Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Kutools - ги комбинира 100 + Handy функциите и алатките за Microsoft Outlook

Kutools за Microsoft® Outlook ќе ја поедностави вашата дневна е-мејл комуникација преку Outlook со додавање на следниве практични функции што повеќето корисници на Outlook мора да ги изведуваат секојдневно! 30,000 + избор на корисници. Целосна карактеристика бесплатен пробен период 45-ден. Не е потребна кредитна картичка.

box-kutools-word-125x125
 • Лесно поставете автоматски одговор за надвор од Office без Exchange Server
 • Автоматски CC / BCC Секоја испраќање е-пошта и лесно за прилагодување на правилата
 • Напред повеќе пораки поединечно со еден клик
 • Моќен филтер за несакани е-пошта помага во намалување на несаканите пораки во вашето сандаче
 • Куп на едно кликање операции: Како што се отстрани дупликат пораки, одговор со прилогот, пораки за пребарување, итн

Погледнете како Kutools за Outlook го зачувува вашето време во Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 и Office 365:

Софтверот е опишан подолу, аранжиран од групата Лента во која се појавуваат.

Kutools Tab

Kutools до
kutools автоматски kutools повеќе пораки пребарување на kutools kutools избришете kutools додатоци опции за kutools
Автоматско Повеќе пораки Барај Одговор Избришете додатоци Опции

Kutools Plus Tab

kutools плус
kutools плус kutools плус
Пријави контакт Папки Види Печати календар за

Други јазичиња на Kutools

други јазичиња за јазичиња2 други јазичиња tab none2
Поврзани групни карактеристики

Други јазичиња на Kutools

други јазичиња за јазичиња1 други јазичиња tab none1
Поврзани групни карактеристики

Забелешка: Овие две Kutools јазичиња ќе бидат прикажани при отварање на е-пошта или одговарање / препраќање е-пошта во Outlook.


Автоматска група:

Автоматски CC / BCC: Оваа алатка може да ви помогне лесно да ги поставите правилата на CC или BCC за испраќање електронски пораки во Outlook. Освен тоа, можете лесно да ги прилагодувате правилата со специфични критериуми за контрола на автоматски КК или BCC при праќање пораки. На пример, можете:

 • 1. Лесно креирајте правило cc / bcc за авто cc / bcc кога праќаш е-пошта од одредена сметка;
 • 2. Лесно креирајте правило cc / bcc за авто cc / bcc кога предметот на испраќање е-пошта содржи специфични клучни зборови;
 • 3. Лесно креирајте правило cc / bcc за авто cc / bcc кога името на прилогот на испраќачот ќе содржи одредени клучни зборови;
 • 4. Лесно креирајте правилото cc / bcc за авто cc / bcc при праќање е-пошта до одредени лица, итн.

Автоматски Напред: Со оваа алатка, можете лесно да поставите правила за автоматско пренасочување на сите примани пораки до одредени корисници. Освен тоа, оваа опција ви овозможува да ги прилагодите правилата за автоматско пренасочување на одредени дојдовни пораки до примателите врз основа на критериуми. На пример, можете:

 • 1. Направете правило за автоматско препраќање на дојдовните пораки кога ќе пристигнат во одредена сметка;
 • 2. Направете правило за автоматско препраќање на дојдовните пораки кога субјектите на е-пошта кои содржат специфични клучни зборови;
 • 3. Направете правило за автоматско препраќање на дојдовните пораки кога името на прилогот на пораките содржи одредени клучни зборови;
 • 4. Направете правило за автоматско препраќање на дојдовните пораки ако одредени клучни зборови постојат во телото за е-пошта, итн.

Автоматски Одговори: Со оваа алатка, можете лесно да ги поставите правилата за автоматско одјавување за надвор од канцеларија за една или повеќе e-mail сметки во исто време со индивидуален предмет и тело.

