Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Kutools for Word: Моќен Office Word Toolbox

Kutools за Word е моќен Word додаток кој ве ослободува од одземаат многу време операции кои повеќето од Word корисниците треба да ги извршуваат секојдневно! Таа содржи групи на алатки за заштеда на часови од вашето време! Можете да добиете детални упатства за функцијата за Kutools for Word од тука. За Word 2019, 2016, 2013, 2010, 2007 и 2003 / Office 365.

Најнови update: Kutools за Word 8.90
Датум: ноември 20, 2018
Ги поздравуваме сите прашања, повратни информации и извештаи за бубачки. Обично ни се потребни следните информации: Контактирајте не
 • Краток опис на проблемот и како може да се повтори (ако е применливо).
 • Вашиот оперативен систем (Windows 8, Windows 7, итн) и информации за верзијата на вашата Microsoft Office.
 • Слики од екрани кои го илустрираат проблемот - Како да снимите екранот? http://www.take-a-screenshot.org

Зачленете се за новостите:


Можете брзо да пристапите до упатствата за функции со внесување на име на функција во следното поле за пребарување. На пример, ако сакате да знаете како да го користите Снимање на документи, само треба да напишете Документ клучен збор во полето за пребарување.

Забелешка: По инсталацијата, отворете ја вашата Word апликација и ќе ги видите сите функции и команди како што е прикажано погоре на екранот.

Податотека:

Снимање на документи: Привремено да направите резервна копија или да зачувате документ и да го вратите документот
Додај документ во група: Брзо управувајте и отворајте повеќе документи со група
Организирај група на документи: Управување со документи со користење на групи во Word
Вчитај: Враќање или повторно вчитајте го тековниот документ до последниот пат кога ќе зачувате
Преименувај (документ): Преименувајте го тековниот документ без да го затворите
Копирај тековна датотека: Брзо копирајте ги тековните отворени датотеки или документи
Копирај ги сите отворени датотеки: Брзо копирајте ги сите тековни отворени датотеки или документи
Отворете ја моменталната локација на документот: Брзо отворете го постоечкиот фолдер на документот
Отвори го Стандардно зачувување локација: Отвори ја стандардната папка за зачувување во Word
Отвори ја локацијата за автоматско обновување: Отворете ја папката за автоматско обновување во Word
Отвори кориснички шаблони Локација: Отвори го корисникот шаблони папка на Word
Отвори Word Startup Location: Отворете ја или пристапете на локацијата за стартување во Word

Обележувач:

Панел на обележувачи: Брзо набројувајте ги имињата на сите ознаки и движете се меѓу обележувачите
Вметни обележувач: Лесно вметнете обележувач во документ
Избриши обележувач: Отстранете ги или избришете ги сите обележувачи од документот
Прикажи / Скриј (симболи за обележувачи): Сокриј или прикажи ги сите обележувачи симболи во документот

Внеси:

Панел на автоматски текст: Лесно зачувувајте, прикажувајте и вметнувајте записи за автотекст во збор
Поле за проверка: Вметни го квадратчето, полето за избирање или активното поле за избор (контрола на ActiveX) во Word
Радио копче: Брзо вметнете повеќе радио копчиња одеднаш
Групирај ги копчињата за радио: Лесно групирајте ги копчињата за радиото во документот
(Внеси повеќе) Слики: Брзо вметнете или увезете повеќе слики или слики одеднаш за да ги документирате
Баркод: Вметни или креирајте баркод во документ
Вметни од скенер или камера:Брзо увоз или вметнување слики од скенер или камера во документ Забелешка: Применуваат само во Word 2007 и 2010.
Вметни информации за датотеката: Брзо вметнување информации за датотеката (име на датотека, патека на датотеки) во заглавие за зборови или подножје
Додај илјада сепаратор: Брзо додајте илјадници сепаратори за повеќе броеви во Word документ
Одреди броеви: Брзо претворање на повеќе броеви на англиски или кинески валута во Word документ
Рамка: Брзо вметнете ја рамката во Word
Рамки на формати: Брзо форматирајте рамка во Word
Отстрани рамки: Брзо отстранете ги сите рамки и чувајте текст од документ
Конвертирај го текстуалното поле до рамката: Брзо конвертирајте го полето за текст во рамка
(Отстрани) Растојание на пасус: Брзо Отстранете ги просторите пред / после или помеѓу пасусите во Word документ
Отстрани илјада сепаратор: Лесно Отстранете Илјадници сепаратори од броеви
Јасни линии на заглавија: Брзо отстранување на хоризонталните линии во насловот на документ со збор
Отстрани страници: Отстрани ги сите паузи од страницата од документот
Отстрани колонски отстапки: Отстрани ги сите колони паузи од документот
Отстрани оддели: Отстрани ги сите оддели од делот од документот
Отстрани ги сите прекини: Отстрани ги сите паузи во Word со еден клик
Отстрани ги сите простори / јазичиња: Брзо отстранете ги сите лево јазиче / простори
Отстрани ги сите први линии: Отстрани ги сите алишта на првата линија
Отстрани ги сите леви инстанци: Отстранете ги сите лева алиња
Отстрани ги сите десен адути: Отстранете ги сите десни алишта
Отстрани ги сите податотеки: Отстрани ги сите алишта од тековниот документ
Отстрани празни рачни прекини на линијата: Отстранете ги сите празни или празни линии
Отстрани ознаки за празен став: Отстрани ги сите празни ставови
(Отстрани) Дополнителни простори: Отстранете или избришете дополнителни места помеѓу зборовите
(Отстрани) Хоризонтална линија: Отстрани ги сите хоризонтални линии од Word документ
Отстрани ги фуснотите: Отстранете ги сите фусноти од документот
Отстрани ги белешките: Отстранете ги или избришете ги сите белешки од документот
Отстрани скриен текст: Отстранете ги сите скриени податоци или текст од документот
Отстрани слики: Отстрани ги сите слики од документот
Отстрани ги коментарите: Отстранете ги сите коментари од дел од документот
Отстрани го капачето: Отстрани ги сите капки за капка од документ
Отстрани рамки: Отстранете ги сите рамки и чувајте текст од документот
Отстрани ги HTML контролите: Отстранете ги HTML контролите од документот
Отстрани ги табелите: Отстранете ги или избришете ги сите табели со еден клик
Отстрани ги сите обележувачи: Отстранете ги или избришете ги сите обележувачи од документот
Отстрани ги сите полиња за текст: Отстрани ги сите полиња за текст и чувајте текстови
Отстрани ги сите макроа: Отстранете ги сите макроа од документ

