Совет: Други јазици се Google-преведени. Можете да ја посетите English верзија на оваа врска.
Логирај Се
x
or
x
x
Регистрирај се
x

or

Преведи јазици и да добиеш бесплатна лиценца за Kutools за Excel

Ако сакате да го прилагодите јазикот на Kutools за Excel со преведување на софтверот од англиски на свој јазик, одете да ја преземете и инсталирате најновата верзија од овде прво.

Ако сакате да добиете бесплатна лиценца за нашиот софтвер, со тоа што ни помагате да го преведеме софтверот на свој јазик, ве молиме одете напред и да ни помогнете да го преведеме софтверот според нашите барања. Доделувањето на лиценцата се дава откако ќе го обезбедиме квалитетот на вашиот превод.

сина-точка Каде можам да ги пронајдам јазичните датотеки за превод?

сина-точка Како да се преведе и уредува јазичната датотека?


стрела сино десен меур Каде може да ги најдете јазичните датотеки за превод?

Можете да ги најдете јазичните датотеки за превод на следниов начин:

1. Отворете ја апликацијата Excel, кликнете Претпријатие > помогне > Јазик > Помош за превод како што е прикажано на следнава слика од екранот. Ве молиме кликнете Датотека Локација копче за пристап до јазичните папки.

2. Во јазичната папка C: \ Users \ Public \ Документи \ Kutools за Excel \ јазици, ќе бидат наведени сите достапни и преведени јазични датотеки.

  • Ако вашата папка со датотеки не е наведена, можете да отидете за да ни помогнете да ја преведеме со копирање на папката на англиски јазик и вметнување во иста папка, а потоа преименувајте ја копираната англиска папка на вашиот јазик. На пример, преведејте на шпански јазик, преименувајте го на Шпански [Еspañol]. По ова ќе го видите вашиот јазик во списокот на јазици на следниов начин:
  • Ако вашата листа на јазични датотеки е наведена, тоа значи дека вашиот јазик е делумно преведен и ќе биде потребно ажурирање. Одете да ни помогнете да ги преведеме и да ги ажурираме непреведените јазични елементи од вашата јазична папка.


стрела сино десен меур Како да се преведе и уредува јазичната датотека?

Постојат јазични датотеки на 5 во јазичната папка. Можете да ги преведете и уредите сите нив. Совет: По зачувувањето на xml-датотеката, веднаш ќе ја видите промената на вашиот Excel.

Каде може да го најдете јазикот на секоја јазична датотека во Kutoos за Excel?

Јазичните елементи на LanguagesUI.xml може да се преведе или ажурира:

Структурата на LanguagesUI.xml:

Јазичните точки меѓу ""И"може да се преведат или ажурираат. Тие се заеднички јазик кој може да се користи во повеќе функции или команди на Kutools за Excel.

Ве молиме не ги преведувајте или ажурирајте ги елементите за јазик помеѓу ""И"".

Јазичните точки меѓу ""И""се однесуваат на јазикот во рамките на Kutools за Excel како што е прикажано на следната снимка.

<label id = "Rib_grpView" вредност = "Види"/>
<label id = "Rib_grpRangesAndCells" вредност = "Ранг и клетки"/>

Можете да ги најдете јазичните елементи помеѓу ""И""во Kutools за Excel како што е прикажано на следнава слика од сликата. На пример, ако го преведете <label id = "Rib_mnuBackupFile" вредност = "Распарчи& # x0D; "/> на свој јазик, веднаш ќе ја видите промената во вашиот Excel.

<label id = "Rib_mnuBackupFile" вредност = "Распарчи& # x0D; "/>
<label id = "Rib_tgbExcelExplorerI" вредност = "навигација"/>

Јазичните точки по ""се однесуваат на јазикот во рамките на Kutools за Excel, како што е прикажано на следната снимка од екранот. Другите јазични елементи на овој дел можете да ги најдете на овој начин, придвижувајќи го глувчето до името на функцијата на лентата и останете на него подолго време -не информација за SupperTip, и целото име на оваа функција ќе биде исто така прикажано во него.

<label id = "Sct_mnuKTERuler" вредност = "Читање изглед на распоред"/>


Јазичната датотека се зачувува како xml датотека. Можете да отидете да го преземете и инсталирате бесплатниот xml уредник (PSPad) од овде. По инсталирањето на уредникот PSPad, можете да ги преведете и уредувате јазичните датотеки.

1. Само содржината во вредност = "Јас сум уредувачка." може да се уредува.

2. Можете интерактивно да ја преведувате и уредувате јазичната датотека, зачувајте ја датотеката за јазик и тоа веднаш ќе влијае на вашиот Excel.

3. Ве молиме не менувајте го кодирањето на јазичната датотека. Кодирањето на јазичната датотека секогаш треба да биде UTF-8.

Испратете го вашиот превод на sales@extendoffice.com, доделувањето на лиценцата се дава откако ќе го обезбедиме квалитетот на вашиот превод.