Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо додајте го истиот текст или знаци во голем број на ќелии во Excel

Претпоставувајќи дека имате голем број на клетки и сега треба да додадете или вметнете текст пред постоечкиот текст во ќелиите. Како може да додадете текст или знаци на почетокот на повеќе ќелии, да додадете текст или знаци до крајот на ќелиите или да вметнете текст или ликови помеѓу постоечкиот текст? Со Додај текст корисноста на Kutools за Excel, можете брзо да ги примените следниве операции:

Додајте го истиот текст или знаци на почетокот на ќелиите (пред првиот карактер на постоечкиот текстуален стринг)

Додајте ист текст или знаци на крајот од ќелиите (после последниот знак на постоечка низа на текст)

Додајте го истиот текст или знаци помеѓу постоечкиот текстуален стринг (започнете да вметнувате на одредена една или повеќе позиции)

Додајте ист текст или знаци пред секоја голема, мала, писмо или број


Кликнете Kutools > Текст > Додај текст. Погледнете слики од екранот:

shot додадете специфичен текст 1


Додајте го истиот текст или знаци на почетокот на ќелиите (пред првиот карактер на постоечкиот текстуален стринг)

На пример, треба да се додаде опсег вредности на ќели на истиот текст на почетокот на ќелиите, можете да го направите следново:

1. Изберете го опсегот што сакате да го внесете истиот текст.

2. Применете ја оваа алатка со кликање Kutools > Текст > Додај текст.

3. Во Додај текст дијалог прозорецот, внесете го текстот што сакате да го додадете во Текст кутија. И провери Пред првиот карактер под Позиција. И можете да го прегледате резултатот од Преглед на панелот. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 2

4. Потоа кликнете OK or Применуваат. Текстот е додаден пред вредностите на ќелијата. Забелешка: кликнете OK копчето ќе го затвори дијалогот и ќе ја примени операцијата; но кликнете Применуваат копчето само ќе ја примени операцијата без да го затвора дијалогот. Погледнете слики од екранот:

shot додадете специфичен текст 3


Додајте ист текст или знаци на крајот од ќелиите (после последниот знак на постоечка низа на текст)

Ако треба да го вметнете истиот текст на крајот од ќелиите (после последниот карактер на постоечката низа текст), оваа алатка исто така може да ви помогне.

1. Изберете го опсегот што сакате да го внесете истиот текст после последниот знак на постоечкиот текстуален стринг.

2. Оди на Додај текст дијалог прозорецот и внесете го текстот што сакате да го додадете во Текст кутија. И провери По последниот карактер под Позиција. И можете да го прегледате резултатот од Преглед на панелот. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 4

3. Потоа кликнете OK or Применуваат. И текстот е додаден по вредноста на ќелијата. Погледнете слики од екранот:

shot додадете специфичен текст 5


Додајте ист текст или знаци помеѓу постоечкиот текстуален стринг (започнете да вметнувате на една или повеќе определени позиции)

Со оваа алатка, исто така можете да вметнете текст помеѓу постоечките текстуални низи (почнете да вметнувате на одредена една или повеќе позиции).

1. Означете го опсегот што сакате да го вметнете истиот текст помеѓу постоечката низа на текст.

2. Оди на Додај текст дијалог прозорецот и внесете го текстот или знаците што сакате да ги додадете во Текст кутија. И провери Наведете под Позиција и одберете ја позицијата (како на пример, за да го вметнете текстот по 8th карактерот на постоечки текст стринг) каде што сакате да го додадете текстот. И можете да го прегледате резултатот од Преглед на панелот. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 6

Забелешка: Можете да додавате текст или знаци на повеќе одредена позиција истовремено со внесување на текстуалните позиции и одвојување на нив со запирки. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 7

3. Потоа кликнете OK or Применуваат. И текстот е додаден во наведената позиција на знаци. Погледнете слики од екранот:

shot додадете специфичен текст 8

Или додадете текст или знаци на повеќе определени позиции. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 9


Додајте ист текст или знаци пред секоја голема, мала, писмо или број

Ако сакате да додавате текст или знаци пред секоја голема, мали, букви или броеви, оваа алатка исто така може да ви помогне, за додавање на празни места пред секоја голема буква, ве молиме да го направите следново.

1. Изберете го опсегот што сакате да го додадете текстот или логото пред секоја голема буква, а потоа отворете го Додај текст дијалог-кутија.

2. Во Додај текст дијалог прозорецот, внесете го текстот или знаците што треба да ги додадете пред секоја голема буква (во овој случај, ние притиснете простор копчето еднаш за да додадете празно место во Текст кутија), одберете Пред големи букви опција во Само додадете во паѓачката листа. И потоа кликнете на OK or Применуваат копче. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 10

Сега просторите се додаваат пред секоја голема буква во избраниот опсег. Погледнете го екранот:

shot додадете специфичен текст 11


Забелешки:

1. Оваа алатка поддржува Поништи (Ctrl + Z), а враќањето е само едно ниво.

2. Ако проверите Прескокнете нетекстуални ќелии, ќе бидат избегнати нетекстуалните ќелии.


Демо: Брзо додавајте го истиот текст или знаци во голем број на ќелии во Excel

Kutools за Excel: со повеќе од 200 практични додатоци на Excel, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.