Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të gjesh string në një qelizë / kolonë me formula në Excel?

Ky artikull flet për mënyrën e gjetjes së një string të veçantë tekstesh në një qelizë ose kolonë me formula në Excel. Ka dy mënyra të ndërlikuara për ta bërë atë lehtë.

Gjeni string në një qelizë / kolonë me formula të Excel

Gjeni dhe numëroni vargun në një qelizë / kolonë me formula të Kutools për Excel

Gjeni dhe numëroni vargun në një kolonë pa formula

Përzgjidhni dhe numëroni qelizat nëse përmbajnë tekst të caktuar në excel

Kutools për Excel Zgjidhni SpecifiC Cells funksion mund të na ndihmojë të zgjedhim me shpejtësi të gjitha qelizat të cilat përmbajnë, fillojnë, përfundojnë ose barazohen me vargun e caktuar të tekstit në rangun e specifikuar. Njëkohësisht, do të dalë një kuti dialogu dhe do të na tregojë se sa qeliza janë përzgjedhur. Funksioni i plotë i gjyqit të lirë 60-day!

ad select count nëse përmbajnë vleraKjo metodë do të prezantojë dy formula për të kontrolluar / gjetur nëse vargu specifik ekzistues ose as në një qelizë, dhe të kthejë pozicionin e vargut.

Kontrolloni dhe gjeni nëse përmbajnë string specifike me formulë

Përzgjidhni një qelizë të bardhë që do të ktheni rezultatin e kontrollit dhe futni formulën = ISNUMBER (SEARCH ( "kte", A2)) në të, dhe pastaj tërhiqeni Dorëzën e Plotësoni në intervalin sipas nevojës. Shih screenshot:

Shënimet:

(1) Në formulën e mësipërme, KTE është vargu specifik që do të kontrolloni, dhe A2 është qeliza që do të kontrolloni nëse përmban vargun specifik. Ju mund të ndryshoni si në bazë të nevojave tuaja.

(2) Formula e mësipërme do të kthehet TRUE or I RREMË. TRUE do të thotë qeliza përmban vargun specifik, ndërsa I RREMË do të thotë se qeliza nuk përmban vargun specifik.

(3) Kjo formulë nuk është e ndjeshme ndaj çështjeve.

Gjeni vargun e caktuar dhe ktheni pozitën e tij me formulë

Përzgjidhni një qelizë të bardhë që do të ktheni pozicionin e vargut të caktuar dhe futeni në formulën e formulës = FIND ("KTE", A2) dhe pastaj tërhiqni Dorëzën e Plotësimit në intervalin sipas nevojës. Shih screenshot:

Shënimet:

(1) Në formulën e mësipërme, KTE është vargu specifik që do të kontrolloni, dhe A2 është qeliza ku do të gjeni pozicionin e vargut të specifikuar. Ju mund të ndryshoni si në bazë të nevojave tuaja.

(2) Nëse doni të gjeni vargun specifik nga karakteri n në një qelizë, thotë karakteri 10th, mund ta përshtatni formulën si = FIND ("KTE", A2, 10).

(3) Të dyja formatet = FIND ("KTE", A2) dhe = FIND ("KTE", A2, 10) janë të ndjeshme ndaj çështjeve.


Kutools për Excel Numërimi herë duket një fjalë formula nuk mund të kontrollojë vetëm nëse ekziston një varg në një qelizë apo jo, por gjithashtu llogarisin dukuritë e kësaj vargu.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Përzgjidhni një qelizë të bardhë që do të ktheni rezultatin e numërimit dhe klikoni Kutools > Formulat > Numërimi herë duket një fjalë. Shih screenshot:

2. Në kutinë e dialogut Hapësin e ndihmës së formulës, specifikoni adresën qelizore ku do të numëroni ndodhitë e vargut specifik në Tekst dhe shtypni vargun specifik në Fjalë kuti. Shih screenshot:

shënim: Nëse shkruani vargun specifik direkt në kutinë e Fjalës, mos harroni të fusni vargun me citate.

doc gjeni vargjet 4

3. Click Ok button për të aplikuar këtë formulë. Pastaj tërhiqeni Dorën e Plotësoni në vargun sipas nevojës. Shih screenshot:

doc gjeni vargjet 5

Shënimet:

1. Nëse merrni rezultatin "0", kjo do të thotë se qeliza e zgjedhur nuk përmban një varg të caktuar.

2. Kjo Numërimi herë duket një fjalë formula është e ndjeshme ndaj çështjeve.

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


Nëse keni Kutools për Excel të instaluar, mund ta aplikoni atë Zgjidh qelizat specifike veçori për të kërkuar shpejt një vlerë të caktuar nga një sërë dhe numërimin e dukurive nëse ekziston në Excel. Pease bëjnë si më poshtë:

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Zgjidh kolonën që do të gjeni në dhe kliko Kutools > zgjedh > Zgjidh qelizat specifike. Shihni screenshot më poshtë:

2. Në kutinë e dialogut të hapjes Zgjidh qelizat specifike, kontrolloni Qelizë opsion, zgjidhni Përmban nga lista e parë e lëshimit poshtë në Lloji specifik dhe shtypni vlerën e caktuar që do të gjeni në kutinë e mëposhtme. Shihni pamjen ekrani më lart:

3. Click Ok button.

Dhe tani qelizat që përmbajnë një vlerë të caktuar përzgjidhen menjëherë, dhe njëkohësisht do të dalë një kuti dialogu dhe do të tregojë sa qeliza janë përzgjedhur. Shihni screenshot më poshtë:

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


Në këtë Video, Kutools tab dhe Kutools Më shumë tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë, kliko këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.