Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Kutools - Повеќе од 100 моќни функции и алатки за Microsoft Word

box-kutools-word-125x125Kutools за Microsoft® Збор е моќен додаток кој ве ослободува од одземаат многу време операции што повеќето корисници на Word мора да ги изведуваат секојдневно! Таа содржи групи на алатки за заштеда на часови од вашето време! Можете да го користите за лесно преименување на документ, копирање на датотека со документ и залепете ја датотеката со документи на која било локација на датотеката онака како што сакате, внесете наслови и така натаму. Kutools ефикасно ви помага да се справите со комплицираните и повторените операции кога ги обработувате документите Word и го заштедувате времето со зголемување на ефикасноста на работата.

Погледнете како Kutools for Word го зачувува вашето време во Word 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 и Office 365

Софтверот е опишан подолу, аранжиран од групата Лента во која се појавуваат.

Kutools Tab

Група на датотеки Група за обележувачи Вметни група Отстрани група Изберете група Конвертирај група

Enterprise Tab

Група за ресурси и документи Група на написи Хиперврска групаТабела група Група за распоред Прикажи ја групата

стрела сино десен меур Група на датотеки

Снимање на документи: Со оваа алатка, можете брзо да направите слика на тековниот документ (зачувување на копија од тековниот документ без користење на командите Save или Save as) во Word. Можете лесно да го вратите на конкретната слика (резервна копија) на документот. Забелешка: Снимките (бекап) на документот ќе се исчистат откако ќе се затвори тековниот процес на Microsoft Office Word.

Омилени: Оваа алатка ви овозможува да управувате со вашите документи во група. Можете да додадете документ во група, отворете група на документи со еден клик. Тоа ви го донесува групниот концепт за управување со документи во Word.

Додај документ во група: додадете го тековниот документ во нова или постоечка група.

Организирај група на документи: организира документ група во групниот центар.

Вчитај ја страната повторно: Оваа алатка ќе ги отстрани сите промени и ќе го превчита тековниот документ до последниот пат кога е зачуван.

Забелешка: Ако тековниот документ е изменет, од вас ќе биде побарано да го зачувате документот. Со кликнување на "Да"ќе го зачува документот и ќе го отвори повторно.Не"ќе го отвори документот директно без да ги зачува промените.

Преименувај (документ): Оваа алатка ќе го преименува тековниот документ директно без да го затвора.

Повеќе:

сина-точка Копирај ја датотеката: Можете брзо да го копирате тековниот документ и да го наместите документот во која било локација за датотеки што сакате.

сина-точка Копирај ги сите отворени датотеки: Со оваа алатка, можете да ги копирате сите отворени документи и да ги поставите на која било локација за датотеки што сакате.


сина-точка Отворете ја моменталната локација на документот: Отворете ја папката со датотеки каде што моменталниот документ е зачуван со еден клик.

сина-точка Отвори го Стандардно зачувување локација: Отворете ја стандардната папка со зачувување на датотеки за Word со еден клик.

сина-точка Автоматско обновување Локација: Отворете ја папката за автоматско закрепнување за Word со еден клик.

сина-точка Word Startup Локација: Отворете ја папката за стартување на датотеки за Word со еден клик.

сина-точка Отвори кориснички шаблони Локација: Отворете ја папката за датотеки со кориснички шаблони за Word со еден клик.


стрела сино десен меур Група за обележувачи

Панел на обележувачи: Ги наведува сите обележувачи на тековниот документ во рамките на прозорецот. Можете брзо и удобно да навигирате помеѓу обележувачите.

Вметни (Bookmark): Вметнува обележувач на тековната позиција на курсорот. Поместете го курсорот во позиција што сакате да ја внесете обележувачот и примени ја оваа операција.

Отстрани (обележувачи): Ги отстранува сите обележувачи од изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот во прв план.

Прикажи / Скриј (симболи за обележувачи): Покажи / скриј симболи на обележувачи во документот. Совет: со еден клик за да го овозможите, кликнете повторно ќе го оневозможите.


