Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Брзо селектирајте ги сите насловите на табелата, насловите на листи или насловите на равенките во Word

Кога треба да го уредиме или обединиме стилот на сите наслови заедно, може да биде полесно ако можеме да ги одбереме сите наслови истовремено. На пример, за да ги изберете сите насловите на табелата, сите нацртани фигури или насловите на равенките. Kutools за Word's Изберете наслови алатка може брзо да го одбере секој тип на насловите одеднаш во делот или целиот документ. На Изберете наслови вклучува:

Брзо изберете ги сите насловите на табелата во изборот или целиот документ

Брзо селектирајте ги сите наслови на фигури во изборот или целиот документ

Брзо одберете ја сите равенки на равенството во изборот или целиот документ

Kutools за Word: Додајте нови напредни функции на 100 во Word 2003 / 2007 / 2010 / 2013 / 2016 / 2019.
Канцеларија јазиче: Овозможи Уредување на јазичиња и прелистување во Office, Само како Хром, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Класично мени за Office: Донеси стариот изглед на Office 2003 Назад до Office 2007, 2010, 2013, 2016 и 2019.

Кликнете Kutools More > Изберете ставови за табелата / сликата / равенката. Погледнете го екранот:


Брзо изберете ги сите насловите на табелата во изборот или целиот документ

Ако сакате да ги изберете сите насловите на табели во дел од документот или целиот документ, можете брзо да го направите како што следува:

1. За да ги изберете сите насловите на табелата од дел од документот, ве молиме изберете дел од документот кој сакате прво да ги изберете сите насловите на табелата како што е прикажано на екранот подолу. Совет: Ако сакате да ги изберете сите насловите на табелата во целиот документ, Ве молиме директно да ја примените оваа алатка без да избирате дел од документот.

2. И потоа примена на оваа алатка со кликање Претпријатие >> Изберете ставови за табелата. Ќе го видите резултатот како што е прикажано во скривното скриени слики.


Брзо селектирајте ги сите наслови на фигури во изборот или целиот документ

Ако сакате да ги изберете сите наслови на фигури во дел од документот или целиот документ, можете брзо да го направите тоа како што следува:

1. За да ги изберете сите наслови на листови од дел од документот, ве молиме изберете дел од документот кој сакате да ги одберете сите наслови на слики прво како што е прикажано на екранот подолу. Совет: Ако сакате да ги изберете сите наслови на фигури во целиот документ, ве молиме директно да ја примените оваа алатка без да изберете дел од документот.

2. И потоа примена на оваа алатка со кликање Претпријатие >> Изберете ставови за слики со слики. Ќе го видите резултатот како што е прикажано во скривното скриени слики.


Брзо одберете ја сите равенки на равенството во изборот или целиот документ

Ако сакате да ги изберете сите равенки на равенките во дел од документот или целиот документ, можете брзо да го направите како што следува:

1. За да ги изберете сите равенки на равенките од дел од документот, ве молиме изберете дел од документот кој сакате да ги одберете сите равенки на равенките, како што е прикажано на екранот подолу. Совет: Ако сакате да ги изберете сите равенки на равенките во целиот документ, Ве молиме директно да ја примените оваа алатка без да изберете дел од документот.

2. И потоа примена на оваа алатка со кликање Претпријатие >> Одберете пасуси за равенки за равенки. Ќе го видите резултатот како што е прикажано во скривното скриени слики.


Ова е само една алатка за Kutools за Word

Ли-портокалKutools за Word ве ослободува од вршење на одземаат многу време операции во Word;

Ли-портокалСо пакети на практични алатки за Word 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 и Office 365;

Ли-портокалЛесен за користење и инсталирање во Windows XP, Windows 7, Windows 8 / 10 и Windows Vista;

Повеќе функции | Бесплатно симнување | Купи сега

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.