Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо преименувајте повеќе работни листови во Excel

Ако имате пакет на работни листови треба да се преименувате, што ќе направите? Дали рачно ќе ги преименувате повеќе работните листови еден по еден? Kutools за Excel е вграден софистициран Преименувај ги работните листови функција за вас. Тоа навистина ви заштедува време од рачно преименување на пакет на работни листови во Excel. Со оваа функција можете многу полесно да преименувате повеќе работни листови.

Преименувајте повеќе работни листови со специфични податоци

Преименувај повеќе работни листови со избрани вредности на ќелии

Преименувајте повеќе работни листови со специфична вредност на мобилен во секој работен лист од активната работна книга


Кликнете Kutools More >> Лист >> Преименувај ги работните листови. Погледнете го екранот:

снимен именуван повеќе листови 1


Преименувајте повеќе работни листови со специфични податоци

Со оваа алатка, лесно можете да ги преименувате работните листови со одредена вредност која можете да ја ставите пред или по оригиналните листови, исто така, можете да го замени оригиналот со одредена вредност. Прави како што следува:

1. Применете ја оваа алатка со кликање Kutools More > Лист > Преименувај ги работните листови.

2. Оди на Преименувај повеќе работни листови дијалог прозорецот, во Работни листови поле со листа, наведете ги работните листови кои сакате да ги преименувате и внесете ја специфичната вредност во Од полето за внесување. И потоа одберете еден тип за кој сакате да ги преименувате работните листови под Преименувај ги опциите.

3. клик OK. Името на работниот лист е преименувано. Погледнете слики од екранот:


Преименувај повеќе работни листови со избрани вредности на ќелии

Ако имате бројни вредности на ќелии, а сега треба да го преименувате името на работниот лист со вредностите на ќелијата, можете да го направите следново:

1. Изберете го опсегот на вредностите на ќелиите што сакате да ги користите.

2. Оди на Преименувај повеќе работни листови дијалог прозорецот, во Работни листови поле со листа, наведете ги работните листови кои сакате да ги преименувате. И одберете еден тип за кој сакате да ги преименувате работните листови под Преименувај ги опциите, Потоа одберете Од специфичен опсег опција.

3. клик OK. Името на работниот лист е преименувано. Погледнете слики од екранот:


Преименувајте повеќе работни листови со специфична вредност на мобилен во секој работен лист од активната работна книга

Ако во ќелијата A1 на секој работен лист во рамките на тековната работна книга има вредности на ќелии, сега сакате да ги преименувате работните листови користејќи ја вредноста на A1 на секоја работна маса, не грижете се Преименувај ги работните листови функција, исто така, може да ви направи услуга.

1. Кликнете на вредноста на ќелијата со која сакате да ги преименувате работните листови.

2. Оди на Преименувај повеќе работни листови дијалог прозорецот, во Работни листови поле со листа, наведете ги работните листови кои сакате да ги преименувате. И одберете еден тип за кој сакате да ги преименувате работните листови под Преименувај ги опциите, Потоа одберете Преименувајте ги работните листови со специфични ќелии опција.

3. Потоа кликнете OK, работните листови биле преименувани како што следува:


Белешки:

1. Оваа алатка поддржува Поништи.

2. Ако името на работниот лист содржи еден или повеќе невалидни знаци, или да го внесете името на работниот лист од полето за внесување или опсегот, оваа алатка нема да ја обработува операцијата за преименување.

3. Со користењето на оваа функција, можете исто така да филтрирате некои одредени работни листови кои сакате само да ги преименувате, како што само имињата на работните листови започнуваат со Ja, Во Преименувај повеќе работни листови дијалог прозорецот, проверете филтри опција, а потоа внесете Ja, а само листите што имињата започнуваат со ДА се наведени во Работни листови полето со листа, а потоа можете да ги преименувате како горенаведени чекори.Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
    jonathan · 1 years ago
    I use, Batch Rename Files Tool. You can easily found hier BatchRenameFiles.org
    that allows you to quickly rename all the files in a specified directory.