стрела сино десен меур Вметни група

Панел на автоматски текст: За да го зачувате изборот во AutoText и да ги наброите сите записи за AutoText во рамките на прозорецот за полесно прегледување и вметнете ја внесот во AutoText во документот.

Проверете го полето: Собира различни кутии за проверка за општа употреба. Тешко е да го пронајдете полето за избор кога треба да го користите.

сина-точка Радио копче: Можете брзо да вметнете повеќе копчиња за радио одеднаш во документот.

сина-точка Групирај ги копчињата за радио: Можете лесно да групирате повеќе копчиња за радио одеднаш во документот.

(Внеси повеќе) Слики: Со оваа алатка, можете брзо да вметнете повеќе слики со посакуван редослед на сортирање во документот.

Повеќе:

сина-точка Баркод: Внесете баркод во документот.

сина-точка Од скенер или камера: Вметнете слика или слика од скенер или уред со фото апарат.

Рамка: Збирка алатки за вметнување на рамка, отстранување рамка и форматирање рамка.

сина-точка рамка: вметнете рамка во документот.

сина-точка Отстрани ги рамките: отстранете ги сите рамки во изборот. Забелешка: ве молиме, прво изберете дел од документот, а потоа примени ја оваа алатка.

сина-точка Форматирај рамки: уредување на избраната рамка.

сина-точка Конвертирај го текстуалното поле до рамката: Ќе го претвори текстуалното поле во рамка во Word 2007, 2010 и 2013.


стрела сино десен меур Отстрани група

(Отстрани) Прекинувања: Колекција од алатки за отстранување на паузи на страници, паузи на колони, прекини на секции или сите паузи во изборот или целиот документ.

сина-точка Отстрани страници: Ги отстранува сите паузи на страницата во изборот или целиот документ со еден клик. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстранете ги колоните: Ги отстранува сите прекини на колоните во изборот или целиот документ со еден клик. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани оддел: Ги отстранува сите прекини на секциите во изборот или целиот документ со еден клик. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ги сите прекини: Ги отстранува сите паузи во изборот или целиот документ со еден клик. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

(Отстрани) Задржувања: Колекцијата алатки ви овозможува брзо да ги отстраните различните алишта.

сина-точка Отстрани ги сите простори / јазичиња: Ги отстранува сите алишта во првата линија, ако првата линија од пасусот е раздвоена со користење на копчето Space копче или копчето Tab.

сина-точка Отстрани ги сите први линии: Ги отстранува сите алишта во првата линија, ако првата линија од пасусот е вовлечена со користење на маркерот First Line Indent на хоризонталниот владетел.

сина-точка Отстрани ги сите леви амандмани: Ги отстранува сите лева алиња во тековниот документ.

сина-точка Отстрани ги сите десен амандмани: Ги отстранува сите десни алишта во тековниот документ.

сина-точка Отстрани ги сите индиции: Ги отстранува сите алишта во тековниот документ, и целиот документ ќе биде поставен за да го усогласи текстот лево.

Празни парази:

сина-точка Отстрани празни рачни прекини на линијата: Ги отстранува сите празни рачни прекини во изборот или целиот документ. Тоа само ќе ги отстрани сите празни рачни прекини на линијата од изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ознаки за празен став: Ги отстранува сите празни ознаки за став во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

(Отстрани) Дополнителни простори: Ги отстранува сите дополнителни места од изборот или целиот документ. Тоа само ќе ги отстрани сите празни рачни линии паузи од изборот, ако изберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка.

(Отстрани) Хоризонтална линија: Брзо отстранете ги сите хоризонтални линии од изборот на документот или целиот документ одеднаш.

Повеќе:

сина-точка Отстрани ги фуснотите: Ги отстранува сите фусноти во изборот или целиот документ, а нумеричките фусноти автоматски се прилагодуваат. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ги белешките: Ги отстранува сите белешки во изборот или целиот документ, а броењето на крајните белешки автоматски ќе се прилагоди. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.


