадина / фонт просечната вредност на иста боја на позадината / фонтот во боја, максималната вредност на истата позадина / боја на фонт и минималната вредност на иста боја во позадината / фонтот.

икона Страничноста

Изборни страни

Вметнете ред во секоја печатена страница за анализа и пресметка на секоја колона.

Вметнете ред во секоја печатена страница за анализа и пресметка на секоја колона. Ги поддржува броевите, просекот и сумирачките вредности во соодветната колона, да ја откријат вредноста на макс. Мин. Од наведената колона и броевите на производи и броеви од колоната.

Специјален филтер

Колекцијата алатки ви помага брзо да ги филтрирате податоците со посебни критериуми.

Филтер задебелен

Оваа функција брзо ќе ги филтрира сите задебелени ќелии во колоната што ја содржи активната ќелија со само еден клик.

Филтер лелеа

Оваа функција автоматски ќе филтрира клетки со форматирање на курзива во колоната која ја содржи активната ќелија со само еден клик.

Филтрирај превртување

Оваа функција автоматски ќе ги филтрира ќелиите преку напречно форматирање во колоната што ја содржи активната ќелија со само еден клик.

Филтер коментар

Оваа функција ќе ги филтрира сите ќелии што содржат коментари во избраната колона.

Формула за филтрирање

Оваа функција ќе ги филтрира сите клетки кои содржат формули во избраната колона.

Филтер се спои

Оваа функција автоматски ќе ги филтрира сите споени клетки во колоната што ја содржи активната ќелија со само еден клик.

Специјален филтер

Оваа опција поддржува повеќе специјални критериуми за филтрирање за да ви помогне лесно да филтрирате. Вклучува:

 1. Филтрирајте ги ќелиите со горниот / мали букви
 2. Филтрирајте ги ќелиите по должината на текстот
 3. Филтрирајте ги ќелиите преку работен ден / викенд / специфичен ден на неделата
 4. Филтрирај ги сите клетки со задебелени знаци
 5. Филтрирај ги сите клетки според курзивите
 6. Филтрирајте ги ќелиите со превртување
 7. Филтрирај ги сите ќелии со коментари
 8. Филтрирај ги сите клетки кои содржат формула
 9. Филтри со споени келии
 10. Филтрирајте ги ќелиите со бојата на фонтот
 11. Филтрирајте ги ќелиите со позадинската боја

Заедничка обработка

Повторно стартувај ја последната корист

Брзо примени ја алатката на Kutools за Excel што ја започнавте претходно со еден клик.

помогне

Детални информации за Kutools за Excel.

јазици

Поставете и менувајте го јазикот на Kutools за Excel.

Режим на Toolbar

Поставете го и менувајте го режимот на лентата со алатки на табулаторот Kutools и јазичето Kutools Plus за да одговарате на вашата лента со алатки.

Центар за поставување

Ги вклучува следните Подесувања:
1: Оневозможете го или овозможете го додатокот на Kutools за Excel.
2: Јасни конфигурации и кеширања на овој додаток.
3: Поставете го јазикот на софтверот.
4: Проверете ги информациите за регистрација на корисникот.

Презир

Ако сте купиле лиценца, можете да го регистрирате софтверот тука, или можете да кликнете на копчето "Купување" за да купите лиценца од нашата веб-страница.

Провери за ажурирања

Проверете и инсталирајте ја најновата верзија на Kutools за Excel.

Побарај помош

Добијте помош од нашата веб-страница https://www.extendoffice.com.

за

Ги прикажува деталните информации за Kutools за Excel, како верзијата, информациите за лиценцата и така натаму.

Заштитете група

шут дизајн табот заштити група

Заклучување на селекција

Еден клик за да го поставите форматирањето на тековниот избор како заклучување.

Отклучување со селекција

Еден клик за да го поставите форматирањето на тековната селекција како отклучување.

Означете отклучен

Еден клик за да ги потенцира сите форматирање на клетките како отклучување во целата работна книга.

Скриј формули

Еден клик за да се сокријат формулите во клетките на селекција. Скриените формули нема да се прикажат во формуларот откако ќе го заштитите работниот лист.

Откажи формулите

Еден клик за да ги прикаже сите скриени формули во изборот.

Нагласи Скриена

Еден клик за да ги нагласи сите клетки чии формули форматираат како скриени во целата работна книга.

Прикажи ја групата

Означете ги формулите

Еден клик за да ги нагласи сите клетки кои содржат формули во целата работна книга.

Означете ги имињата

Еден клик за да ги нагласи сите имени опсези во целата работна книга.

Монитор група

Следење на претходни / зависници

Овие функции можат да ви помогнат брзо да ги прикажете сите зависници и преседани во избраниот опсег во реално време со еден клик. Вклучува:

 1. Следење на претходниците на границите
 2. Следи зависностите од ранците
 3. Ги следи претходните и зависностите

Подесувања

Во центарот за поставки на алатки за дизајн, можете да конфигурирате како што следува:

 1. Овозможете ги опциите за заштита за автоматски да ги заштитувате и заштитувате работните листови;
 2. Наведете ги боите на ознаките за отклучените опсези, формулите со скриени опсези, формулите на клетките и именуваните опсези.

Затвори дизајн

Кликни за да излезете од табулаторот Дизајн.