Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо модифицирајте и менаџирајте повеќе коментари на мобилен во Excel

Excel не може да се справи со повеќе коментарни коментари одеднаш, можеби ќе треба да ја менувате или уредувате секоја од нив посебно. На Kutools за Excel може да ви помогне да работите со коментари на следниве начини:

Наведете ги сите коментари во нова работна книга или работен лист

Променете го форматирањето на сите коментари врз основа на форматирање на наведената коментарна ќелија

Најдете и замени го текстот во коментарите

Додајте или отстранете го корисничкото име за коментарите

Конвертирај ја содржината на ќелиите за да коментира или да го конвертирате коментарот во содржина на мобилен


стрела сино десен меурНаведете ги сите коментари во нова работна книга или работен лист

Ако сакате да добиете листа на сите коментари, оваа алатка може да ви помогне брзо да го решите овој проблем.

1. клик Kutools > Повеќе > Креирај листа на коментари да одам на Креирај листа на коментари дијалог-кутија.

(1.) Наведете го опсегот: активен лист or сите листови кои сакате да ги наведете коментарите. (Ако одберете Активен лист, сите коментари на тековниот работен лист ќе бидат наведени. И ако одбереш Сите листови, сите коментари на работната книга ќе бидат наведени.)

(2.) И потоа одберете да ја креирате листата во нова работна книга или нов работен лист. (Во нова работна книга, Ќе ги наведе сите коментари во нова работна книга. Во нов лист, Сите коментари ќе бидат наведени во новиот работен лист.)

shot-cell-comment-tools-1

2. Потоа кликнете Креирај копче. Коментарите се наведени во нов работен лист или работна книга како што е наведено. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-2

Кликни тука за да дознаете повеќе детали за оваа функција ...


стрела сино десен меур Променете го форматирањето на сите коментари врз основа на форматирање на наведената коментарна ќелија

Понекогаш, треба да го копирате форматирањето на еден мобилен коментар за сите други коментари на мобилен. Можеби, во Excel, тоа е малку тежок за вас, но со Kutools за Excel, можете лесно да се справи со тоа.

1. Оди на Форматирај коментар дијалог прозорец со кликање Kutools > Повеќе > Форматирај коментар, потоа наведете го обемот што сакате да го форматирате, Активен лист or Сите листови. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-3

Забелешки:

(1.) Ако одберете Активен лист, сите коментари на тековниот работен лист ќе бидат форматирани. И ако одбереш Сите листови, сите коментари на работната книга ќе бидат форматирани.

(2.) Форсирај не-задебелување форматирање: Нема да има содржина со задебелен фонт стил во сите коментари.

2. Потоа кликнете Наведете ја клетката за коментари копчето за избор на ќелија која содржи форматирање на коментари што ви требаат, видете ги сликите на екранот:

shot-cell-comment-tools-4

3. Потоа форматирањето на избраната коментар ќелија ќе се примени на сите други коментари, видете го екранот:

shot-cell-comment-tools-5

Кликни тука за да дознаете повеќе детали за оваа функција ...


стрела сино десен меур Најдете и замени го текстот во коментарите

Кога ви треба да ги замените истите информации со други податоци во рамките на коментарите, вообичаено можете да ги пронајдете и да ги замените рачно, но тоа е време кое бара време. Со Најдете / замени текст на коментар функција, можете брзо да ја завршите.

1. клик Kutools > Повеќе > Најдете / замени текст на коментар, Во Најдете / замени коментар текст дијалогот, направете ги следните операции:

(1.) Наведете го опсегот за кој сакате да ги замените содржините на коментарот, Активен лист or Сите листови.

(2.) Внесување содржина во Најдете текст во коментари кутија што сакате да ја пронајдете и внесете содржина во Заменет со кутија со која сакате да го замените.

shot-cell-comment-tools-6

2. Потоа кликнете Заменете копчето за да го најдете и замени текстот во коментарите. Погледнете слики од екранот:

shot-cell-comment-tools-7

Кликни тука за да дознаете повеќе детали за оваа функција ...


стрела сино десен меур Додајте или отстранете го корисничкото име за коментарите

Кога внесувате коментар во Excel, вашето корисничко име автоматски се вметнува во коментар проследен со дебелото црево. Понекогаш, не ги сакате овие кориснички имиња, како ги отстранувате одеднаш? Но, кога сакате да ги користите, како би можеле да ги додадете брзо?

