Колачињата ни помогне да се испорача на нашите услуги. Преку употреба на нашите услуги, вие се согласувате со користење на cookies.
Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Како да го распоредиме MSI пакетот со користење на Active Directory

Ако користите Microsoft SCCM за распоредување и управување со софтвер, не ви треба овој член. Пакетот Exe и MSI се во право за вас.
Ако сакате да распоредите софтвер на сите компјутери во вашата компанија или организација со употреба Active Directory, ве молиме симнете го првиот MSI инсталациски пакет.

За подетални информации за распоредувањето на пакетот MSI, одете до Како да ја користите Group Policy за далечинско инсталирање на софтвер во Windows Server.

Приказ на снимки на екранот за распоредување


Распоредување на MSI со Windows Server 2019, 2016, 2012, 2008 и 2003

 • Чекор 1: Креирај точка на дистрибуција
 • Пријавете се во Windows Server со администраторска сметка.
 • Направете заедничка мрежна папка. На пример, креирајте споделена папка d: \ deploy на серверот.
 • Поставете дозволи за d: \ deploy да им овозможи на сите корисници да читаат.
 • Копирајте ја датотеката SetupOfficeTabMSI.msi до d: \ распореди.

 • Чекор 2: Уреди ги својствата на пакетот MSI
 • Треба да го инсталирате Orca алатка пред да можете да ги уредувате својствата на пакетот MSI. Не треба да инсталирате Орка ако користите Server 2003 SP1 или подоцнежни верзии. Ако не сте го инсталирале, кликнете Windows® Server 2003 SP1 платформа SDK Веб Инсталација да се инсталира.
 • Десен-клик на датотеката SetupOfficeTabMSI.msi in d: \ deploy, и изберете "Уредување со Орка"од скокачкото мени.
 • Изберете Сопственост во табелите од левата страна. Внеси "PROP_LICENSENAME"И"PROP_LICENSECODE".

 • Чекор 3: Додели го пакетот
 • Започнете го Активни директориуми Корисници и компјутери snap-in. За да го направите ова, кликнете почеток, посочуваат Административни алатки, а потоа кликнете Корисници на Active Directory и компјутери.
 • Во дрвото конзола, десен клик на вашиот домен, а потоа кликнете Својства.
 • Кликнете на Група политика табот, одберете Стандардниот домен за приватност или друг предмет на групна политика што сакате, а потоа кликнете Измени.
 • Под Конфигурација на компјутер, се прошири софтвер поставувања.
 • Десен-клик Инсталација на софтвер, посочуваат нови, а потоа кликнете пакет.
 • Во Отворено дијалог прозорецот, напишете ја целосната патека за Universal Naming Convention (UNC) на заедничкиот пакет за инсталирање што го сакате. На пример, \\ MyServer \ share \ SetupOfficeTabMSI.msi ("MyServer" е името на серверот на мрежата. "Споделете" е името на мрежата за споделување d: \ deploy). Важно: Осигурајте се дека ја користите патеката за UNC до заедничкиот пакет за инсталирање.
 • Кликнете Отворено.
 • Кликнете Доделени, а потоа кликнете OK. Пакетот е наведен во десниот панел на Прозорец за групна политика.
 • Затвори го Сопствена политика на групата, Кликнете OK, а потоа се повлече од Активни директориуми Корисници и компјутери snap-in.
 • Кога клиент компјутерите во вашата компанија / организација започнуваат, софтверот ќе се инсталира автоматски.