Одберете:

Избери Тековна страница: Брзо одберете ја тековната страница
Изберете непотребни страници: Ги избира сите непарни страници со број на документ
Избери дури Страници: Ги избира сите дури и бројни страници на документот
Изберете страници: Брзо изберете ги сите страници што ги сакате
Изберете табели: Изберете ги сите табели во Word документ
Изберете единечни таблички: Изберете ги сите табели со еден ред
Изберете табели со една колона: Изберете ги сите табели со една колона
Изберете табели со единечни ќелии: Изберете ги сите единечни табели
Изберете Први редови: Изберете ги сите први редови на табели во Word
Изберете Последни редови: Изберете ги сите последни редови на табели во Word
Изберете ги првите колони: Изберете ги сите први колони од табели во Word
Изберете последните колони: Изберете ги сите последни колони од табели во Word
Следно низ страници Табела: Изберете табела која се шири повеќе од една страница
(Избери) Форми: Изберете ги сите готови форми во целиот документ
Изберете пасуси: Лесно изберете сите видови параграфи
Избери празни пасуси: Изберете ги сите празно / празни ставки
Изберете пократки пасуси: Изберете ги сите кратки ставови
Изберете ставови за заглавија: Изберете ги сите ставки за наслов
Изберете ставки кои не се насловите: Изберете ставки кои не се насловите
Изберете равенки: Изберете ги сите равенки на документот
Изберете Внеси ставка на пасусите со Word: Изберете ги ставовите за вметнување објект на збор
Изберете Вметни ставки на објектот Visio: Изберете ги сите ставови кои имаат вградени проекти за Visio
Изберете Внеси став на предметот: Изберете ги сите ставки кои имаат вградени објекти
Одбери единични пасуси: Изберете ги ставовите од еден објект за вградување од документ
Изберете став последната линија: Изберете ги сите последни линии или пасуси од документот

Конвертирај:

Конвертирај листа на текст: Конвертирај нумерирање, куршуми или список со повеќе нивоа во нормален текст
Конвертирај го јазичето во простор: Конвертирај ги сите знаци на табови во празни места
(Конвертирај) Табела на текст: Конвертирај повеќе табели во документот со обичен текст
(Конвертирај го полето за текст: Печатете ги полевите кодови со конвертирање на полевите кодови во обичен текст
Конвертирај белешка на текст: Конвертирај ги сите белешки на обичен текст
Конвертирај рачна линија на пауза на пасус Означи: Заменете или конвертирајте меки повратни информации за хард поврат
Кинески интерпункција: убедливо Проверка на интерпункција и претворање на сите англиски знаци на кинески
Англиски интерпункција: Лесно проверувајте ги интерпункциите и ги конвертирате сите кинески знаци на англиски
Конвертирај го пасусот на пасусот до рачно отцепување: Заменете или конвертирајте хард поврат на меки повратни информации
Конвертирај равенки со слики: Ги претвора сите равенки на слики или слики
Претвори слики во равенки: Конвертирај слики во равенки

Забелешка: Карактеристиките и командите се прикажуваат на табулаторот Enterprise како што е прикажано во горната скриншот.

