Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите верзијата на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо ги пронајдете сите клетки со специфично форматирање на мобилни во Excel

Во голем работен лист или работна книга, можеби ќе сакате да пронајдете клетки со специфично форматирање, како што се сите задебелени ќелии, сите курзивни ќелии, сите ќелии со одредена боја на фонт или боја на позадина и така натаму .... Ако имате Kutools за Excel, Со Пронајди го формат на мобилен опција на Super Find функција, можете брзо да ги пронајдете сите клетки со специфично форматирање на клетки во селекција, активен лист, избрани листови, активна работна книга или сите отворени работни книги како што ви требаат.

Најдете и одбери ги сите задебелени или не-задебелени ќелии во Excel

Најдете и одбери ги сите споени ќелии или специфични споени клетки во Excel

Најдете и одбери ги сите ќелии со специфична боја на фонт или боја на позадина во Excel


Најдете и одбери ги сите задебелени или не-задебелени ќелии во Excel

За да ги пронајдете и изберете сите задебелени или не-задебелени ќелии во изборот, работниот лист или работната книга, направете со следниве чекори:

1. Изберете ги ќелиите за кои сакате да ги најдете задебелените или не-задебелени ќелии, а потоа кликнете Kutools > Super Find, видете го екранот:

Совет: ако сакате да пронајдете ќелии од работниот лист или работната книга, директно кликнете Kutools > Super Find за да се овозможи Super Find функција.

shot се пронајде мобилен формат 1

2. Во Super Find панелот, молам направете ги следниве операции:

(1.) Кликнете shot се пронајде мобилен формат 3 копчето за да го активирате ова Формат на мобилен опција;

(2.) Потоа одберете еден обем на наоѓање од Во рок од паѓачката листа, во овој случај, избирам Избор;

(3.) И потоа одберете Задебелени ќелии or Не-задебелени ќелии во тип паѓачката листа како што ви треба;

(4.) Потоа кликнете Најди копче за пребарување на сите релативни ќелии што ги наведовте;

(5.) Сите специфични ќелии се прикажани во полето со листа, потоа во Изберете од паѓачка листа, изберете Клетки/Редови/Колумни како што ви треба, и кликнете на изберете копчето за да ги изберете со клетки, редови на колони.

shot се пронајде мобилен формат 2

3. И потоа, сите одделени со задебелени букви или не-задебелени ќелии се избрани како прикажани следните слики:

shot се пронајде мобилен формат 4


Најдете и одбери ги сите споени ќелии или специфични споени клетки во Excel

Оваа опција исто така може да ви помогне да ги најдете сите споени клетки или одредени споени клетки што е можно побрзо.

1. Изберете опсег на ќелии што сакате да ги најдете сите споени ќелии, а потоа кликнете Kutools > Super Find за да го активирате Super Find окно.

2. Во Super Find окно, молам направете го следново:

(1.) Кликнете shot се пронајде мобилен формат 3 копчето за да го активирате ова Формат на мобилен опција;

(2.) Потоа изберете еден опсег на наоѓање од паѓачката листа Внатре, во тој случај, избирам Избор;

(3.) И потоа одберете Споени клетки во тип паѓачката листа;

(4.) Потоа кликнете Најди копче за пребарување на сите споени ќелии;

(5.) Сите споени ќелии се прикажани во полето со листа, а потоа одберете го одбраниот тип Изберете од паѓачка листа и кликнете на изберете копчето за да изберете релативни клетки од клетки, редови или колони.

shot се пронајде мобилен формат 5

3. Потоа, сите споени ќелии од избраниот опсег се избрани како прикажани следните слики:

shot се пронајде мобилен формат 6

Забелешка: Со оваа опција, можете да изберете и специфични споени клетки. Во Super Find окно, проверете го полето за избор во Вредност секција, а потоа внесете ја вредноста што сакате да ја дознаете, и сите споени ќелии со оваа специфична вредност се најдени и селектирани, видете го екранот:

shot се пронајде мобилен формат 7


Најдете и одбери ги сите ќелии со специфична боја на фонт или боја на позадина во Excel

Ако треба да ги пронајдете и изберете клетките со специфичен фонт или боја на позадина, оваа опција исто така може да ви направи услуга.

1. Изберете опсег на ќелии што сакате да ги најдете сите ќелии со специфичен фонт или боја на позадина, а потоа кликнете Kutools > Super Find за да го активирате Super Find окно.

2. Во Super Find окно, молам направете го следново:

(1.) Кликнете shot се пронајде мобилен формат 3 копчето за да го активирате ова Формат на мобилен опција;

(2.) Потоа изберете еден опсег на наоѓање од паѓачката листа Внатре, во тој случај, избирам Избор;

(3.) И потоа одберете бојата на фонтот или Ббоја во боја во тип паѓачката листа;

(4.) Одете на кликање shot се пронајде мобилен формат 9 копчето за избор на ќелија со специфичен фонт или боја на позадина за која сакате да пронајдете ќелии;

(5.) Потоа кликнете Најди копче за пребарување на сите ќелии со специфичен фонт или боја на позадина;

(6.) Сите ќелии со одредена боја на бои или боја на позадината се прикажани во полето за листа, потоа кликнете на изберете копчето за да ги изберете по избор на еден избор од типот Изберете од паѓачката листа.

shot се пронајде мобилен формат 8

3. И сите клетки со наведениот фонт или боја на позадина се пронајдени и избрани одеднаш, видете го екранот:

shot се пронајде мобилен формат 10

Белешки:

1. Оваа корисна функција исто така може да ви помогне да ги пронајдете сите клетки со друго специфично форматирање, како што се курзивни клетки, клетки со пробивање, клетки со формули, ќелии со коментари и сл ...

2. На Super Find панелот може да биде променет и да се помести како што ви треба.


Најдете ги сите клетки со специфично форматирање на ќелии

Kutools за Excel: со повеќе од 200 практични додатоци на Excel, слободно може да се обиде без ограничување во 60 денови. Преземи и бесплатен пробен период Сега!


Препорачани се алатки за продуктивност
Следните алатки во голема мера можат да ви заштедат време и пари, кој е вистински за вас?
Канцеларија јазиче: Користење на корисни јазичиња во вашата канцеларија, како начин на Chrome, Firefox и New Internet Explorer.
Kutools за Excel: Повеќе од 300 Напредни функции за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.
Класично мени за Office: Вратете ги познатите менија во Office 2007, 2010, 2013, 2016, 2019 и 365, како да беа Office 2000 и 2003.

Kutools за Excel

Функционалноста опишана погоре е само една од 300 моќните функции на Kutools за Excel.

Дизајниран за Excel (Office) 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365. Бесплатно симнување и користење за 60 дена.

Екран за Kutools за Excel

btn прочитате повеќе btn преземете btn купување

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.