Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Лесно креирајте и вметнете автоматски текст во Excel

Додека користите Microsoft Excel, можеби ќе треба да повторите пишување некоја содржина што често ја користевте. Дали некогаш сте се обиделе да ги зачувате често користените содржини во Excel и повторно да ги користите без постојано пишување? Еве, на Автоматски текст корист на Kutools за Excel може да ви направи услуга. Можете лесно да ги зачувате вашите содржини, како што се опсези, формули, графикони и така натаму како внесување на Автотекст, и повторно да ги користите во секое време ви треба со само еден клик.

Повторно користете ја омилената табела со додавање на табелата како запис за автотекст

Повторно користете голем број на податоци, додавајќи го како автотекст запис

Повторно користете било какви формули додавајќи ги како Автотекст записи

Повторно користете ги сите уметнички дела или слики со додавање на нив како AutoText

Лесно префрлете ги зачуваните записи за AutoText со извоз или увоз на функција


Кликнете Kutools > Вметнете > Автоматски текст. Погледнете го екранот:

снимен аут текст 1 1


Повторно користете ја омилената табела со додавање на табелата како запис за автотекст

Со Автоматски текст корист на Kutools за Excel, можете да ја зачувате вашата омилена табела како запис за автотекст. Ве молиме да го направите следново.

1. клик Kutools > Вметнете > Автоматски текст за да се овозможи Автоматски текст окно.

снимен аут текст 2 2

Забелешка: Стандардно, панелот AutoText лоцира на левата страна од Excel.

2. Ве молам изберете дијаграм што сакате да го зачувате како автоматски текст (овде земаме графичка карта Изработка и купување како пример), а потоа кликнете на Нов автоматски текст копчето во полето AutoText. Погледнете го екранот:

3. Во Нов автоматски текст дијалог прозорецот, внесете име за табелата име кутија, одберете Табели in група паѓачката листа, а потоа кликнете на Додај копче.

Забелешка: Можете да креирате нова група со кликање на Нова група копчето и внесете го името на групата за вашите сопствени потреби.

Потоа можете да ја видите избраната табела успешно додадена како AutoText влез во групата на графики.

снимен автоматски текст 04

4. За користење на оваа табела, можете само да кликнете на оваа табела во окното AutoText за да го вметнете било каде од секоја работна книга што ви треба.

Освен тоа, ако сакате да ја вметнете оваа шема како слика во Excel, ставете го курсорот на оваа шема и кликнете на опаѓачката икона, кликнете Вметни како и потоа изберете тип на слика во менито со списоци. Погледнете го екранот:


Повторно користете голем број на податоци, додавајќи го како автотекст запис

Во овој дел, ќе научите како да креирате опсег на податоци како AutoText влез и лесно да го користите во Excel.

1. Откако ќе го вклучите панелот AutoText со кликање Kutools > Вметнете > Автоматски текст. Ве молиме изберете опсег на податоци што сакате да ги додадете како вметнување во AutoText.

2. Кликнете на Нов автоматски текст копчето во полето AutoText. Погледнете го екранот:

3. Во Нов автоматски текст дијалог прозорецот, внесете име за овој автотекст во име кутија, одберете Се движи во група паѓачката листа, а потоа кликнете на Додај копче.

Тогаш избраниот опсег се додава како влез за AutoText и се наоѓа во групата Ranges во панелот AutoText.

4. За користење на оваа автотекст запис, направете го следново:

1). За да го вметнете како текст, влезете во групата Ранг, а потоа кликнете на овој запис. Погледнете го екранот:

2). За да го внесете како слика, ставете го курсорот на овој запис, кликнете на опаѓачката икона> Вметни како, а потоа кликнете Bitmap or Слика (ЕМФ) во менито со списоци.


Повторно користете било какви формули додавајќи ги како Автотекст записи

Формулите се многу корисни за повеќето корисници на Excel, ако во вашата работна книга има повеќе формули и секогаш ги користите како вашата секојдневна работа. Можете да ја додадете формулата како AutoText и да ја вметнете во работниот лист како што следи.

