Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ktheheni në fletën e fundit aktive në Excel?

Për një libër pune me shumën e fletëve të punës, nuk është e lehtë për të ndryshuar mes dy fletëve të punës të përdorura shpesh. Në të vërtetë, vetëm Kodi VBA ose Add-in i Office mund t'ju ndihmojnë të shpejt të ktheheni në tabelën e fundit aktive në Excel. Bëni siç tregoni më poshtë metodat.

Kthehu në fletën e fundit aktive me kodin VBA

Kthehu në fletën e fundit aktive me Kutools për Excel


shigjetë flluskë e djathtë blu Kthehu në fletën e fundit aktive me kodin VBA


Ju mund të përdorni kodet VBA më poshtë për t'u kthyer në fletën e fundit aktive në Excel.

1. shtyp Ndalet + F11 për të hapur Aplikimi i Microsoft Visual Basic dritare.

2. Në Aplikimi i Microsoft Visual Basic dritare, klikoni dy herë ThisWorkbook në anën e majtë, pastaj kopjoni dhe ngjisni kodin më poshtë në ThisWorkbook (Code) dritare.

Kodi VBA: Kthimi në fletën e fundit aktive

Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
    Set LstSht = Sh
End Sub

3. Pastaj kliko Fut > Modulet për të hapur Modulet dritare. Pastaj ngjisni kodin e mëposhtëm në dritare.

Kodi VBA: Kthimi në fletën e fundit aktive

Public LstSht As Worksheet
Sub GoToLast()
    LstSht.Activate
End Sub

3. Kthehuni në librin e punës, ndryshoni midis fletëve të punës. Pastaj kthehu në Aplikimi i Microsoft Visual Basic dritare përsëri. Shtypni F5 kyç për të drejtuar kodin. Pastaj ju do të ktheheni në fletën e fundit aktive pas shtypjes së butonit F5. Përsëriteni shtypur F5 kyç, dritaret do të ndryshohen në mes të këtyre dy fletëve të punës.


shigjetë flluskë e djathtë blu Kthehu në fletën e fundit aktive me Kutools për Excel

La Kutools për Excel'S Shift midis fletës së fundit dhe aktuale shërbimeve mund t'ju ndihmojnë që të ktheheni shpejt në fletën e fundit aktive me vetëm një klik në Excel. Ju lutem bëni si më poshtë.

Kutools për Excel : me më shumë se shtojca të dobishme të 300 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Pas instalimit Kutools për Excel, tregon Paneja e Lundrimit në anën e majtë në Excel.

1. Pas zhvendosjes nga një pune në tjetrën, klikoni Kaloni midis tabelës së fundit dhe asaj aktuale butonin në Libri i punës dhe fleta seksioni do të kthehet në fletën e fundit aktive. Shih screenshot:

Shënimet:

1. Ju mund të shtypni Fitoj + A çelësat njëkohësisht për t'u kthyer në fletën e fundit aktive.

2. Nëse nuk mund ta shihni butonin e lundrimit, klikoni Kutools > lundrim > Libri i punës dhe fleta ikonë për ta mundësuar atë.

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.