Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо креирајте работни листови од листата на имиња на работен лист во Excel

Како можете да направите ако треба да креирате листа на работни листови со кориснички имиња на листови во Excel? Наместо да ги менувате имињата на листовите еден по еден по креирањето, можете да користите kutools за Excel Креирај работни листови за секвенци алатка за создавање листа на лист од различни имиња на worhseet во Excel.

Креирај секвенца листови од листа на Excel стандардни имиња

Креирајте листи за секвенца од списокот на имиња за месец / ден

Креирај секвенца работни листови од листа на серии броеви

Креирај листи за секвенца од прилагодена листа

Создајте листи за секвенца од листа од вредности на ќелии


Кликнете Kutools More >> Лист >> Креирај работни листови за секвенци. Погледнете слики од екранот:

shot создаде секвенца 01 стрелка на стрелка десно shot создаде секвенца 2

Креирај секвенца листови од листа на Excel стандардни имиња

Во Excel датотеката се користи стандардното име на работниот лист прикажано како Sheet1, Sheet2, Sheet3 ... и ако треба да креирате повеќе имиња на работен лист како што е потребно, треба да го кликате новиот јазиче многу пати, но со ова Креирај работни листови за секвенци алатка, можете брзо да креирате повеќе секвенцијални имиња на стандардни листови.

1. Применете ја оваа алатка со кликање Kutools More > Лист > Креирај работни листови за секвенци.

2. Во Креирај работни листови за секвенци дијалог прозорецот, наведете ги следните опции:

 • (1.) Изберете еден работен лист на кој сакате да создавате работни листови со секвенца врз основа на.
 • (2.) Наведете го бројот на работни листови што сакате да ги креирате.
 • (3.) Потоа проверете Стандардно име на Excel опција под Имиња на листови врз основа на.

shot-create-sequence-worksheets3

3. Потоа кликнете OK, а во новата работна книга се создадени листи со секвенца со стандардни имиња на листови.

shot-create-sequence-worksheets4


Креирајте листи за секвенца од списокот на имиња за месец / ден

Претпоставувајќи дека сакате да генерирате повеќе работни листови од листа на имиња од месец или ден, со оваа мултифункционална алатка, можете брзо да се справите со неа.

1. Оди на Креирај работни листови за секвенци дијалогот, направете ги следните операции:

 • (1.) Изберете еден работен лист на кој сакате да создавате работни листови со секвенца врз основа на.
 • (2.) Провери Прилагодени листи опција под Имиња на листови врз основа на за да го прошириме дијалогот.
 • (3.) Потоа, во проширениот дијалог, кликнете на имињата на деновите или месечните имиња од саканата кутија за правото листа и бројот на работните листови за креирање ќе се прикажува автоматски.

shot-create-sequence-worksheets5

2. И потоа кликнете OK, во нова работна книга се креира листа на работни листови со молци или денови. Погледнете го екранот:

shot-create-sequence-worksheets6


Креирај секвенца работни листови од листа на серии броеви

Со оваа алатка, исто така можете да генерирате работни листови со секвенца базирани на сериски броеви.

1. Примени ја оваа функција, и во Креирај работни листови за секвенци дијалогот, поставете ги следните опции:

 • (1.) Изберете еден работен лист на кој сакате да создавате работни листови со секвенца врз основа на.
 • (2.) Провери Броеви на секвенца опција под Имиња на листови врз основа на за да го прошириме дијалогот.
 • (3.) И во проширениот дијалог, поставете ги секвенцијалните броеви и можете да додадете префикс или суфикс за броевите колку што ви требаат.
 • (4.) Наведете го бројот на работни листови што сакате да ги креирате.

shot-create-sequence-worksheets7

2. Откако ќе ги специфицирате опциите, кликнете OK, и ќе ги добиете следните работни листови.

shot-create-sequence-worksheets8


Креирај листи за секвенца од прилагодена листа

Понекогаш ви се потребни често одредени имиња на работните листови, за да не ги внесувате одново и одново, можете да ги додадете имињата на листите во прилагодената листа, а потоа постојано можете да ги користите за да креирате нова работна книга со прилагодената листа.

1. Оди на Креирај работни листови за секвенци дијалог прозорецот, и наведете ги следниве операции:

 • (1.) Изберете еден работен лист на кој сакате да создавате работни листови со секвенца врз основа на.
 • (2.) Кликнете Прилагодено Листа опција под Имиња на листови врз основа на за да го прошириме дијалогот.
 • (3.) Потоа кликнете shot-button1 копче и a Креирај Листа дијалогот ќе се појави, можете да креирате свои сопствени податоци од листата. Во Креирај листи дијалог, напишете едно име на лист што ви треба и кликнете shot-button2 копчето за да го додадете името во подолу листата со списоци, повторувајќи го за да додадете други имиња.

shot-create-sequence-worksheets9

2. Откако ќе ги внесете имињата на листовите, кликнете Додај копчето за да ги додадете податоците од листата во полето со листа. И кликнете на прилагодената листа од полето со правилна листа што сте го креирале, а бројот на работни листови за креирање ќе биде прикажан автоматски.

shot-create-sequence-worksheets10

3. Потоа кликнете OK, и вашите кориснички имиња на работни листови се креирани во новата работна книга. Погледнете го екранот:

shot-create-sequence-worksheets11

Совет: Ако проверите Боја на работниот лист опција во Креирај листи дијалог-кутија, можете да ја наведете бојата на листовите. Погледнете ги следните слики од екранот:

shot-create-sequence-worksheets12

-1

shot-create-sequence-worksheets13


Создајте листи за секвенца од листа од вредности на ќелии

Претпоставувајќи дека имате голем број на податоци и сакате да креирате работни листови од опсегот на податоци. Како можете да направите?

1. Изберете опсег што сакате да креирате работни листови.

2. Оди на Креирај работни листови за секвенци дијалог прозорецот, одберете еден работен лист на кој сакате да креирате секвенца работни листови врз основа на. И потоа проверете Податоци во опсег опција под Имиња на листови врз основа на, а бројот на работни листови за креирање ќе биде прикажан автоматски. Погледнете го екранот:

shot-create-sequence-worksheets14

3. И потоа кликнете OK, новите работни листови се креирани со вредностите на ќелиите во новата работна книга. Погледнете го екранот:

shot-create-sequence-worksheets15

Демо: Брзо креирајте работни листови од листа на имиња на работен лист во Excel

Kutools за Excel: со повеќе од 200 практични додатоци на Excel, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.