Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të hiqni të gjitha kopjimet, por të mbash vetëm një në Excel?

Ky tutorial prezanton truket për të hequr të gjitha vlerat e kopjuara nga një listë, por mban vetëm një në Excel, lexoni detajet:

Hiq të gjitha kopjimet, por mbani vetëm një me funksionin Hiq kopjime

Hiq të gjitha kopjimet, por mbaj vetëm një me VBA

Hiq të gjitha kopjimet, por mbaj vetëm një me Kutools për Excel ide e mire3

Kombinoje të gjitha rreshtat e kopjuar dhe mbaj të dhënat me Kutools për Excel ide e mire3


Krahaso sferat utility (mund të krahasoni dy vargjet, dhe zgjidhni dhe ngjyrosni të njëjtat vlera ose vlera të ndryshme.)

doc krahasoni rangun


Në Excel, veçoria e heqjes së kopjimit mund t'ju ndihmojë të hiqni të gjitha, por mbani një vlerë të kopjuar.

1. Zgjidhni listën e të dhënave që ju nevojitet dhe klikoni Data > Hiq kopjimet. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 1

2. Pastaj në Hiq kopjimet dialog, kontrolloni emrin e kolonës që dëshironi të hiqni kopjimet, dhe nëse të dhënat tuaja kanë kokë, kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë gjithashtu. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 2

3. click OK. Dhe një dialog hapet për t'ju treguar se sa kopje janë hequr, vetëm ta mbyllni atë. Dhe tani të gjitha kopjimet janë hequr, por mbajnë vetëm një në listë.

doc hequr kopjuar mbajnë një 3


Nëse jeni të interesuar për VBA, këtu unë gjithashtu mund të prezantoj një kod VBA për të zgjidhur këtë detyrë.

1. shtyp Alt + F11 çelësat njëkohësisht për t'u hapur Microsoft Visual Basic për Aplikims dritare.

2. click Fut > Modulet, dhe ngjiteni më poshtë VBA tek i riu Modulet dritare.

VBA: Hiq të gjitha kopjimet, por mbaj një të tillë.

Sub RemoveAllDeplicateButOne()
    Dim LR As Long: LR = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
    ActiveSheet.Range("A1:A" & LR).RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=Name
End Sub

3. shtyp F5 kyç ose kliko run për të ekzekutuar VBA, dhe dublikatat në listën në kolonën A janë hequr, por mbajnë një.

Këshillë: Në VBA më lart, A tregon kolonën A dhe A1: A tregon gamën e listës, mund t'i ndryshoni ato sipas nevojës.

formulë Kurrë nuk duhet të shqetësoheni për formula të gjatë të gjata në Excel më! Kutools për Excel's Tekst automatik mund të shtoni të gjitha formulat në një grup
si teksti automatik, dhe çliro trurin tuaj! Di Rreth Auto Text Merrni Trial të Lirë

Nuk është një dobi e fuqishme në Kutools për Excel quajtur Zgjidh Duplicate & Unique Cells mund të zgjedhë shpejt ose të nxjerrë në pah të gjitha kopjimet përveç një të parës dhe pastaj t'i heqësh ato.

Kutools për Excel, me më shumë se 120 funksione të dobishëm Excel, të rritur efikasitetin tuaj të punës dhe të kurseni kohën tuaj të punës.
Shko te Shkarkimi
Gjyqi i Lirë 60 ditëBLEJ
PayPal / MyCommerce

pas instalimi i lirë Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni diapazonin e të dhënave dhe kliko Kutools > zgjedh > Zgjidh Duplicate & Unique Cells. Shih screenshot:

doc hiqni dulicate mbani një 15

2. Në dialogun e shfaqur, kontrolloni Duplikat (me përjashtim të 1st) opsion dhe kliko Ok. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 5

3. Pastaj shfaqet një dialog për t'ju kujtuar numrin e qelizave të zgjedhura. Dhe thjesht kliko OK për ta mbyllur atë. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 6

4. Dhe të gjitha kopjimet, por i pari, përzgjidhen, shtypni Fshij çelësi për t'i pastruar ato.

doc hequr kopjuar mbajnë një 7

Këshillë: Ju gjithashtu mund të hiqni të gjitha kopjimet, por mbani një të tillë Zgjidh Duplicate & Unique Cells si kjo:

Zgjidhni të gjitha vlerat unike duke përfshirë kopjet e para, dhe pastaj kopjoni ato duke shtypur Ctrl + C dhe ngjit në një vend tjetër nga Ctrl + V.

doc hequr kopjuar mbajnë një 8doc hequr kopjuar mbajnë një 9

Nëse keni disa të dhëna dhe çfarë doni të kombinoni rreshtave të kopjuara, atëherë mbani të dhënat përkatëse, si më poshtë shihni screenshot, ju mund të përdorni Kutools për Excel'S Rreshta të kombinuara të avancuara funksion.

doc hequr kopjuar mbajnë një 10

Kutools për Excel, me më shumë se 120 funksione të dobishëm Excel, të rritur efikasitetin tuaj të punës dhe të kurseni kohën tuaj të punës.

pas instalimi i lirë Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Zgjidhni të dhënat dhe kliko Kutools > përmbajtje > Rreshta të kombinuara të avancuara. Shih screenshot:

doc hiqni dulicate mbani një 16

2. Në Kombinoje rreshtat e bazuara në kolonën dialog, zgjidhni kolonën që dëshironi të hiqni kopjimin nga dhe klikoni Çelesi primar për ta bërë atë si kolonën kryesore të çelësit. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 12

3. Pastaj zgjidhni kolonën që dëshironi të mbani të dhënat dhe pastaj klikoni Kombinoj, dhe zgjidhni një delimiter nga lista. Shih screenshot:

doc hequr kopjuar mbajnë një 13

4. click Ok, dhe rreshtat e dyfishta janë të kombinuara dhe mbajnë të dhënat përkatëse.

doc hequr kopjuar mbajnë një 14


Artikuj Relative:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

  • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
  • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
  • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
  • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
  • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.