Ресурси и документи:

Извештај за извоз: Печатете коментари со изнесување на сите коментари на некој документ
(Увоз / извоз) Прилагодени речници: Брзо увоз или извоз и поставете стандарден сопствен речник
(Увоз / извоз) Автоматско корекција: Брзо увоз или извоз и прилагодете ги записите за автоматско поправање
Извоз слики: Извези или извлечете ги сите слики од некој збор документ
Извоз Док како слики: Брзо конвертирате или зачувајте документ како слики jpeg
Извези табела во слики: Брзо изнесување и зачувување на сите табели од документот како слики
Извоз на опсег на датотека: Лесно изнесување на избраните опсези / страници во нова датотека
Сплит документ: Сплит документ во повеќе документи со наслов или секција пауза
Документи за спојување: Спојување или комбинирање на повеќе документи во еден документ
Doc / Docx конвертор: Конвертирајте ги сите docx (.docx) од папка до doc (.doc) или PDF датотеки

Наслови:

Прозорец за наслов: Брзо набројување, навигација и вкрстена референца на сите текстуални објаснувања
Вметни повеќе типови: Внеси наслови на сите табели, бројки и равенки одеднаш
Табела: Вметнете или додадете наслов на табелата и изменете го формат на насловот на табелата
Слика Слика: Вметнете или додадете наслов на сликата (слика) и променете стил на наслов на фигурата
Карактеристики на равенката: Вметни или додадете наслов со десен агол на равенката
Изберете ставови: Изберете ги сите насловите на табелата
Одбери пасуси за слики: Изберете ги сите наслови на фигури
Изберете пасуси за равенки за равенки: Изберете ги сите равенки на равенките
Обнова на табелата: Лесно конвертирајте текст во насловот за сите табели
Повторно креирање на слика: Лесно се конвертира текстот во насловот за сите бројки
Реконструкција на равенката: Брзо претворање на текстот во насловите на равенките
Референца (Наслов): Лесно вметнете или креирајте натписи за вкрстени референци
Освежи ги титлите: Брзо исправување или ажурирање на погрешно нумерирање со наслов со еден клик
Извадете наслов: Лесно преминете референтни табели, бројки и равенки насловите
Постави го референтот: Лесно преминете референтни табели, бројки и равенки насловите
Референца за грешка: Отстранете ја целата грешка со еден клик

Хиперврски:

Менаџер на хиперлинкови: Наведете ги сите хиперлинкови, отстранете ги сите хиперлинкови и управувајте со сите хиперлинкови
Отстрани (Хиперврски): Брзо отстранете ги или избришете ги сите хиперлинкови од текстот
Креирај (повеќе хиперлинкови): Направете повеќе хиперврски со вметнување на иста адреса на сите исти текстови
Копирај хиперврска: Копирајте ги и лепете ги сите хиперлинкови или адреси

Табела:

(Конвертирај) Табела на текст: Брзо конвертирајте повеќе табели во документот во обичен текст
Дијагонална заглавие: Форматирајте ги дијагоналните наслови и напишете дијагонален текст во табели
Отстрани празни редови: Отстранете ги или избришете ги сите празни редови и колони од сите табели
Транспонирачка табела: Пренесување на податоци во редови и колони од табела во збор

распоред:

Краток Последна линија: Брзо зачувувајте документи со прилагодување на растојанието меѓу зборовите
Измени големина на слики: Брзо менување на големината / компресирањето на сите слики или повеќе слики одеднаш

Види:

Поставувањата на екранот: Прикажи / скриј или вклучи ознаки за форматирање (ознаки на став и скриен текст)
Комбинирајте ги Windows: Комбинирајте или спојте повеќе документи во еден прозорец
Исклучете ги Windows: Префрлете се помеѓу повеќе документи откако ќе ги комбинирате во еден прозорец
Затвори ги сите: Брзо затвори ги сите отворени прозорци на документот одеднаш
Затвори Други прозорци: Брзо затворете ги сите прозорци на документи освен тековниот документ
Повтори ја последната команда: Брзо повторете ја последната акција или команда
Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Krishna Kondi · 5 months ago
  how to delete all first rows of tables
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Harold · 11 months ago
  kutools not showing up in word 2016
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Tad Amore · 1 years ago
  Hello, I am testing your software, and if we can make this work, we would end up buying a lot of seats. We need to merge Word documents together retaining the formatting. This is not working? When I merge two documents together the headers are removed pages are skipped?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Kris · 1 years ago
  Utilizing Office 365 on Windows 10 Home 64-Bit
  I had purchased Kutools last year for Office 2010, but recently upgraded to 365.
  When I try and use Kutool, it's asking for my Login and Key, which I enter. When I try and use a function, it asks for my Login and Key again, but doesn't do the function.
  Please advise.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Dean Breiner · 1 years ago
  How do I activate the free download version for trial?