Филтер за несакани е-пошта: Оваа група собира корисни функции за блокирање и деблокирање на електронските пораки, што може да помогне да се намалат несаканите (несаканите) пораки од папката за Inbox.

 • Блокирај ги испраќачите: Оваа алатка може да помогне да се блокираат сите пораки испратени од одредена личност. Овозможете ја оваа алатка по избирањето на е-пошта која ја содржи испраќачот што ќе го блокирате, тогаш сите пораки испратени од оваа личност автоматски ќе бидат преместени во папката Несакање е-пошта кога ќе пристигнат.
 • Блокирај ги домените на испраќачот: Со оваа алатка лесно можете да ги блокирате сите пораки кои испраќаат од одреден домен на е-пошта. На пример, ако изберете е-пошта која е доменот на испраќачот "@ gmail.com" и ја овозможите оваа функција, сите пораки испратени од овој домен "@ gmail.com" автоматски ќе бидат преместени во папката Несакање е-пошта кога ќе пристигнат.
 • Блокирај тема: Оваа алатка може да ги детектира и пресретне пораките што ги содржат зборовите што ги имате конфигурирано да бидат блокирани субјекти во насловот на е-поштата. Откако ќе ја овозможите оваа алатка, оние пораки кои го содржат предметот што ги исполнуваат условите автоматски ќе се пренесат во папката Junk E-mail кога ќе пристигнат.
 • Блокирај тело: Со оваа функција, можете лесно да блокирате е-пошта со одредена содржина на телото, откако ќе ги конфигурирате текстовите како блокирано тело. На пример, можете да ги блокирате сите пораки кои ја вклучуваат фразата "Rolex watch" во телото кога ќе пристигнат.
 • Никогаш не блокирајте ги испраќачите: Додајте адреса на испраќачот на е-пошта или повеќе адреси на електронските испраќачи во никогаш да не ја блокирате листата на испраќачи, така што секогаш можете да ги примате сите пораки од нив, без разлика како ќе ги конфигурирате правилата за блок или филтри.
 • Никогаш не блокирајте ги домените на испраќачот: Додајте еден домен на испраќачот на е-пошта или домените на повеќе испраќачи на е-пошта во никогаш да не ја блокираат листата на домени на испраќачот, така што секогаш можете да ги примате сите пораки од домените на тие доставувачи, без разлика како ќе ги конфигурирате правилата за блок или филтри.
 • Никогаш не забрани предмет: Секогаш примајте е-пораки со одредена тема, без разлика како ги конфигурирате правилата за блок или филтри.
 • Никогаш не затворај тело: Секогаш примајте е-пошта што вклучува специфични клучни зборови или фрази во телото на е-поштата, без разлика како ќе ги конфигурирате правилата за блок или филтри.
 • Стартувај Junk Rules Now: Со оваа функција, можете рачно да ги примените сите правила за несакана е-пошта што сте ги конфигурирале со филтрот за несакана е-пошта.
 • Несакана е-пошта менаџер менаџер: Можете да креирате / уредувате / отстранувате / овозможувате / оневозможите правилата за несакана е-пошта со неа. Тоа е центарот на поставки за конфигурација на Филтер за несакана е-пошта.

Означи избришан како прочитан: Кога ги бришете пораките од папката Inbox без да ги прочитате, овие пораки ќе бидат прикажани како непрочитан статус во папката Избришани ставки. Оваа функција може да ви помогне брзо да ги обележите сите непрочитани избришани ставки во папката Избришани ставки, како и потпапките што се читаат со само еден клик.

Форматирање на фиксен одговор: Стандардно, Outlook секогаш одговара со почетниот формат на примените пораки. Оваа алатка може да ви помогне лесно да го поставите еден формат како стандарден формат за одговарање во Outlook и секогаш да го користите кога реплицирате во иднина. Покрај стандардното форматирање на Outlook, оваа функција содржи три формати за одговарање на пораки:

 • 1. На HTML форматирање;
 • 2. На Обичен текст форматирање;
 • 3. На RTF форматирање.

