Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Kutools за Excel: Моќен Excel Toolbox

Kutools за Excel е моќно Excel toolbox кое ве ослободува од изведување на одземаат многу време операции во Excel. Алатникот има повеќе моќни функции 300 за Excel 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и Office 365.

Најнови update: Kutools за Excel 19.00
Датум: март 12, 2019
Ги поздравуваме сите прашања, повратни информации и извештаи за бубачки. Обично ни се потребни следните информации: Контактирајте не
 • Краток опис на проблемот и како може да се повтори (ако е применливо).
 • Вашиот оперативен систем (Windows 10, 8, Windows 7, итн) и информации за верзијата на вашата Microsoft Office.
 • Слики од екрани кои го илустрираат проблемот - Како да снимите екранот? http://www.take-a-screenshot.org

Зачленете се за новостите:


Kutools за Excel Feature Туторијали:


Можете брзо да пристапите до упатствата за функции со внесување на име на функција во следното поле за пребарување. На пример, ако сакате да знаете како да го користите Читање изглед на распоред, само треба да напишете Читање клучен збор во полето за пребарување.

Прикажи група:

Следење на Snap (Резервна тековна работна книга): Временска резервна копија на тековната работна книга во секое време
Панел за навигација: Наведете ги сите листови, работни книги, колони и имиња
Напредно Најдете и замени: Лесно се најде и замени во повеќе работни листови и работни книги
Големина на работна површина: Брзо менувајте ја големината на работната површина
Читање на распределба на распоред: Лесно читање / гледање голем број на редови и колони
Прикажи колони: Вклучи ги сите скриени колони за да бидат видливи или невидливи
Прикажи листа: Вклучете ги сите скриени листови за да бидат видливи или невидливи
Скриј / обележи ги работните книги и листови: Сокриј или обележи работни книги и работни листови
Опции за прикажување: Вклучи поставки за работната книга и работниот лист
Постави површина за скролување: Поставете површина за скролување (сокријте неселектирани колони и редови одеднаш)
Сокриј неизбрани листови: Сокриј ги сите неактивни (или сите не-избрани) работни листови
Скриј неактивни прозорци: Скриј други работни книги (сите неактивни прозорци)
Прикажи ги сите граници: Прикажи ги сите редови и колони
Прикажи ги сите работни листови: Прикажи ги сите скриени работни листови
Прикажи ги сите прозорци: Откријте ги сите скриени прозорци за работа

Група и групи:

Прилагодете ја големината на мобилен: Поставете ја висината на редот или ширината на колоната во инчи, килограми, сантиметри или пиксели
Спојување на истите ќелии: Спојување на соседните ќелии во колона со исти податоци / вредност
Уништи ја ќелијата: Повлечете ги ќелиите и пополнете ги вредностите
Превртен хоризонтален опсег: Флип (обратен) редослед на податоци од колони или редови
Вертикален опсег на флип: Флип (обратен) редослед на податоци од колони или редови
Пренесување на димензии на табелата: Конвертирај 2-димензионална / вкрстена табела во листата
Трансформиран опсег: Транспонира (конвертира) една колона или ред до опсегот
Размери за размена: Замени линии, колони или опсези
Сортирај опсег Случајно: Сортирајте или одберете клетки, редови и колони по случаен избор
Споредете ги ќелиите: Лесно споредете две опсези на клетките ако се еднакви или различни
Изберете иста и различни клетки: Споредба на две опсези за да изберете дупликат или уникатни вредности
Спречи дупликат: Спречи дупликат записи во колона
Спречување на пишување: Едноставно спречете ги посебните или одредени карактери да бидат внесени во ќелиите
Дозволи само да се внесуваат специфични знаци во опсег на ќелии
Копчиња за копирање: Копирај повеќе избори или опсези
Конвертира помеѓу текст и број: Конвертирајте / присилувајте текст до број или број во текст
Конвертирај помеѓу Роман и Број: Конвертира помеѓу римски броеви и броеви
Конвертирај формула во текст: Брзо претворете ги формулите на клетките во текстуалните низи
Конвертирај текст во формула: Брзо конвертирајте ја текстуалната низа во формула
Конвертирај на датум: Идентификуваат и конвертираат формат на датум
Конвертирај време: Конвертирај време во секунди / минути / часови
Конверзија на валути: Конвертирај валута (УСД до ЕВРА / УСД во ГВП)
Пренамена на единица: Конвертирајте мерни единици
Конверзија на броеви системи: Конвертирајте помеѓу различни броеви без употреба на формула
Одреди броеви: Конвертирајте или запишувајте број во англиски зборови
Промена на знакот на вредности: Промена на знаци на броеви (Фиксирајте негативни знаци за следните точки / Промени ги сите негативни вредности на позитивни)
Напредни комбинирани редови: Брзо комбинирајте редови врз основа на иста вредност
Конвертирај број во редослед: Брзо конвертирајте броеви во реден број
Да Крај: Заменете ги формулите со пресметани вредности / резултати во клетките
Круг (без формула): Кружни ќелии без формула
Комбинирајте (редови и колони): Комбинирајте (спојте) повеќе колони или редови

