Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të vendosni ditën ose muajin ose vitin aktual në qelizë në Excel?

Kur doni të futni shpejt muajin aktual ose datën aktuale në Excel, si mund të futni? Metoda e mëposhtme do t'ju ndihmojë të futni me shpejtësi muajin ose datën aktuale në një qelizë, ose në kokën / tabelën e fletës së punës.

Futni vitin aktual, muajin ose datën sipas formulave dhe hotkeys

Futni vitin aktual, muajin ose datën me formate të veçanta të datës

Fut datën dhe kohën e tanishme në qelizë / kokë / futboll

Klikoni dy herë për të futur ditën / javën / muajin / vitin e datës aktuale në qelizën aktive


shigjetë flluskë e djathtë blu Futni vitin aktual, muajin ose datën sipas formulave dhe hotkeys në Excel


Në Excel, mund të futni me lehtësi vitin, muajin, datën dhe afatin kohor.

Merrni futur muajin e tanishëm për shembull, ju lutem shkruani formulën = Muaj (TODAY ()) në qelizën që dëshironi të futni muajin aktual dhe shtypni Shkruani.

Formulë Formula kthehet
Vendos muajin aktual = Muaj (TODAY ()) 8
Vendos muajin aktual = TEXT (TODAY (), "mmmm") Gusht
Vendos vitin e tanishëm = Vit (TODAY ()) 2015
Vendos datën aktuale = TODAY () 2015 / 8 / 20
Fut datën dhe kohën aktuale = NOW () 2015/8/20 9:41

Hotkey-et gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të futni lehtë datën dhe kohën e tanishme:

(1) Shtypni CTRL +; çelësat për të futur datën aktuale.

(2) Shtypni CTRL +; për të futur së pari datën e tanishme dhe lirimin e çelësave, më pas shtypni Hapësirë butonin për të futur një hapësirë, në shtypin e fundit CTRL + SHIFT +; për të futur kohën e tanishme.

shënoj fjongo Formula është tepër e komplikuar për t'u kujtuar? Ruaj formulën si një hyrje automatike teksti për ripërdorimin me vetëm një klikim në të ardhmen!
Lexo më shumë… Prove falas

shigjetë flluskë e djathtë blu Futni vitin aktual, muajin ose datën me formate të veçanta të datës

Nëse ju keni Kutools për Excel instaluar, të saj Vendos datën shërbimeve mund t'ju ndihmojnë të futni me shpejtësi muajin ose datën aktuale me formate të ndryshme të datës me vetëm disa klikime në Excel.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

Pas instalimit të Kutools për Excel, ju lutemi bëni si në vijim:

1. Zgjidh një qelizë që dëshironi të futni vitin, muajin ose ditën e tanishme dhe klikoni në Kutools > Fut > Vendos datën, shihni screenshot:

2. Në Vendos datën dialog, kontrolloni Përdorimi i formatit opsion dhe pastaj klikoni dy herë në një format të datës në panelin e djathtë. Shihni pamjen ekrani më lart:

Tani data aktuale futet në qelizën aktive me formësimin e datës së specifikuar.

shënim: Nga default, data e tanishme zgjidhet në kalendarin në kutinë e dialogut Vendos datën. Nëse keni nevojë të fusni një datë tjetër, duhet së pari të zgjidhni datën në kalendar.

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


shigjetë flluskë e djathtë blu Fut datën dhe kohën aktuale në qelizë / header / footer me Kutools për Excel

Nëse keni Kutools për Excel të instaluar, atë Futni informacionin e punës shërbimeve ju mundëson që të futni datën dhe kohën aktuale në qeliza / header / footer lehtë. Ju lutem bëni si më poshtë:

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Click manual > Futni informacionin e punës.

2. Në kutinë e dialogut Hapja e kutisë së informacionit të futjes së punës, kontrolloni Data dhe koha aktuale opsion, në Vendos në seksioni të përcaktojë një pozicion dhe kliko në Ok button. Shihni pamjen ekrani më lart:

Pastaj data dhe ora e tanishme futen në qelizën, kokën ose këmbën e specifikuar në të njëjtën kohë.

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


shigjetë flluskë e djathtë bluDemo: futni ditën, muajin ose vitin aktual në qeliza / header / footer në Excel

Në këtë Video, Kutools tab dhe Kutools Më shumë tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë, kliko këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!


shigjetë flluskë e djathtë bluArtikulli relative:

Futni me shpejtësi datën aktuale me formatin e caktuar të datësMjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Larry Kiser · 6 months ago
  In EXCEL 365, I want to insert the month based on cell A2 along with a text string in the header.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   kellytte · 3 months ago
   Hi Larry,
   Do you want to extract the month name from Cell A2 which is filled with date and text string? Or extract month name from Cell A2 and output the month nae and text string together?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Larry Kiser · 7 months ago
  I want to insert the month based on cell A2 along with a text string.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Nina · 1 years ago
  =TEXT(MONTH(TODAY()),"mmmm") gives me January, although it is now February. What is wrong with this formula?
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Julia · 11 months ago
   Take MONTH out of the formula:
   =TEXT(TODAY(),"MMMM")
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  nu · 1 years ago
  how to get current month only in header/footer
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   kelly001 · 1 years ago
   No normal ways can get current month in header or footer in Excel. But VBA can:

   Sub add_date_header()
   ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Format(Date, "mmmm")
   End Sub
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  riz · 1 years ago
  Hi all, I need a formula to COUNT all the records from previous months and years from a single column source. Can someone please help me for this?
  For Example, I have dates in A column, but I want to get the COUNT not sum, of the only dates which are from previous month or year.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Tang Kelly · 1 years ago
   Hi,
   The topic of this article is about inserting the current date, month, or year.