Предупредување за BCC: Откако ќе ја овозможите оваа алатка, ќе се појави предупредувачки дијалог кога ќе ја примените функцијата "Одговори на сите" на е-пошта која вашата e-mail адреса ќе ја лоцира во полето BCC.


Група повеќе пораки:

Масовно одговор: Со оваа алатка, можете брзо да одговорите на повеќе примени пораки во исто време без рачно да одговарате еден по еден или да создавате сложени и одземаат многу време правила.

Масовно напред: При изборот на повеќе пораки и примена на функцијата Forward, сите одбрани пораки ќе бидат прикачени како прилози во прозорецот за проследување по дифолт. Со оваа алатка, можете да пренасочите повеќе пораки поединечно како нормални пораки, наместо да ги испраќате како прилози.

Масовно зачувување: Оваа алатка помага да заштедите повеќе пораки како други формати на датотеки одделно во најголемиот дел. Собира шест формати на датотеки како што следува:

 • 1. Можете да ја зачувате повеќе пораки како поединечни HTML формат датотеки;
 • 2. Можете да ја зачувате повеќе пораки како поединечни Txt формат датотеки;
 • 3. Можете да ја зачувате повеќекратните пораки како одделни формати на Word формат;
 • 4. Можете да ја зачувате повеќе пораки како поединечни PDF формат датотеки;
 • 5. Можете да ја зачувате повеќе пораки како поединечни CSV формат датотеки;
 • 6. Можете да ја зачувате повеќе пораки како поединечни Excel формат додадени фајлови.

Група за пребарување:

(Барај) Испраќачот: Оваа функција собира три алатки за брзо пребарување пораки во сите поштенски папки врз основа на испраќачот на е-пошта.

(Барај) Домен на испраќачот: Со оваа алатка, можете брзо да пребарувате пораки во сите поштенски папки кои го содржат доменот на испраќачот на избраната е-пошта.

(Барај) Овој контакт: Со оваа алатка, можете брзо да пребарувате пораки во сите поштенски папки кои вклучуваат одреден контакт во списокот со контакти.

Исчисти ја историјата на пребарување: Со оваа алатка, можете да ја исчистите сите неодамнешни историја на пребарување во Outlook со само еден клик.


Група за одговор:

Одговори со прилогот: Оваа алатка може да помогне во зачувувањето на оригиналните прилози при одговарање на е-пошта со прилози.

Одговори со сите со прилогот: Оваа алатка може да помогне да ги задржи оригиналните прилози кога ќе кликнете на копчето "Одговори на сите" на е-пошта со прилози.


Избриши група:

Релативна струја: Оваа функција собира две комунални услуги кои можат да помогнат да се избришат е-пораките кои се поврзани со избраниот.

 • Избришете од Испраќачот: Оваа функција помага брзо да ги избрише сите пораки во тековната папка што испраќачот одговара на испраќачот на одбраната е-пошта. Не е задолжително да ги избришете поврзаните пораки во одреден временски период.
 • Избришете од предметот: Оваа функција помага брзо да ги избришете сите е-пораки во тековната папка што субјектот е ист како предметот на избраниот е-пошта. Не е задолжително да ги избришете поврзаните пораки во одреден временски период.

Избришете Дупликат пораки: Оваа алатка помага брзо да ги избрише дупликатните пораки од папки од една или повеќе сметки за е-пошта. Покрај тоа, тоа им овозможува на поместување на сите дупликати пораки од папки преку повеќе сметки за е-пошта до одредена папка.
Забелешка: По дифолт, двојните пораки треба да содржат исто тело, приврзаност и предмет. Можете да изберете други критериуми за проверка на дупликати колку што ви требаат.

Избришете Дупликати задачи: Оваа алатка помага брзо да ги отстрани сите дупликати задачи во една папка или во повеќе папки во исто време и само да ја задржите.


