Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të kombinohen qelizat në një qelizë me hapësirë, presje dhe pikëpresje në Excel?

Kur kombinoni qelizat e një diapazoni në një qelizë të vetme, të dhënat e kombinuara mund të ndahen nga asgjë. Por nëse doni t'i ndani ato me shenja të specifikuara, të tilla si hapësira, kometa, pikëpresje ose të tjera, si mund të bëni? Ky tutorial do të prezantojë disa shkurtime për ju.

Bashkojë rreshtin / kolonën e qelizave në një qelizë me ndarës të përcaktuar sipas formulës

Bashkojë rreshtin / kolonën e qelizave në një qelizë me ndarës të caktuar nga Funksioni

Bashkojë rreshtin / kolonën / gamën e qelizave në një qelizë me ndarës të caktuar nga Kutools për Excel


Kombinoje kolona, ​​rreshta ose qeliza të shumëfishta me ndarës sepcifik:

Nëse ka rreshta apo kolona ose vlera të shumta që duhen bashkuar, formulari normal do të jetë i mundimshëm për t'u marrë me të. Por, me Kutools për Excel's tipar i fuqishëm - Kombinoj, mund të kombinosh shpejt vlerat në bazë të kolonave, rreshtave ose qelizave sipas nevojës.

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 11

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Bashkojë rreshtin / kolonën e qelizave në një qelizë me ndarës të specifikuar sipas formulës


Në Excel, mund të përdorni një formulë për të kombinuar një rresht qelizash ose një kolonë qelizash në një qelizë të vetme. Ju lutem bëni si më poshtë:

Kombinoje qelizat në bazë të rreshtit ose kolonës në një me hapësirë

Vendosja e formulës = A1 & "" & B1 & "" & C1 në një qelizë të zbrazët, dhe pastaj tërhiqni trajtimin e mbushur poshtë për të aplikuar këtë formulë, të gjitha qelizat e rreshtit janë kombinuar në një qelizë me hapësira. Shih screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 1

Bakshish: Nëse doni të bashkoni vlerat e qelizës në bazë të kolonës, vetëm duhet të futni këtë formulë "A1 &" "& A2 &" "& A3 &" "& A4 &" "& A5 &" "& A6 në qelizën bosh ngjitur që dëshironi të merrni rezultatin. Dhe do të merrni rezultatin e mëposhtëm:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 2

Kombinoje qelizat në bazë të rreshtit ose kolonës në një me presje

Vendosja e formulës = A1 & "" & B1 dhe "," & C1 në një qelizë të bardhë, pastaj tërhiqni trajtimin e mbushur mbi diapazonin që dëshironi të aplikoni këtë formulë, të gjitha qelizat në një rresht do të kombinohen në një qelizë me kometa. Shikoni pamjen e ekranit:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 3

Bakshish: Ju gjithashtu mund të bashkoni kolonën e vlerave të qelizave në një qelizë me kometa, thjesht shkruani këtë formulë = A1&","&A2&","&A3&","&A4&","&A5&","&A6 për të marrë rezultatin e mëposhtëm si të keni nevojë.

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 4

shënim: ju mund të ndryshoni ","për të përmbushur nevojat tuaja. Për shembull, nëse dëshironi t'i ndani të dhënat me pikëpresje, mund të ndryshoni "," për të ";".


Bashkojë rreshtin / kolonën e qelizave në një qelizë me Ndarës të specifikuar sipas Funksionit

Në Excel, gjithashtu mund të përdorni funksionin për të kombinuar qelizat e rreshtit ose kolonës në një qelizë të vetme me hapësira ose shenja të specifikuara.

1. mbaj ALT + F11 çelësat në tastierë për të hapur një Microsoft Visual Basic për Aplikim dritare.

2. Click Fut > Modulet, dhe kopjoni VBA në modul.

VBA: Kombinoje qelizat në bazë të rreshtit ose kolonës në një me ndarës të veçantë:

Function Combine(WorkRng As Range, Optional Sign As String = "-") As String
'Update 20130815
Dim Rng As Range
Dim OutStr As String
For Each Rng In WorkRng
  If Rng.Text <> " " Then
    OutStr = OutStr & Rng.Text & Sign
  End If
Next
Combine = Left(OutStr, Len(OutStr) - 1)
End Function

3. Formulimi i formulës = Kombinoje (A1: C1) në një qelizë të bardhë dhe pastaj tërhiqni trajtimin e mbushjes mbi diapazonin që dëshironi të aplikoni këtë formulë, të gjitha qelizat në rresht do të kombinohen në një qelizë me dash. Shih screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 5

Këshillë: Me Funksionin e Përcaktuar të Përdoruesit më lart, gjithashtu mund të kombinoni vlerat e qelizave në bazë të kolonës, vetëm duhet të futni këtë formulë = Kombinoje (A1: A6) për të marrë të dhënat e bashkuara si ju nevojitet, shihni screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 6

Shënim: Në kodin e mësipërm "Funksioni Kombinoje (WorkRng As Range, Shenjë Opsionale si String = "-") Si String", ju mund të ndryshoni ndarësin "-" për të plotësuar nevojën tuaj.