Кликнете Kutools > Повеќе > Отстрани / Додади корисничко име во коментар, видете го екранот:

shot-cell-comment-tools-8

Отстранете го корисничкото име од коментарите:

1. Во Отстрани / Додади корисничко име во коментар дијалогот, направете ги следните операции:

shot-cell-comment-tools-9

1 : Ако одбереш Активен лист, сите корисничко име на коментарот во тековниот работен лист ќе бидат избришани. И ако одбереш Сите листови, сите корисничко име на коментарот во работната книга ќе бидат избришани.

2 : Внесете го корисничкото име што сакате да го отстраните. И провери Отстрани го корисничкото име од коментар опција.

3 : Форсирај не-задебелување форматирање: Нема да има содржина со задебелен фонт стил во сите коментари.

2. Потоа кликнете Применуваат копче. Сето корисничко име во коментарите на избраниот опсег е отстрането. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-10

Додајте го корисничкото име за коментарите:

1. Во Отстрани / Додај Корисничко име во Коментар дијалогот, направете ги следните операции:

shot-cell-comment-tools-11

1 : Ако одбереш Активен лист, корисничкото име ќе биде додадено во коментари на тековниот лист. И ако одбереш Сите листови, корисничкото име ќе биде додадено во сите коментари за работни листови.

2 : Внесете го корисничкото име што сакате да го вметнете. И провери Додајте корисничко име во коментари опција.

3 : Ако сакате да го форматирате корисничкото задебелување, ве молиме проверете Намалете го името.

2. Потоа кликнете Применуваат копче. Корисничкото име се вметнува во коментарите на избраниот опсег. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-12

Кликни тука за да дознаете повеќе детали за оваа функција ...


стрела сино десен меур Конвертирај ја содржината на ќелиите за да коментира или да го конвертирате коментарот во содржина на мобилен

Со Конвертирај коментар и мобилен функција, можете брзо да ги конвертирате содржините на ќелиите во коментари, да ги конвертирате коментарите во содржината на ќелијата, да додадете текст на ќелијата во коментар или да го додадете текстот на коментар на вредноста на ќелијата.

Конвертирај ја содржината на ќелиите во коментари:

1. клик Kutools > Повеќе > Конвертирај коментар и мобилен, видете го екранот:

shot-cell-comment-tools-13

2. Користатdoc-replace-range-names-7 копчето за да го изберете опсегот за кој сакате да ги конвертирате содржините на ќелиите во коментари. Потоа кликнете Конвертирај ја содржината на клетките во коментари опција. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-14

3. И потоа кликнете OK, избраните содржини на ќелиите се претворени во коментари. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-15

Конвертирај ги коментарите во содржината на ќелијата

1. Оди на Конвертирај коментар и мобилен дијалог прозорецот, кликнетеdoc-replace-range-names-7 копчето за да изберете клетки кои содржат коментари, а потоа кликнете Конвертирај ги коментарите во содржината на ќелиите опција.

shot-cell-comment-tools-16

3. Потоа кликнете OK, избраните коментари на клетките се претворени во содржина на ќелијата. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-17

Додајте текст на мобилен во коментар

1. Изберете опсег што сакате да го додадете текстот на мобилен во коментарот.

2. Оди на Конвертирај коментар и мобилен дијалог прозорецот, одберете Вметнете ја содржината на клетките во коментар опција. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-18

3. Потоа кликнете OK. И избраниот ќелија текст е вметнат по содржината на коментарот. Погледнете слики од екранот:

shot-cell-comment-tools-19

Додајте го текстот за коментар во вредноста на ќелијата:

Од друга страна, оваа функција исто така може да ви помогне да го додадете текстот на коментар на вредноста на ќелијата.

1. Изберете го опсегот за кој сакате да ја додадете содржината на коментарот до вредноста на ќелијата.

2. Оди на Конвертирај коментар и мобилен дијалог прозорецот и изберете Вметнете ја содржината на коментарот во ќелијата опција. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-20

3. Потоа кликнете OK. Сите коментари се вметнати пред содржината на ќелијата. Погледнете го екранот:

shot-cell-comment-tools-21

Кликни тука за да дознаете повеќе детали за оваа функција ...


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.