Група за приврзаници:

Прилог Менаџер: Со оваа алатка, можете лесно да ги зачувате / избришете / компресирате / отстраните повеќе прикачувања од повеќе пораки. Овој менаџер, исто така, овозможува автоматски да ги отстранува сите прилози во дојдовните пораки и автоматски да ги компресира сите прилози во дојдовните и појдовните пораки.

Компресирај ги сите прикачувања: Со оваа алатка, можете брзо да ги компресирате сите прикачени слики и прикачувања во една е-пошта или повеќе е-пошта. Покрај тоа, тој ви овозможува автоматски да ги компресирате прилозите кога испраќате или примате е-пораки.

Декомпресирај ги сите прикачувања: Со оваа алатка, можете брзо да ги декомпресирате сите поштенски прилози во една е-пошта или повеќе е-пораки одеднаш.

Преименувај ги сите прикачувања: Со оваа алатка, можете брзо да ги преименувате сите прилози во одбраната е-пошта без да ги зачувате прилозите на дискот.

Отстранете ги сите прикачувања: Со оваа алатка, можете брзо да ги зачувате прилозите од повеќе одбрани е-пораки до одредена папка, во меѓувреме, ги претвара прилозите до соодветните линкови за да го намалат простор за складирање во Outlook.

Отстранување на наплата: Откако ќе ги отстраните прилозите од е-пораки, понекогаш можете да ги преместите одвоените прилози од оригиналната папка за зачувување на други папки, што ќе предизвика прекинати врски помеѓу прилозите и пораките. Во овој случај, оваа алатка ќе помогне да се групираат ажурирачки врски помеѓу одвоени прилози и пораки во Outlook.

Прилог Опции: Тука обезбедете корисни опции за лесно управување со зачувувањето, одвојувањето и компресирањето на прилозите.


Опции група:

Автоматски внесете го датумот во субјектот: Оваа опција може да помогне за автоматски да го вметнувате тековниот датум во субјектот кога креирате нови пораки во Outlook.

Автоматски внесете го датумот во потпис: Оваа опција може автоматски да го вметнува тековниот датум во потписот при креирање на нови пораки или одговарање / препраќање на пораки во Outlook.

Секогаш одговарајте на пораките со стандардна сметка: Со оваа опција, секогаш можете да одговорите на сите пораки со стандардна е-сметка во Outlook.

Автоматски додадете поздрав: Овозможете ја оваа опција да помогнете автоматски да вметнувате поздрав во телото на е-пошта кога одговарате на е-пошта во Outlook.

Вклучи се себеси кога одговарам на сите: Со оваа алатка секогаш можете да се вклучите во одговор на целата порака.

Предупредување кога Одговорот / Одговорот на сите: Овозможете ја оваа алатка да прикаже предупредување при кликање на копчето "Одговори" или "Одговори на сите" на порака која содржи повеќе примачи.

Проверете злонамерни: Откако ќе ја овозможите оваа алатка, предупредувањето за фишинг ќе се прикаже пред субјектот на е-пошта кога ќе пристигне (дојдовната е-пошта мора да содржи фишинг-линкови во телото на пораката).

Прикажи скриени врски: Оваа алатка може да ви помогне да ги извлечете и прикажете сите скриени врски за сите дојдовни е-пораки автоматски во Outlook.

Покажани совети: Ќе прикаже известување за да ви каже дека она што Kutools for Outlook го направи за вас.

Овозможи дневник: Можете да овозможите дневникот да помогне во снимањето на сите логови на Kutools за Outlook.

Променете стандардно зумирање на текст: Со оваа алатка, можете да го промените текстуалниот зум за читање, компонирање, одговарање и проследување на прозорците на е-пошта до одреден процент.

Овозможи градител за пребарување: Оваа опција може да ви помогне лесно да го овозможите Query Builder во Outlook.

