Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të përcaktoni nëse data ka kaluar në Excel?

Për shembull, doni të krahasoni një listë të datave të dhëna me datën aktuale dhe të përcaktoni nëse data ka kaluar në atë listë. Ky artikull tregon metoda për të përcaktuar nëse data ka kaluar në Excel.

Përcaktoni nëse datat kanë kaluar me formulën

Përcaktoni nëse datat kanë kaluar me formësimin e kushtëzuar

Vendosni lehtë nëse datat kanë kaluar me Kutools për Excel


zgjidhni me shpejtësi të gjitha datat që kanë kaluar në një interval të specifikuar në Excel:

La Zgjidh qelizat specifike dobia e Kutools për Excel mund t'ju ndihmojnë shpejt të zgjidhni të gjitha qelizat e datave të cilat kanë kaluar në një interval të specifikuar në Excel. Shikoni pamjen e ekranit :.

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko gjyqin falas tani


Përcaktoni nëse datat kanë kaluar me formulën


Duke supozuar që data e tanishme është 2015 / 5 / 25, me formulën e mëposhtme, ju mund të përcaktoni nëse data ka kaluar krahasuar me datën e sotme. Ju lutem bëni si më poshtë.

1. Përzgjidhni një qelizë bosh që është ngjitur me datën që dëshironi të përcaktoni nëse është e vonuar. Shkruani formulën = IF (ISBLANK (A2), "", IF (A2 <TODAY (), "Datë e vonuar", "Jo për shkak")) në shiritin e formulës, dhe pastaj shtypni Shkruani Celës.

2. Drag Handle Fill në varg me datat që ju doni të përcaktuar nëse ka vonuar. Shih screenshot:

Shënimet:

1. Ju do të merrni dy rezultate: Dështuar dhe jo për shkak. Nëse kjo është një datë e vonuar në krahasim me datën e sotme, qeliza do të jetë e populluar me Kohën e vonuar. Përkundrazi, ajo do të jetë e populluar me jo për shkak.

2. Në formulën, ISBLANK do të thotë se kur ekziston një qelizë bosh në rangun e përzgjedhur, rezultati do të jetë bosh.


Përcaktoni nëse datat kanë kaluar me formësimin e kushtëzuar

Me Formulimi i kushtëzuar funksion, mund të nxjerrni në pah të gjitha datat që janë të vonuara në krahasim me datën e sotme.

1. Zgjidhni listën e datave dhe kliko Formulimi i kushtëzuar > Rregull i ri sipas Ballina tab. Shih screenshot:

2. Në Rregulla e re e formatimit kutinë e dialogut, ju duhet të:

A. Në Zgjidh një Lloji Rregulli seksion, zgjidhni Formoni vetëm qelizat që përmbajnë.

B. Përzgjidhni Vlera e celularit në qelizat e formatit të Vetëm të formatit me listë me zbritje.

C. Zgjidh më pak se në qelizat e formatit të dytë vetëm me listën zbritëse.

D. Në formatin e tretë Vetëm qelizat me listë zbritëse, futni = TODAY ().

E. Klikoni mbi Format button. Shih screenshot:

3. Në Formatet e qelizave kutia e dialogut, specifikoni një ngjyrë të sfondit për nxjerrjen në pah të datave të prapambetura, dhe pastaj klikoni OK button.

4. Kur të kthehet në Rregulla e re e formatimit kutinë e dialogut, kliko OK.

Pastaj të gjitha datat e kaluara në krahasim me datën aktuale janë të theksuara me ngjyrë të specifikuar të mbushjes menjëherë.

shënim: Nëse ka qeliza bosh brenda listës së datës, ato do të theksohen gjithashtu.


Përcaktoni nëse datat kanë kaluar me Kutools për Excel

Me Zgjidh qelizat specifike dobia e Kutools për Excel, lehtë mund t'i zgjidhni të gjitha datat e vonuara në një kolonë në krahasim me datën e sotme.

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel, të lirë të provoni pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Zgjidhni diapazonin me datat që dëshironi të krahasoni me datën aktuale dhe përzgjidhni datat e prapambetura, më pas klikoni Kutools > zgjedh > Zgjidh qelizat specifike. Shih screenshot:

2. Në Zgjidh qelizat specifike kutinë e dialogut, zgjidhni QelizëLloji i përzgjedhjes seksion, zgjidhni Më pak seLloji specifik drop-down list, shkruani datën e sotme në kutinë e mëposhtme, dhe më në fund klikoni në OK button.

3. Pastaj nje Zgjidh qelizat specifike kutia e shpejtë shfaqet për t'ju treguar se sa qeliza do të përzgjidhen, klikoni OK button dhe qelizat ditore të vonuara zgjidhen menjëherë.

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Artikujt Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Chelsea · 1 years ago
  When using the conditional formatting method, is there a way for blank cells to not be highlighted?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Shaiban · 1 years ago
  Hello
  Thank you so much for the above
  I work in a cargo company in Dubai, we usually charge our clients on monthly basis for the storage rent. I need a spread sheet where I can track "Not Due" "Overdue" and more importantly "Due" so that I can send invoice to my client if the rent is Due. Kindly help