Група за уредување:

Супер Најди:
Најдете конкретни текстуални низи само во коментарите
Пронајдете одредена низа на текст само во вредноста на ќелијата
Најдете конкретни текстуални низи само во формулите
Пронајдете ги ќелиите кои содржат вредности за типот на датумот врз основа на критериуми
Најдете броеви врз основа на критериуми
Барајте специфични текстуални вредности само во хиперлинкови
Најдете ги сите клетки со специфично форматирање на ќелии
Нејасни пребарување: Најдете и заменете ги сличните записи од листа на вредности на ќелии
Избери опсег помошник: Изберете, поништете го изборот и обратете ги повеќекратните опсези
Изберете интервали и колони: Изберете интервал (секој друг) редови или колони
Изберете споени ќелии: Најдете и одберете ги споените ќелии
Изберете Последни ќелии: За да ја изберете последната ќелија на користен опсег или последната ќелија со податоци од последниот ред или колона
Изберете ќелии со максимална вредност или минута: Изберете макс или мин (најмала или најголема) вредност вредност
Изберете ќелии со вредност на грешка: Изберете клетки со вредности на грешка
Изберете специфични ќелии: Изберете специфични ќелии, редови и колони
Изберете ќелии со формат: Изберете клетки врз основа на форматирање
Изберете отклучени ќелии: Брзо изберете ги сите отклучени ќелии
Одберете Неблокираните ќелии: Лесно изберете не-празни или не-празни клетки
Изберете дупликати и единствени ќелии: Најдете дупликат или уникатни ќелии / редови во опсег
Вметни редови на наслови: Вметнете наслови за наслови во опсег
Вметни празни редови и колони: Внеси празни редови или колони секој друг ред / колона
Внеси датум: Внеси го датумот со форматирање на датум
Поле за вметнување на серијата: Брзо вметнете повеќе полиња за обележување одеднаш
Копче за опција за вметнување серија: Брзо внесете повеќе копчиња за опции одеднаш
Внеси воден жиг: Брзо вметнете и отстранете ги водите
AutoText: Лесно креирајте и вметнете вметнување на автоматскиот текст
Вметни броеви на секвенци: Креирајте и внесете уникатни броеви на секвенци
Пронајдете го бројот на исчезнати секвенци: Брзо најдете и пополнете ги исчезнатите броеви во низа
Пополнете прилагодени листи: Креирајте сопствени листи и пополнете ги ќелиите со нив
Листа на сите комбинации: Брзо генерирајте / наведете ги сите можни комбинации на одредени листи
Вметни куршуми или нумерација: Брзо вметнување куршуми или броеви во повеќе келии во Excel
Вметни случајни податоци: Користење на генератор на случајни броеви за генерирање броеви и лозинка
Пополни празни ќелии: Пополнете ги празно клетките со вредност над или 0
Избришете празни редови: Отстранете ги или избришете ги сите празни редови од дното / опсегот
Избришете редови и колони: Избришете празно или скриени редови (колони)
Избриши ги алатките: Избриши ги сите графикони, кутии за текст и вградени OLE објекти
Избриши веб-контроли: Отстранете ги сите html објекти како што се полето за избор
Пакет за бришење на серијата: Отстрани / избришете повеќе полиња за избор
Копче за бришење на серијата: Пакетите за бришење серија се бришат
Отстрани ги сите макроа: Отстранете ги сите макроа во работниот лист или работната книга
Серија Отстрани ги сите макроа: Серијата ги отстрани или избрише сите макроа од работните книги
Отстрани простори: Отстранете ги празни места пред / по текстот или отстранете ги дополнителните празни места од текстот
Промена на случај: Промена на случај на текст на сите капи, пониски и соодветни
Броеви за индекс во хемиски формули: Индекс на сите броеви во хемиските равенки правилно
Отстрани од позиција: Отстранете или избришете знаци од почетокот / крајот на текстуални низи
Ред текст: Ред текст текст или ред на зборови
Заменете акцентирани знаци: Заменете повеќе акцентирани знаци со редовни знаци
Текст за извлекување: Брзо извлечете одреден текст од ќелиите
Екстракт за е-пошта: Извлечете е-адреса од текстуална низа
Додај текст: Додајте го истиот текст во голем број на ќелии
Сплит Имиња: Сплит прво, средно и презиме
Сплит келии: Брзо подели ја содржината на ќелијата со простор или други разграничувачи
Избриши знаци: Отстранете ги нумеричките, алфабетските, не-печатените или алфанумеричките знаци од ќелиите
Алтернативна задна линија / колона: Сенка секој друг ред / колона
Надпис / индекс (форматирање): Форматирај го текстот како натпис или индекс
Примени го Форматирање на датуми: Применувајте форматирање на датуми на одреден датум
Копирање на келирање: Копирајте клеточно форматирање од една ќелија до други клетки
Исчисти ги сите ќелии Форматирање: Целосно го исчистите форматирањето на опсегните клетки
Конвертирај хиперврски: Извадете ги линковите на линковите од хиперлинкови или да ги конвертирате обичните текстуални линкови до хиперлинкови
Најди ги и скршите скршени врски: Најди ги и скршите скршени врски (надворешни референци)
Избриши хиперлинкови: Отстранете ги сите хиперврски на опсези, листови и работна книга
Kutools Калкулатор: Ги зема вредностите од клетките за операции и ги залепи резултатите во клетките
Оперативни алатки: Примени математички операции на опсег без формула
Промени коментар облик: Променете го обликот на полето за коментари
Алатки за коментари на мобилен: Измени повеќе коментари на мобилни уреди
Креирај листа на коментари: Брзо извлечете и наведете ги сите коментари на нов работен лист или работна книга
Формат Comment: Брзо форматирајте ги сите коментари врз основа на коментар
Пронајди / замени текст на коментар: Брзо пронајдете и замени текст во коментари
Отстрани / Додади корисничко име во коментар: Брзо менувај / отстрани / додај име на авторот во коментари
Конвертирај коментар и мобилен: Брзо конвертирање помеѓу содржината на ќелиите и коментарите
Автоматски коментар: Автоматско менување на големината на коментарите за коментари за да одговара на содржината

