Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Канцеларија јазиче - Прелистување, уредување, управување со документи во Microsoft Office 2019, 2016 - 2003 и Office 365


Office Tab поддржува отворање, гледање, уредување на повеќе Office документи во еден прозорец со јазичиња, како што се веб прелистувачите - Google Chrome, Firefox и така натаму.

Таа го носи интерфејсот за јазичиња со Microsoft Office 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 и Office 365 (вклучувајки Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access, Project и Visio).


  • Прочитајте, уреди и управувајте со повеќе датотеки во табовите
  • Отворете, зачувајте и затворете ги сите датотеки лесно
  • Идентификувајте ги датотеките со означување на таб боја
  • Категоризација и управување со групи на датотеки по групи
  • 90,000 + избор на корисници. Комплетна бесплатен пробен период 45-ден. Нема задолжителна кредитна картичка!
канцеларија јазиче голема

Вклучете компоненти:

Office Tab Enterprise

Канцеларија јазиче

Батерии за Word
Батерии за Excel
Батерии за PowerPoint
Батерии за издавач
Батерии за пристап
Батерии за проект
Батерии за Visio

save_document

Зачувај ги сите во еден клик

Клучна предност на Office Tab е тоа што можете да заштедите време со консолидирање на вашите акции! На пример, ако сте отвориле повеќе датотеки, вие не мора да ги зачувате и затворате поединечно; само кликнете на "Зачувај ги сите" од Контекст менито и сите ваши датотеки се зачувани. Сакате да ги затворите сите отворени датотеки? Едноставно изберете "Затвори ги сите" и сите ваши датотеки ќе бидат затворени.

управување со документи-производ

Управувајте со деталите во Документи во групи

Во Office табот, можете да додадете зачувана датотека на Microsoft Office во група. Можете брзо да отворите група на документи или група Excel-датотеки и така натаму. Со оваа функција Омилена група, можете лесно да ги примените следните операции во групата документи во апликациите на Microsoft Office.

Додај документ во група;
Отворете група на документи;
Затворете група документи;
Зачувајте група документи.

преименувај

Лесно преименувајте ги датотеките

Не треба да го отворите дијалогот "Зачувај како" за да преименувате датотека. Едноставно кликнете на "Преименувај" во Контекстното мени во јазичето и внесете ново име на датотека - тоа е толку едноставно! Ако сакате да ја зачувате датотеката во друга папка, изберете "Save As" од Контекстното мени.

полн-име1

Прикажува целосна име на датотека

Ако името на датотеката е долга, обично, лентата со задачи на Windows прикажува само мал дел од неа, што е често проблем. Сепак, со Office Tab е инсталиран, ќе можете да го видите целото име на датотеката во лентата со јазичиња, без оглед колку долго е тоа.

контекстно мени

Корисно контекстно мени

Десен-клик на јазичето или јазичето за да пристапите до менито за јазичиња / јазичиња. Office Tab, исто така, комбинира некои вообичаени ставки за команда во Microsoft Office, овозможувајќи ви да ги пристапувате тие предмети побрзо.

лесна употреба

Лесен за користење

Интерфејсот со јазичиња ви овозможува да отворите повеќе документи во еден прозорец. Секој документ се појавува како нов таб во прозорецот (не е нов прозорец) и може да се пристапи со еден клик. Оваа функција ја подобрува ефикасноста при работа со програмите на Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Project, Publisher, Access и Visio).

ee_icon_4

Со високи перформанси

Office Tab се базира на стандардната технологија на Add-in на Microsoft Office. Тоа не влијае на перформансите на стандардната апликација и има исклучително мала големина на датотека.

потег-табот

Помести ги јазичиња

Батериите може лесно да се преместат со влечење. Можете да се префрлате помеѓу јазичиња користејќи го глувчето или можете да активирате јазиче со притискање на Alt + N ("N" е наредба со јазичиња "1, 2, 3 ...").

изглед

Прилагодете го изгледот на јазичето

Боите на табовите и табната лента се прилагодливи. Постојат стилови на 11 за кои можете да изберете. Во секој стил, стилот на фонтот и името на секој таб може да се сменат за да одговараат на вашите преференции (за да ги примените овие промени, ќе треба да го затворите и рестартирате Microsoft Office).

Помоќни карактеристики


Многу кратенки

Office Tab поддржува многу вградени, како и кориснички дефинирани кратенки за да се справи со јазичињата, да се скрие / да се прикаже лентата со јазичиња, да се префрла помеѓу јазичиња и да се изберат специфични јазичиња. Лесно се доделуваат персонализирани кратенки.

Прикажи / Скриј го јазичето

Можете да поставите лента со јазичиња на горната, долната, десната или левата страна на вашиот работен простор. Можете дури да ја скриете лентата со јазичиња кога има само едно јазиче. Исто така, може да ја покажете или скриете лентата со јазичиња со прилагодливо копче за кратенка (стандардната кратенка е "Win + Q").

Отвори документи

Контекстното мени ги содржи следните опции: "Отвори", "Отвори во нов прозорец" и "Отвори папка." Лесно е да се отвори постоечка датотека или папка и да се отвори повеќе од еден прозорец со јазичиња.

Центар за подесувања All-In-One

Office Tab има моќен Центар за поставки, каде што можете да ги конфигурирате сите поставки на Office Tab. Можете да го користите Центарот за јазичиња за да ги манипулирате сите ваши поставувања како што е овозможување / оневозможување на јазичето одделно, користејќи кратенки (или не), прикажување на табната лента во горната, долната, левата или десната позиција, избирање на стилот на јазичиња и прилагодување на бои на јазичиња.

Креирај нов документ

Можете брзо да креирате нов документ со двоен клик на левото копче на празно место од таботната лента, или да изберете да ја користите командата "Нова" во Контекстното мени.

Зачувај документи

Командите "Зачувај" и "Зачувај ги сите" во Контекстното мени може да се користат за зачувување на сите документи само со еден клик. Office Tab ги означува изменетите документи или работни книги со ѕвездичка (*) во нивните имиња на датотеки за да го покажат нивниот модифициран статус.

Затвори Документи

Контекстното мени ги содржи и следниве опции: "Затвори", "Затвори ги сите" и "Затвори други", кои им нудат на корисниците флексибилност во затворањето на отворените документи. Двоен клик на левото копче на јазичето или кликнување на средното копче на глушецот брзо затворете го отворен документ.

Прилагодете ја должината на јазичето

Должината на јазичето може да се постави на автоматско, самоприлагодување или фиксна (стандардната должина е "автоматска"). Автоматски покажува колку што е можно повеќе името на датотеката. Самоприлагодливо го покажува името на датотеката во зависност од просторот достапен на јазичето. Со фиксна должина на јазичето, сите јазичиња имаат иста должина.