Променете ја максималната големина на прилогот: Оваа опција може да помогне за брзо зголемување или промена на максималната граница на големина на прилогот во Outlook.

Конфигурирај ги типовите на прилози: Оваа опција може да им помогне на корисниците на Outlook лесно да деблокираат или да пристапат до прилозите со специфични екстензии на датотеки.

Променете ја стандардната папка за зачувување на прилогот: Оваа опција може да ви помогне да ја конфигурирате стандардната папка за лесно зачувување на прилозите.


Група за извештаи:

Статистика: Оваа алатка може да ви помогне брзо да ги брои пораките во Outlook во одредено време. Не е задолжително да го известите конечниот извештај за сите пребројувачки резултати во нова датотека, како што е работна книга Excel. На пример, можете:

 • 1. Ги броиме сите електронски пораки што сте ги испратиле или примиле дневно / недела / месец;
 • 2. Брои бројот на е-пораки што сте ги избрале;
 • 3. Брои е-пораки во сите папки во е-пошта сметки во исто време, итн
Брз извештај: Со оваа алатка, информациите за сите пораки во избраната папка за е-пошта или сите задачи во избраната папка за задачи ќе бидат извезени во Excel-датотека.

Анализатор на заглавија на пораки: Оваа алатка може да ви помогне лесно да ги гледате и анализирате целосните интернет заглавија на е-пошта со еден клик.


Контактна група:

Избришете Двојни контакти: Со оваа алатка, можете брзо да ги избришете сите дупликати контакти од една или повеќе папки со контакти одеднаш. Не е задолжително да ги преместите сите дупликати контакти од наведената папка (и) во друга папка, наместо да ги отстраните трајно.
Забелешка: Стандардно, дупликатните контакти треба да содржат ист Email адреса 1 и целото име. Можете да ги прилагодите вашите сопствени критериуми за проверка на дупликатите колку што ви требаат.

Се логирате Двојни контакти: Со оваа алатка, лесно можете да ги споите сите дупликати контакти во една или повеќе папки со контакти од одредени полиња во Outlook.
Забелешка: Стандардно, дупликатните контакти треба да содржат ист Email адреса 1 и целото име. Можете да ги прилагодите вашите сопствени критериуми за проверка на дупликатите колку што ви требаат.

Додај од порака: Оваа алатка може брзо да ги додаде сите испраќачи и примачи од одбрани пораки во папката "Контакти" одеднаш без создавање на дупликати.

Додај во група: Оваа алатка може да помогне брзо да додадете повеќе адреси на приматели или испраќачи на одбрани пораки до одредена контакт група.

Контактна група: Оваа функција собира две комунални услуги кои можат да помогнат не само да ја поделат контактната група во две групи, туку и да ги скршат сите членови на контактната група во индивидуален контакт.

 • Сплит во контакт група: Оваа функција може да помогне брзо да ја поделат контакт групата или листата за дистрибуција во две групи лесно.
 • Прекинете контакт група: Со оваа алатка, можете брзо да ги зачувате / конвертирате сите членови на листа за дистрибуција во индивидуални контакти во папката за контакти.

Папки група:

Оди до Папка: Со оваа алатка, можете брзо да пребарувате папка по име и потоа одете во оваа папка директно во Outlook.

Папка на темп: Оваа алатка може да помогне да се отвори Outlook безбедна привремена папка со само еден клик.

Консолидирање на папките: Со оваа алатка можете брзо и лесно да комбинирате повеќе папки од ист тип од различни сметки за е-пошта во една папка. Не е задолжително да се спојат сите елементи или да се спојат само предмети за одреден временски период во избраните папки.

Спојувај ги поштенските кутии: Оваа алатка може да помогне да ги категоризирате пораките по типови на пораки и да ги споите сите ист тип на е-пораки од наведените поштенските сандачиња во сметките за е-пошта во еден. Не е задолжително да се спојат сите елементи или да се спојат само предмети за одреден временски период во избраните сандачиња.