сина-точка Отстрани скриен текст: Го отстранува целиот скриен текст во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани слики: Ги отстранува сите слики во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ги коментарите: Ги отстранува сите коментари во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани капка капа: Ги отстранува сите капки за капка во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ги рамките: Ги отстранува сите рамки во изборот или целиот документ и го задржува текстот. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстранете ги контролите на HTML: Ги отстранува сите HTML контроли (влез кутии, копчиња и така натаму) во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.

сина-точка Отстрани ги табелите: Ги отстранува сите табели од изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.


сина-точка Отстрани ги сите обележувачи: Брзо ги отстранува сите обележувачи од целиот документ.

сина-точка Отстрани ги сите текстуални кутии: Еден клик за да ги отстрани сите текстуални кутии од цел документ, може да го отстрани полето за текст и да го задржи текстот или да ги отстрани и двете.

сина-точка Отстрани ги сите макроа: Ги отстранува сите макроа во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот прво пред да ја примените оваа алатка.


стрела сино десен меур Изберете група

(Избери) Страници:

сина-точка Избери Тековна страница: Ја избира тековната страница на документот со еден клик.

сина-точка Изберете непотребни страници: Ги избира сите непарни броеви на страниците на документот со еден клик.

сина-точка Избери дури Страници: Ги избира сите рамни страни на документот со еден клик.

сина-точка Изберете страници: Можете брзо да ги одберете сите страници во опсег или да одберете конкретни страници. На пример, можете брзо да ги изберете сите страници од страницата 10 на страница 20. Исто така можете да изберете конкретни страници, како на пример да изберете страница 1, страница 5, страница 9 и страница 11.

(Избери) Табели:

сина-точка Изберете табели: Ги избира сите табели во изборот или целиот документ. Тоа ќе се однесува само на изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа алатка. Ако сакате да изберете одредена цела маса, само ставете го курсорот во неа и примени ја оваа операција.

сина-точка Изберете единечни редчиња: Ги избира сите табели кои содржат само еден ред во изборот или целиот документ. Ако сакате да ги изберете сите табели со еден ред во целиот документ, ве молиме поставете го курсорот надвор од ниедна табела пред да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете табели со единечни колони: Ги избира сите табели кои содржат само една колона во изборот или целиот документ. Ако сакате да ги изберете сите табели со една колона во целиот документ, ве молиме поставете го курсорот надвор од ниедна табела пред да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете табели со единечни ќелии: Ги избира сите табели кои содржат само една ќелија во изборот или целиот документ. Ако сакате да ги изберете сите табели со една ќелија во целиот документ, ве молиме поставете го курсорот надвор од ниедна табела пред да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете First Rows: Ги избира првите редови од сите табели или наведени табели. За да изберете први редови од сите табели, ве молиме поставете го курсорот надвор од која било табела и примени ја оваа операција. За да го изберете првиот ред од наведените табели, направете избор кој ги содржи наведените табели од кои сакате да ги одберете првите редови и да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете Последни редови: Ги избира последните редови на сите табели или специфицирани табели. За да изберете последни редови од сите табели, ве молиме поставете го курсорот надвор од која било табела и примени ја оваа операција. За да ги изберете последните редови од наведените табели, направете избор кој ги содржи зададените табели од кои сакате да ги одберете последните редови и да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете ги првите колони: Ги избира првите колони од сите табели или наведени табели. За да ги изберете првите колони од сите табели, ве молиме поставете го курсорот надвор од која било табела и примени ја оваа операција. За да ги изберете првите колони од наведените табели, направете избор кој ги содржи наведените табели од кои сакате да ги одберете првите колони и да ја примените оваа операција.

сина-точка Изберете Последни колони: Ги избира последните столби на сите табели или наведени табели. За да изберете последни колони од сите табели, ве молиме поставете го курсорот надвор од која било табела и примени ја оваа операција. За да ги изберете последните столбчиња од наведените табели, направете избор кој ги содржи наведените табели од кои сакате да ги одберете последните колони и да ја примените оваа операција.