1. Откако ќе го вклучите панелот AutoText, кликнете на ќелијата со формула што сакате да ја додадете како вметнување во AutoText.

2. Сега формулата на ќелијата ќе се прикаже во лентата за формули, одберете ја во формуларот, а потоа кликнете на Нов автоматски текст копчето во полето AutoText. Погледнете го екранот:

3. Во Додај автотекст дијалогот, напишете ја формулата за влез во име кутија, одберете Формула во група паѓачка листа, и конечно кликнете на Додај копче.

4. За користење на оваа нова автотекст запис, влезете во групата Formulas во окното AutoText, а потоа кликнете на него за да вметнете во работниот лист. Откако ќе ја внесете формулата, само треба да ја промените референцата на ќелијата за вашата потреба.


Повторно користете ги сите уметнички дела или слики со додавање на нив како AutoText

Во прилог на табели, опсези и формули кои можете да ги додадете како влез за автотекст, уметничките слики или слики, исто така, може да се додадат како автотекст со Автоматски текст корист на Kutools за Excel.

Начинот на додавање и користење на уметнички дела или слики како автотекст е иста како и методот што го воведуваме погоре. Можете да го следите над чекори да ги завршите овие уметнички дела или слики создавајќи и користејќи автотекст запис.


Лесно префрлете ги зачуваните записи за AutoText со извоз или увоз на функција

Ако треба да го инсталирате компјутерот или да префрлите на нов компјутер, за да ја зачувате записот за AutoText што го создадовте, можете да ги користите функциите за извоз и увоз на AutoText.

Отворете го панелот AutoText со кликање Kutools > Вметнете > Автоматски текст.

Извези го внесот на AutoText

1. Во Автоматски текст окно, кликнете на Експортирај автотекст копче. Погледнете го екранот:

2. Во Експортирај автотекст дијалог прозорецот, и во Изберете ја групата секција, проверете ја опцијата AutoText што сакате да ја изнесете, а потоа кликнете на копче.

3. Во никнуваат Save As дијалог прозорецот, изберете папка за зачувување на автоматски текст, а потоа кликнете на Зачувај копче. Погледнете го екранот:

Забелешка: Стандардно, извозната датотека е именувана како KTE + тековниот датум и време, можете да го промените името на датотеката ако ви треба.

4. Кога се враќа на Експортирај автотекст дијалог прозорецот, кликнете на OK копче. Тогаш a Kutools за Excel дијалогот се појавува, кликнете на OK копче.

Увези ја внесувањето на AutoText

1. Во Автоматски текст окно, кликнете на Увези автотекст копче.

2. Во Увези автотекст дијалог прозорецот, кликнете на копче.

Забелешка: Можете да го проверите Избришете го стариот автотекст поле за отстранување на оригиналниот автоматски текст во окното Auto Text.

3. Во Отворено дијалог прозорецот, изберете ја автоматската текстуална датотека што ја извезувате, а потоа кликнете на Отворено копче.

4. Кога се враќа на Увези автотекст дијалог прозорецот, кликнете на OK копче. И кликнете на OK копче во никнуваат Kutools за Excel дијалог-кутија.

совети:

1. За преименување на автоматска текстуална група, ве молиме изберете ја, а потоа кликнете на Преименувај го тековниот автоматски текст групно копче. Во полето за дијамант, внесете го вашето ново име, а потоа кликнете на OK копче. Погледнете го екранот:

2. За преименување на внес на AutoText, кликнете на иконата за спуштање на записот AutoText и кликнете на Преименувате во листата. Во Kutools за Excel дијалог прозорецот, внесете ново име за него и потоа кликнете на OK копче.

3. За да избришете една група од автоматски текст, само кликнете на копчето за затворање покрај имињата на групите, но ако сакате да го избришете автоматскиот текст, кликнете на иконата за спуштање на записот AutoText и кликнете Избришете во менито со листа, видете го екранот:


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.