Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të nxjerrim letrën e parë të secilës fjalë nga qeliza?

Duke supozuar që të keni një listë të emrit të vendeve në fletën tuaj të punës, dhe tani, duhet të nxjerrni letrën e parë të çdo fjale në qelizë si në vijim. Normalisht, nuk ka funksion të drejtpërdrejtë për të marrë shkronjën e parë të çdo fjale në Excel. Por, këtu, mund të flas për një mënyrë të dobishme për të zgjidhur këtë detyrë.

doc-ekstrakt-para-letter1

Ekstraktoni letrën e parë të çdo fjale nga Cell me Funksionin e Përcaktuar të Përdoruesit


shigjetë flluskë e djathtë bluEkstraktoni letrën e parë të çdo fjale nga Cell me Funksionin e Përcaktuar të Përdoruesit


Në Excel, ju mund të krijoni një Funksioni i Përcaktuar nga Përdoruesi për të nxjerrë shkronjat e para të çdo fjalë në një qelizë. Ju lutem bëni si ky:

1. Mbajeni poshtë ALT + F11 çelësat për të hapur Dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime.

2. Click Fut > Modulet, dhe ngjisni kodin e mëposhtëm në Dritarja e Modulit. </ p>

Function GetFirstLetters(rng As Range) As String
'Update 20140325
  Dim arr
  Dim I As Long
  arr = VBA.Split(rng, " ")
  If IsArray(arr) Then
    For I = LBound(arr) To UBound(arr)
      GetFirstLetters = GetFirstLetters & Left(arr(I), 1)
    Next I
  Else
    GetFirstLetters = Left(arr, 1)
  End If
End Function

3. Pastaj ruajeni dhe mbyllni këtë kod, kthehuni në fletën e punës dhe futeni këtë formulë = GetFirstLetters (A2) (A2 tregon qelizën që dëshironi të nxjerrni letrën e parë, mund ta ndryshoni atë sipas nevojës) në një qelizë bosh. Shih screenshot:

doc-ekstrakt-para-letter1

4. Dhe pastaj shtypni Shkruani çelësin dhe zgjidhni qelizën B2, pastaj tërhiqni trajtimin e mbushjes në qelizat që dëshironi të aplikoni këtë formulë. Dhe të gjitha letrat e para janë nxjerrë nga seria e fjalëve, shih screenshot:

doc-ekstrakt-para-letter1


Artikuj të ngjashëm:

Si të nxjerrim fjalën e parë / të fundit / nth nga vargu i tekstit në Excel?Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Oleg · 9 months ago
  Подскажите пожалуйста, можно ли модифицировать код чтобы забиралась не первые а Заглавные буквы?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  nawal jha · 2 years ago
  i think it has one bug, it's automatically removed from module when sheet is closed, need to again every time when open sheet same process to be required, please advice how to save this formula in excel permanently.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  NoOne · 2 years ago
  Please include this part:

  If you create a function called DISCOUNT in a workbook called Personal.xlsb and you call that function from another workbook, you must type =personal.xlsb!discount(), not simply =discount().

  https://support.office.com/en-us/article/Create-Custom-Functions-in-Excel-2007-2f06c10b-3622-40d6-a1b2-b6748ae8231f
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Adam Pavey · 2 years ago
  Very helpful. Exactly what I was after.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Sridhar · 3 years ago
  Thank you very much.. its working.. u rocks