сина-точка Следна табела во страници: Ја избира табелата што се шири повеќе од една страница.

(Изберете) Форми: Со еден клик ќе ги одбере сите форми во целиот документ.

Одберете пасуси: Колекција на алатки за да се направи изборот на различни ставови многу полесно.

сина-точка Изберете Одбрани ставки: Ги избира сите празно ставови во изборот или целиот документ.

сина-точка Изберете пократки пасуси: Ги избира сите ставки што содржат помалку од одреден број на знаци во изборот или целиот документ.

сина-точка Изберете ставки за заглавија: Ги избира сите ставки во насловот во изборот или целата документација. Забелешка: Може да се избере само став со вграден стил на наслов.

сина-точка Изберете ставки кои не се насловите: Ги избира сите параграфи освен став кој ги користи вградените стилови на наслов во изборот или целиот документ.

сина-точка Изберете равенки: Ги избира сите ставки кои содржат Word равенки.

сина-точка Изберете Внеси став на пасуси на Word: Ги избира сите ставки кои содржат вградени објекти на Word.

сина-точка Изберете Вметни ставки на објектот на Visio: Ги избира сите ставки кои содржат вградени објекти на Visio.

сина-точка Изберете Внеси став од став: Ги избира сите ставови со вградени објекти, како што се Word објекти, Visio објекти, Word равенки, слики и така натаму.

сина-точка Изберете паралелни единици: Ги избира сите ставки што содржат само еден објект.

сина-точка Изберете став последната линија: Постојат видовите на последната линија или стил на 3 во алатката Last Line Last Line. Можете да ги изберете сите последни редови или пасуси од документот според еден тип вграден последен ред или стил на став во Word.


стрела сино десен меур Конвертирај група

Конвертирај листа во текст: Можете брзо да ги конвертирате куршумите и нумеричката листа во обичен текст во изборот или целиот документ. Совет: Ако најпрвин изберете дел од документот, ќе се примени само за изборот.

Конвертирај го јазичето во вселената: Сите знаци на картичката во изборот или целиот документ ќе бидат претворени во знаци на Space. Ќе се примени само за изборот, ако одберете дел од документот пред да ја примените оваа операција.

Повеќе:

сина-точка (Конвертирај) Табела на текст: Брзо да ги претворите сите табели на селекцијата или целиот документ во текст со раздвојувач.

сина-точка Конвертирај го полето за текст: Можете брзо да ги претворите сите кодови на полето на селекцијата или целиот документ во обичен текст.

сина-точка Конвертирај ја ендната во текст: По конвертирање на крајните белешки на обичен текст, можете да го копирате текстот во документот.


сина-точка Конвертирај рачна линија на пауза на ознаката на пасус: Ги претвора сите рачни линии прекини на селекцијата или целиот документ на ознаки на став. Совет: Ќе се однесува само на изборот, ако најпрвин избирате дел од документот.

сина-точкаКонвертирај го пасусот на пасусот во рачна пречка: ги претвора сите ознаки на пасусот од изборот или целиот документ на рачни прекини на линијата. Совет: Ќе се однесува само на изборот, ако најпрвин избирате дел од документот.


сина-точка Конвертирај равенки со слики: Ги претвора избраните равенки или сите равенки на сликите.

сина-точка Претвори слики во равенки: Ги претвора избраните слики на равенките или сите равенки на равенките.


Enterprise Tab

стрела сино десен меур Група за ресурси и документи

Извоз / увоз:

сина-точка Извештај за извоз: Можете да ги изнесете сите коментари на документот во нов документ.

сина-точка (Увоз / извоз) Прилагодени речници: Увоз или извоз на сопствени речници за пренос на сопствени речници од еден компјутер на друг компјутер.

сина-точка (Увоз / извоз) Автоматско корекција: Увези или изнесете ги записите за автоматско поправање за да ги префрлите записите за автоматско поправање од еден компјутер на друг компјутер.