Bashkojë rreshtin / kolonën / gamën e qelizave në një qelizë me ndarës të caktuar nga Kutools për Excel

Nëse formula dhe funksioni janë të vështira për ju, mund të kombinoni shpejt vlerat e qelizës me rresht, kolonë ose një distancë në një qelizë të vetme Kutools për Excel's Kombinoj funksion.

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Pas instalimit Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Përzgjidhni vlerat e një sërë diapazoni që dëshironi të kombinoni në një qelizë.

2. Ju lutem aplikoni Kombinoj duke klikuar Kutools > Kombinoj. Shih screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 7

3. Dhe do të shfaqet një dialog dhe pastaj do të bëhet si më poshtë:

(1.) Nëse zgjidhni Kombino shtyllatPër të kombinuar qelizat e zgjedhura sipas opsioneve të mëposhtme seksioni në Kombino Columns ose Rows dialog, të dhënat në çdo rresht do të shkrihen në një qelizë, bëj si më poshtë:

A. Kontrollo Kombino shtyllatPër të kombinuar qelizat e zgjedhura sipas opsioneve të mëposhtme seksioni;

B. Përzgjidhni ndarësin që dëshironi të ndani të dhënat e kombinuara në Specifikoni një ndarës seksioni;

C. Zgjidhni vendin ku dëshironi të vendosni rezultatin nga kutia e lëshimit;

D. Zgjidhni një lloj nga Opcionet seksion.

Pastaj kliko OK or Aplikoni button, vlerat në çdo rresht do të bashkohen. Shih screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 8

(2.) Dhe nëse dëshiron të bashkosh vlerat e secilit kolonë në një qelizë me ndarës të veçantë, bëj si këtë:

A. Kontrollo Kombino rreshtaPër të kombinuar qelizat e zgjedhura sipas opsioneve të mëposhtme seksioni;

B. Specifikoni një ndarës që dëshironi të ndani të dhënat e kombinuara në Specifikoni një ndarës seksioni;

C. Zgjidhni vendin ku dëshironi të vendosni rezultatin nga kutia e lëshimit;

D. Zgjidhni një lloj nga Opcionet seksion.

Pastaj kliko OK or Aplikoni button, vlerat në çdo kolonë do të bashkohen dhe ato do të ndahen nga shenjat specifike. Shih screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 9

(3.) Nëse keni nevojë të kombinoni një sërë të dhënash qelizore në një qelizë të vetme, ju lutemi bëni si kjo:

A. Kontrollo Kombinoje në një qelizë të vetme in Për të kombinuar qelizat e zgjedhura sipas opsioneve të mëposhtme seksioni;

B. Përzgjidhni ndarësin që dëshironi të ndani të dhënat e kombinuara në Specifikoni një ndarës seksion.

Pastaj kliko OK or Aplikoni button, dhe ju do të merrni rezultatin e mëposhtëm, shihni screenshot:

doc kombinojnë qelizat me ndarësin 10

Kliko për të shkarkuar Kutools për Excel dhe gjyqi falas Tani!

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Artikuj relative:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Lavina · 9 months ago
  I would like to know if I have a list of people with their information in different cells in one column but different row how to combine them in one cell For e,g I have one person teaching English, math and science and his name is repeated in one column but the courses are in different rows so I want to combine all the courses in one cell for that teacher. if I have 50 teachers I need to have all the courses that the teacher is teaching in one cell.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   skyyang · 9 months ago
   Hi, Lavina,
   Do you mean to combine multiple cell values in a column based on duplicate names in another column as below screenshot shown:

   You can insert a screenshot to make your problem more intuitive.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  bin · 9 months ago
  VBA doesn't work for me, excel 2016.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Brian · 1 years ago
  Working on trying to get your VBA code to work however I keep getting a #NAME? error. How do I fix this? I've used this code before and it worked wonderfully but now it gives me an error.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Sagar · 1 years ago
  But it is not working for large data. I have around 50000 rows to combine in single cell.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  susan · 2 years ago
  415xxe 5687sdc sa4567
  415xxe 5687sdc sa4567
  415xxe 5687sdc sa4567
  415xxe 5687sdc sa4567

  I need to separate these in different columns and then put a comma behind the last column