Формула група:

Функции:

Број по клеточна боја: Користење на функцијата за броење / збир на клетки со пополнување или боја на фонт
Count Char: Ги брои појавите на карактерот во стринг
Извадоци од броеви: Извлечете броеви од мешани текстуални низи со функција
Обратен текст: Лесно се превртува редот на знаци во ќелија со функции
Сума по задебелен фонт: Брзо сумирајте само задебелени вредности / броеви
Грофот по задебелен фонт: Лесно се брои бројот на само задебелени ќелии во опсег
СОВЕТНИК: Лесно сума / брои / просечни видливи ќелии, редови или колони

Формула:

Додадете часови / минути / секунди до датумот: Лесно додадете часови / минути / секунди до времето за податоци
Додади години / месеци / денови / недели до денес: Додади години / месеци / дена / недели до денес
Пресметајте ја возраста врз основа на роденден: Пресметајте го возраста според датумот на раѓање
Броеви на суми во ќелија: Ги сумира сите бројки / броеви во ќелијата
Сум апсолутни вредности: Лесно се собираат апсолутните вредности во опсег
Барајте вредност во листата: Брзо побарајте вредност и вратете друга ќелија од табелата
Брои викенди меѓу два датума: Брзо броење броеви на викенди / работни денови / одреден ден во неделата помеѓу два датуми
Најдете n-та настанување на знак: Лесно наоѓајте ја позицијата на n-та појава на знак во текстуалната низа
Брои зборови во опсег: Брзо пребројте го бројот на зборови
Најдете најчеста вредност: Брзо пребројте го бројот на зборови
Отстрани го времето од датумот: Брзо Отстранете го времето од формат на датум за трајно