сина-точка Извоз слики: Можете брзо да ги извезете сите слики од тековниот документ со специфичен формат на слика (Jpeg, Gif или Png) во папка.

сина-точка Извоз Док како слики: Еден клик за конвертирање или зачувување на документот во jpeg, png или други формати на слики, а исто така може да создаде HTML страница за управување со сите зачувани слики.

сина-точка Извези табела во слики: Можете да ги изнесете сите табели во тековниот документ како слики со одреден формат на слика (Jpeg, Gif или Png) во папка.

Сплит документ: Таа може брзо да го подели тековниот документ во повеќе документи според насловот 1, паузи на страници или прекини на секциите.

Документи за спојување: Тој лесно може да спои повеќе документи во еден документ во збор, како што се спојување на сите документи од папка во еден документ и уредување на документите со цел пред спојување.

Doc / Docx конвертор: Тој лесно може да ги конвертира документите со повеќе зборови со зачувување на форматирањето помеѓу doc и docx, на пример, може да ги конвертира doc документите во docx или конвертира docx документи во doc.


стрела сино десен меур Група на написи

Ознака панел: Ги наведува сите насловите на тековниот документ во рамките на прозорецот. Можете брзо да навигирате помеѓу насловите и да ја преправите избраната насловот на позицијата на курсорот.

Вметни повеќе типови: Еден клик за да внесете наслови на сите табели, равенки и бројки од документот, а исто така може да внесе и наслови за SmartArt и Chart во документот.

Вметни (Слика): Колекција на алатки за внесување на наслов на избраната табела, слика и равенка.

сина-точкаТабела со наслов: Вметнува насловот на табелата. Ве молиме изберете ја табелата што сакате да ја вметнете насловот на табелата пред да ја примените оваа операција.

сина-точкаСлика Слика: Вметнува наслов на фигурата. Ве молиме изберете ја сликата или сликата што сакате да ја внесете фигурата со наслов пред да ја примените оваа операција.

сина-точкаКазна за равенката: Вметнува насловна равенка. Ве молиме изберете ја равенката што сакате да ја вметнете заглавието на равенката пред да ја примените оваа операција.

Изберете наслови: Колекција на алатки за избор на насловите на табелата, насловите на листи и насловите на равенките во изборот или целиот документ.

сина-точкаИзберете ставови: Ги избира сите насловите на табелата во изборот или целиот документ.

сина-точкаОдбери пасуси за слики: Ги избира сите наслони на слики во изборот или целиот документ.

сина-точкаИзберете пасуси за равенки за равенки: Ги избира сите насловени равенки во изборот или целиот документ.

Реконструкција на наслов: Го обновува насловот на табела, слика или равенка со користење на текстот под или над табелата (слика и равенка). Текстот мора да содржи број (како текст 1).

На пример, кога копирате повеќе личности и нивните насловени од интернет, и ставете ја содржината во збор, треба рачно да го вметнете насловот за бројките, ако сакате да ги преклоните насловите на сликите. Но, со оваа алатка, можете лесно да го конвертирате оригиналниот текст во насловот.

сина-точка Обнови ја табелата: Го обнови насловот на табелата со користење на текстот под или над табелата. Текстот мора да содржи број (како текст 1, име на табелата 22 или xxxx 3).

сина-точка Повторно креирање на сликата: Го обнови насловот на сликата со користење на текстот подолу или над сликата. Текстот мора да содржи број (како текстот 1, слика 22 или xxxx 3).

сина-точка Реконструкција на равенката на равенката: Го обнови насловот на равенката со користење на текстот подолу или над равенката. Текстот мора да содржи број (како текст 1, равенка 22 или xxxx 3).

Референца (Наслов): Ги наведува сите насловите на тековниот документ, можете брзо да кликнете на насловот на насловот на крос-референца на позицијата на курсорот на тековниот документ.

