Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të krahasoni dy kolona për (theksuar) vlerat që mungojnë në Excel?

Për shembull, unë kam dy lista të frutave në dy fletë pune si më poshtë, dhe tani më duhet të krahasoj këto dy lista dhe të zbuloj vlerat që mungojnë në secilën listë. Mund të mos jetë e lehtë për ta zgjidhur atë me dorë. Në këtë artikull, unë do të prezantoj dy mënyra të ndërlikuara për ta zgjidhur atë me lehtësi.

Krahasoni dy kolona për (theksuar) vlerat që mungojnë me formula

Krahasoni dy kolona për (theksuar) vlerat që mungojnë me Kutools për Excel

Krahasoni dy kolona dhe zgjidhni / nxjerrë në pah vlerat e njëjta në Excel

Me Kutools për Excel Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme ju lehtë mund të krahasoni dy kolona vlerash dhe pastaj zgjidhni të gjithë rreshtat bazuar në të njëjtat vlera ose vlera të ndryshme siç tregohet në ekranin e mëposhtëm. Dhe do të jetë e lehtë të fshini këto rreshta pas zgjedhjes në Excel. Karakteristikat e plota 60-day Free Trial!

ad zgjidhni rreshta të tëra nga vlera të shumta


Kjo metodë do të marrë një shembull për të zbuluar vlerat e zhdukura të Listës së Frutave 1, dhe nxjerr në pah / ngjyrën e këtyre vlerave që mungojnë në Listën e Frutave 2. Më poshtë janë hapat e hollësishëm:

1. Përzgjidhni qelizën e parë bosh përveç kësaj Lista e Frutave 2, shkruaj Zhdukur në listën e frutave 1 si kolonë kolone, më pas futni formulën =IF(ISERROR(VLOOKUP(A2,'Fruit List 1'!$A$2:$A$22,1,FALSE)),A2,"") në qelizën e dytë bosh, dhe tërhiqni Dorëzën e Plotësimit në vargun sipas nevojës. Shih më poshtë screenshot:

Shënimet:

(1) Në formulën e mësipërme, A2 është vlera në Listën e Frutave 2, 'Lista e Frutave 1'! $ A $ 2: $ A $ 22 është vargja e të cilave mungon vlera që kërkoni.

(2) Kjo formulë injoron ndjeshmërinë e rasteve.

Pastaj do të shihni vlerat e zhdukura të listës së frutave 1 është duke renditur në kolonën e re si më poshtë shihni screenshot:

2. Zgjidhni vlerat e gjetura në Listën e Frutave 2, dhe theksojini ato me klikimin e Ballina > Plotësoni ngjyrën dhe zgjedhjen e një ngjyre të mbushjes nga lista e zbritjes.

3. Ju mund të aplikoni formulë të ngjashme =IF(ISERROR(VLOOKUP(A2,'Fruit List 2'!$A$2:$A$22,1,FALSE)),A2,"") (A2 është fruti në listën e frutave 1 dhe 'Lista e frutave 2'! $ A $ 2: $ A $ 22 është varg vlera e të cilave mungon) për të gjetur vlerat që mungojnë në listën e frutave 2 (shih më poshtë screenshots ), dhe pastaj të nxjerrë në pah këto vlera të humbur në Listën e Frutave 1 me dorë.


Formula e gjatë e komplikuar mund të të bëjë të hutuar. Në këtë metodë, unë do të prezantoj Kutools për Excel për ju. i sajZgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme shërbimeve mund t'ju ndihmojnë të krahasoni dy lista dhe të theksoni vlerat unike (vlerat që mungojnë) mjaft lehtë në Excel.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Click Kutools > zgjedh > Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme për të hapur kutinë e dialogut Krahasoni sferat.

doc zgjidhni të njëjtat qeliza të ndryshme 1

2. Në kutinë e dialogut Krahasoni sferat, ju duhet të:

doc zgjidhni të njëjtat qeliza të ndryshme 3124

(1) Në Gjeni Vlerat në kuti, specifikoni gamën e listës së frutave 1 pa kokën e listës;

(2) Në Sipas kuti, specifikoni gamën e listës së frutave 2 pa kokën e listës;

(3) Në Gjej seksion, ju lutem kontrolloni Vlerat e ndryshme opsion;

(4) Në Përpunimi i rezultateve seksion, ju lutem kontrolloni Plotësoni backcolor opsion dhe zgjidhni një ngjyrë të mbushur nga lista poshtë drop down.

shënim: Ju lutemi hiqni zgjedhjen Të dhënat e mia kanë kokë sepse në rastin tonë dy lista kanë koka të ndryshme. Nëse listat tuaja kanë të njëjtat headers, ju mund të specifikoni vargjet me headers list në të dyja Gjeni Vlerat në kuti dhe Sipas kutinë, dhe kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë opsion.

3. Click Ok button. Një tjetër Krahaso Krahaso del për të treguar se sa vlera janë përzgjedhur. Thjesht kliko OK butonin për ta mbyllur atë.

Tani shihni të gjitha vlerat që mungojnë në listën e frutave 2 janë të theksuara nga ngjyra e specifikuar e mbushjes në listën e frutave 1 siç tregohet në ekranin e mësipërm.

4. Ju mund ta aplikoni përsëri këtë program për të nxjerrë në pah të gjitha vlerat që mungojnë në listën e frutave 1 në listën e frutave 2.

shënim: Ky shërbim është i ndjeshëm ndaj shkronjave të vogla.

Trial falas Kutools për Excel Tani


Bakshish: Në këtë Video, Kutools tab dhe Ndërmarrje tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë për të, ju lutem klikoni këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!
Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Manjot Singh · 1 years ago
  I have 10 barcodes in colume A and same barcodes in column B but 9 barcode. Can i find out with same on excel, please help me out.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Supriya · 1 years ago
  Hi,
  I have two lists.one with meaning and code.In a column i will show meaning but when when we select meaning, code should be come