Точна копија на Формула: Копирајте точни формули без да ги менувате референтните ќелии
Конвертирај референци: Конвертирај референца на референца на релативна / апсолутна референца
Замени имиња на опсегот: Заменете го името во формулите со референца на ќелијата
Скриј / обележи име на опсег: Лесно да се скрие или да се прикаже именуваниот опсег
Волшебник за состојба на грешка: Заменете ги пораките за грешки со формули со нула, празни ќелии или прилагодете го текстот
Динамично се однесуваат на работни листови: Брзо Пополнете референци од ќелиите од повеќе работни листови
Следење на претходните и зависни: Брзо следете ги сите зависници или преседани

Група за работни книги и листови:

Алатки за работна книга

Сплит работна книга: Сплит или зачувајте го секој лист / работен лист од работна книга како една одделна датотека на Excel
Формат на датотечниот формат: Конвертирај повеќе XLSX датотеки во XLS или PDF датотеки
Вметни информации за работната книга: Вметнете го името на датотеката или патеката во ќелија / заглавие или подножје
Отвори ја содржината на папката: Отворете го тековниот директориум / папка на активна работна книга
Копирај ја целосната патека: Копирајте и вметнете го името и патеката на активната работна книга
Автоматско отворање на овие работни книги Следниот пат: Автоматски отворете одредени работни книги кога започнува Excel
Комбинирајте ги работните листови:
1. Комбинирајте повеќе работни листови / опсези од работни книги во еден работен лист
2. Комбинирајте ги / спојте ги сите работни листови со исто име во работните текови во еден работен лист
3. Комбинирајте / спојувајте работни листови или работни книги во една работна книга
4. Сумирајте ги и пресметајте ги податоците од повеќе работни листови во еден работен лист

Алатки за работен лист

Синхронизирај работни листови: Синхроно изберете ги истите клетки во сите работни листови
Сортирани листови: Подредување или уредување на листови / работни листови по азбучен ред
Замрзнување панели Повеќе работни листови: Замрзнете ги прозорците на повеќе работни листови
Одмрзнување панели Повеќе работни листови: Одмрзнете ги прозорците на повеќе работни листови
Преименувај повеќе работни листови: Преименувај повеќе работни листови
Креирај листа на листови: Направете индекс на листови во активна работна книга
Копирај повеќе работни листови: Копирајте или внесете повеќе работни листови
Креирај работни листови за секвенци: Креирајте нова работна книга со кориснички имиња на работните листови
Вечен календар: Вметнете месечен или годишен календар во Excel
Сплит податоци: Разделување на податоци во повеќе листови
Избриши ги белите работни листови: Избришете ги сите празно листови со еден клик
Избриши ги сите скриени листови: Избришете ги сите скриени работни листови со еден клик
Избриши ги сите неактивни листови: Избришете ги сите листови освен тековните / активните од работната книга
Комбинирајте ги работните книги: Спојување на повеќе работни листови или работни книги во една работна книга
Табела Спојување: Ажурирајте ги табелите за спојување Со појавување на колона од два работни листови / работни книги
Извоз на опсег до датотека: Извоз или зачувајте опсег како CSV, HTML и Workbook
Извозниот опсег како графички: Извозниот опсег како слика
Извозна графика: Зачувајте и извезувајте графикони на графикони (слики или форми) како JPEG-датотеки со слики
Вметни датотека на курсорот: Вметнете содржини од CSV, Excel, Text или PRN датотеки во позиција на курсорот
Листа на имиња: Добијте и создадете листа на имиња на датотеки во папка или директориум
Креирај папки врз основа на содржината на мобилен: Креирај папки врз основа на вредностите на ќелиите
Печатете повеќе волшебник за работни книги: Печатете повеќе работни книги од директориумот
Печатење на волшебник за повеќекратно избирање: Печатете повеќе опсези / селекции на една страница
Печатени страници во обратен редослед: Лесно печати страници во обратен редослед
Внеси страната на прекин на секој ред: Брзо вметнете ги паузите на страницата на секој x редови во работниот лист на Excel
Додај граница на секоја страница: Брзо додавање и печатење на граница околу секоја страница
Копирање на страницата: Копирајте и примени ги поставките за поставување на страницата од еден работен лист на други
Избор на страничење: Вметнување и печатење на седефони на секоја печатена страница
Печати ја првата страница на секој работен лист: Брзо испечатете ја првата страница на секој работен лист
Увези слики: Вметнете повеќе слики во ќелиите и уредно поставете ги
Увоз на слики: Увезете слики во клетки врз основа на вредноста на ќелијата
Печатете повеќе колони: Печатење листа во повеќе колони за да се вклопи на секоја печатена страница
Тековна страница за печатење: Печатете ја тековната печатена страница на активната ќелија