Прикажи група:

ја видите групата1

Затвори за да се минимизираат: Оваа алатка може да помогне да се минимизира Outlook наместо да се затвори кога ќе кликнете на копчето Затвори.

Потсетници за порака: Оваа алатка може да помогне да се создадат правила за поставување важни пораки врз основа на одредени текстови. Ќе појави важен потсетник кога ќе дојде важна е-пошта. На пример, сте ги конфигурирале текстовите како "Тест" како важни критериуми за е-пошта, кога добивате е-пошта која содржи "Тест" во субјектот на е-пошта, телото, името на испраќачот или дури и на е-поштенската адреса на испраќачот, оваа порака ќе се смета за важно е-пошта и ќе добиете потсетник во исто време.

Прикажи број на предмети: Оваа функција собира две функции кои можат да помогнат да се прикаже вкупниот број непрочитани ставки или сите елементи (вклучува и прочитани и непрочитани ставки) во сите Outlook папки во исто време.

Временска зона на испраќачот: Оваа алатка може да го прикаже испратеното време и тековното време на временската зона на испраќачот за да изберете добро време за да одговорите на е-пораките во Outlook.


Група за печатење:

Напредно печатење: Можете лесно да печатите Контакти, контактна група, состаноци, како и пораки со оваа функција.

 • Печатете контакти или контакт група: Функцијата Напредно печатење може да помогне за лесно печатење на контактите со белешки или печатење на членови на контакт група на една страница.
 • Печатени состаноци: Напредната функција за печатење, исто така, може да печати листа на учесници на состаноци и одговори на одбраниот состанок.
 • Печати е-пошта: Со оваа Помош за напредно печатење, не е задолжително да испечатите избрана е-пошта со или без заглавието на пораката. Покрај тоа, тоа им овозможува печатење на избраниот испратен е-пошта со прикажување на полето на bcc.

Избор на печатење: Оваа алатка помага да се печати само изборот на е-пошта.


Календар група:

Роденден: Оваа функција обезбедува две алатки за отстранување и обновување на роденденски потсетници врз основа на вашите потреби.


За група:

Пријавете се: Ќе ги сними сите логови на Kutools за Outlook. Можете да одите за да ги проверите дневниците за детални информации за тоа како софтверот ги обработувал операциите за вас.

Регистрирај се: Од тука можете да го регистрирате софтверот.

Помош: Можете да пристапите до упатствата за функции и да го промените или прилагодите јазикот на софтверот од тука. Исто така вклучува и регистар, информации за верзијата на софтверот.

Режим на Toolbar: Можете да изберете режим на лента со алатки, кој одговара на вашата лента со алатки.

информации: Ќе ти кажам колку операции сега се обработуваат од софтверот.


Карактеристики на ова јазиче:

Панел на автоматски текст: Можеби ќе сакате да ги зачувате оние често користените содржини како дефиниција за лесно користење во иднина. Овој панел AutoText може да помогне да ги зачувате често употребуваните фрази, слики или форми како autotext записи во Outlook. Кога компонирате е-пошта, можете само да кликнете на записот за авто-текст за да го вметнете во телото на е-поштата.

Дупликати имиња: Со оваа алатка, можете брзо да ги отстраните сите дуплирани примачи од полињата за да / Cc / Bcc во исто време со само еден клик.

Моите имиња: Со оваа алатка, можете брзо да ги отстраните сметките на е-поштата од полињата на To, Cc и Bcc кога составувате е-порака.

Прескокни автоматски CC / BB: Нема да се автоматски cc или bcc оваа е-пошта, иако таа ги исполнува правилата за автоматско кука / bcc.


Карактеристики на ова јазиче:

Селектирај селекција: Со оваа алатка, можете да одговорите на е-пошта со некој избран важен текст само во Outlook.

Потпис за контакт:: Со оваа алатка можете брзо да го конвертирате потписот на испраќачот до контакт.