Освежете ги насловите: Кога ќе избришете некои текстуални објаснувања, но не го освежувате со време, тогаш редоследот на секој наслов ќе биде нарушен. На пример, кога има натписи на табелата 5 како Табела 1, 2 ... 5, ако сте ја отстраниле Табелата 4, насловите може да станат Табела 1, 2, 3, 5. Избришаниот насловот на табелата 4 е игнориран и насловите не се ставаат во нумерички редослед. Користејќи ги ознаките за освежување, целата ознака може да се врати во нормален нумерички редослед.

Повеќе: Колекција на алатки за избор на насловите на табелата, насловите на ликовите или насловите на равенките во изборот или целиот документ.

сина-точка Трансферот на потпис: Добијте наслов, а потоа можете да го користите "Постави го референтниот реду" за вкрстување на насловот на пикселот во тековниот документ.

сина-точка Постави го референтот: За прекршување на референцата за преземање во тековниот документ. За примена на оваа операција, прво треба да земете насловот со примена на "Pick Up Caption".

сина-точка Референца за грешка: Пребарувај ги сите скршени вкрстени референци (не е пронајден референтен извор за грешка) во тековниот документ и ви поддржува со еден клик за да ги отстраните скршените вкрстени референци или да ги отстраните скршените вкрстени референци и текстот.


стрела сино десен меур Хиперврска група

Менаџер на хиперлинкови: Lги прикажува сите хиперлинкови од тековниот документ во листата за да можете брзо да управувате со хиперлинкови, како што е промена на адресата на хиперврска, уредување на текстот за линк, само да ги исчистите врските и брзо и удобно да се движите помеѓу хиперлинкови.

(Внеси) Хиперврска: Внеси хиперврска.

Отстрани (Хиперврски): Отстранува само адресата на хиперврска од сите хиперлинкови на селекцијата или целиот документ со еден клик. Совет: Ќе ги отстрани сите линкови од хиперлинкови од изборот, ако најпрвин изберете дел од документот.

Креирај (повеќе хиперлинкови): Брзо вметнете го истиот URL на хиперврска на текстот што го наведовте во документот. На пример, ако го поставите "Kutools" како текст на екранот, тогаш сите зборови "Kutools" ќе бидат вметнати на истиот хиперврска URL.


стрела сино десен меур Табела група

(Конвертирај) Табела во текст: Брзо да ги претворите сите табели на селекцијата или целиот документ во текст со раздвојувач.

Дијагонален заглавие: Создава дијагонални ќелии во табелата. Ставете го курсорот во ќелијата на табелата што сакате да ја поделите со дијагонала и да ја примените оваа операција. Постојат типови на дијагонални табели на 5.

Отстрани ги празните линии на редови: Ги отстранува сите столби на празни табли и колони од табелите од табелите во изборот или целиот документ. Совет: Ќе се применува само на табелите на селекцијата, ако најпрвин изберете дел од документот.


стрела сино десен меур Група за распоред

Краток Последна линија: Ќе ги прилагоди сите ставки кои завршуваат со кратка последната линија (која содржи помалку од 15 карактери), Со тоа може да ви заштеди печатарска хартија и мастило кога треба да отпечатите документ.

Измени големина на слики: Можете брзо да ја промените големината на сите големини на слики врз основа на процент од моменталната големина на слики. Ако сакате да ја примените големината на една слика на сите други слики во документот, прво изберете ја сликата, а потоа примени ја алатката Изменете ги големината на сликите со селекција.


стрела сино десен меур Прикажи ја групата

поставувањата на екранот: Брзо прикажете ги ознаките за форматирање и содржината на документот, како што се ознаките на став, карактери, празни места, скриен текст, симболи на ознаки и така натаму.

Комбинирајте ги Windows: Прикажи / скриј ги сите тековно отворени прозорци во лентата со задачи.

Префрлете ги Windows: Сите отворени документи се наведени во паѓачкото мени на Switch Windows и ќе има знак за проверка пред тековните имиња на документи. Тоа е толку лесно и брзо да се префрлате помеѓу различни прозорци.

Затвори ги сите: Колекција на алатки за обработка на следните операции.