Група за безбедност:

Шифрирај ги ќелиите: Шифрирај и дешифрирај избрани вредности или содржини на ќелијата
Дешифрирај ќелии: Шифрирај и дешифрирај избрани вредности или содржини на ќелијата
Заштитете го работниот лист: Заштити повеќе листови / работни листови одеднаш
Работен лист за заштитен знак: Обезбедете повеќе работни листови / листови одеднаш
Креирај поштенска листа: Лесно креирајте поштенска листа во Excel
Испрати пораки: Испратете пораки базирани на поштенска листа во Excel

Филтер и статистичка група:

Брои по боја: Пресметајте ја вредноста на клетките врз основа на клеточната позадина или бојата на засенчување
Избор на страничење: Вметнување и печатење на седефони на секоја печатена страница
Напредно Сортирање: Лесно сортирање на податоци по презиме / месец / фреквенција / должина на текст
Супер филтер: Филтрирај податоци врз основа на вредноста на ќелиите со повеќе критериуми
Филтер задебелен: Филтрирај ги сите клетки со задебелени знаци
Филтер италијански: Филтрирај ги сите клетки според курзивите
Филтрирај превртување: Филтрирајте ги ќелиите со превртување
Филтер коментар: Филтрирај ги сите ќелии со коментари
Формула за филтрирање: Филтрирај ги сите клетки кои содржат формула
Филтер се спои: Филтри со споени келии
Специјален филтер:
Филтрирајте ги ќелиите со горниот / мали букви
Филтрирајте ги ќелиите по должината на текстот
Филтрирајте ги ќелиите преку работен ден / викенд / специфичен ден на неделата
Филтрирајте ги ќелиите со бојата на фонтот
Филтрирајте ги ќелиите со позадинската боја
Вметни во видлив опсег: Копирајте податоци и ставете ги само во видливи ќелии / филтрирани листи
Заклучување на селекција: Лесно конфигурирајте ги ќелиите за да бидат заклучени или отклучени
Отклучување со селекција: Лесно конфигурирајте ги ќелиите за да бидат заклучени или отклучени
Означете отклучен: Брзо нагласи / бои ги сите отклучени клетки
Формула Сокриј: Брзо скријте ги или откачете ги формулите
Откажи формули: Брзо скријте ги или откачете ги формулите
Нагласи Скриена: Брзо нагласи ги клетките со скриени формули
Истакнете формули: Брзо нагласи ги сите клетки на формулата
Истакнете ги именувањата: Брзо нагласи ги сите означени опсези
Прикажи наслов: Брзо скриј и прикажи ги насловите на колоните и редовите
Прикажи формули: Лесно да ги прикажувате или прикажувате сите клеточни формули
Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  ggraeme · 7 days ago
  Am I able to 'Highlight duplicate cells across a whole workbook. Comparing every worksheet to each other and every permutation
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Eddie · 14 days ago
  I have just downloaded KuTools trial. However, your software is EXE. Which won't unzip on a Mac. Any ideas? Do you have a Mac version?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  David Lark · 24 days ago
  Copy a defined range of cells in a row from a Worksheet to next blank row in a table in a subsequent worksheet
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  naredra · 1 months ago
  any update
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  narendra · 1 months ago
  hi
  i am not able to use this formula in windows10

  =DATEDIF(M89, N89, "y") &" years, "&DATEDIF(M89, N89, "ym") &" months, " &DATEDIF(M89, N89, "md") &" days" it showing #value!
  and same for this also
  =(MID(T88,4,2)&"/"&LEFT(T88,2)&"/"&RIGHT(T88,2))+0

  kindly help on it