Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të kombinoni disa fletore të punës në një libër pune në Excel?

A keni qenë ndonjëherë i mbërthyer kur duhet të kombinoni disa fletore pune në një libër të vetëm pune në Excel? Gjëja më e tmerrshme është që libri i punës që duhet të kombinoni përmban fletë pune të shumta. A mund dikush të sugjerojë një mënyrë të mirë për të trajtuar këtë problem?

Kombinoje fletore të punës të shumëfishta në një libër pune me VBA

Kombinoje fletore pune të shumëfishta në një libër pune me komandën Move ose Copy

Lehtë kombinoni workbooks të shumta në një libër pune me Kutools për Excel


Lehtësisht kombinoni fletët e punës / fletët e punës në një fletë punimi / pune:

Bashkimi i fletëve të punës ose librave të punës në një fletë pune të vetme ose në një libër pune mund të jetë një detyrë e madhe në punën tuaj të përditshme. Por, nëse keni Kutools për Excel, dobia e saj e fuqishme - Kombinoj mund t'ju ndihmojë të kombinoni shumë fletë pune të shumëfishta, fletët e punës në një fletë pune ose në një libër pune. Shkarko gjurmën e plotë 60-day free trailer të Kutools për Excel tani!

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko dhe gjykim falas tani!


Kombinoje fletore të punës të shumëfishta në një libër pune me VBA

Për programuesit e aftë dhe profesionalë, ju mund të përdorni Scripts VBA për të kombinuar workbooks të shumta në një manual pune master. Ju mund të merreni me këtë me hapat e mëposhtëm:

1. Vendosni të gjitha librat që doni të kombinoni në të njëjtën direktorium. Shih screenshot:

2. Nise një skedar Excel që dëshiron të kombinosh libra të tjerë pune.

3. Click Zhvillues > Visual Basic, një i ri Microsoft Visual Basic për aplikacione do të shfaqet dritarja, kliko Fut > Modulet, dhe futni kodin e mëposhtëm në Module:

Sub GetSheets()
Path = "C:\Users\dt\Desktop\dt kte\"
Filename = Dir(Path & "*.xls")
 Do While Filename <> ""
 Workbooks.Open Filename:=Path & Filename, ReadOnly:=True
   For Each Sheet In ActiveWorkbook.Sheets
   Sheet.Copy After:=ThisWorkbook.Sheets(1)
 Next Sheet
   Workbooks(Filename).Close
   Filename = Dir()
 Loop
End Sub

Bakshish: Në kodin e mësipërm, mund të ndryshoni shtegun në atë që po përdorni.

4. Pastaj kliko doc-merge-shumta-workbooks-button butonin për të drejtuar kodin dhe të gjitha fletët e punës (duke përfshirë edhe fletët e punës bosh) brenda workbooks janë bashkuar në librin e punës master.

shënim: Ky kod VBA mund të bashkojë të gjithë librat e punës në librin e punës master, nëse dëshironi të kombinoni fletët e punës të specifikuara në librat e punës, ky kod nuk do të funksionojë.


Kombinoje fletore pune të shumëfishta në një libër pune me komandën Move ose Copy

Nëse jeni një rishtar i Microsoft Excel, nuk keni zgjidhje, por vetëm duhet të kopjoni të dhënat e çdo fletë dhe ta vendosni në një libër të ri pune një nga një dhe të aplikoni komandën Move ose Copy. Duke perdorur Lëvizni ose kopjoni komanda do t'ju ndihmojë të eksportoni ose kopjoni një ose disa fletë pune në një libër të ri të punës shpejt.

1. Hapni të gjitha librat e punës që dëshironi të bashkoni në një libër të vetëm pune.

2. Përzgjidhni të gjitha emrat e fletës së punës të një libri të punës në shiritin e tab. Ju mund të zgjidhni të shumëfishta me mbajtjen poshtë Ctrl kyç ose Ndryshim Celës. Djathtas klikoni mbi emrin e worksheet dhe klikoni Lëvizni ose kopjoni nga menyja e kontekstit.

3. Në Lëvizni ose kopjoni kutinë e dialogut, zgjidhni librin e punës master që dëshironi të bashkoni librat e tjerë të punës në listën zbritëse të Zhvendosni fletët e zgjedhura për të librit. Pastaj përcaktoni vendndodhjen e fletëve të punës të bashkuar. Shih screenshots:

4. Pastaj kliko OK. Fletët e zgjedhura janë zhvendosur në librin kryesor të punës.

5. Përsërit hapat nga 2 në 4 për të zhvendosur letrat e tjera të punës në librin e punës master. Pastaj kombinon të gjitha fletët e punës të librave të hapura në një libër të vetëm pune. Shih screenshots:


Lehtë kombinoni workbooks të shumta në një libër pune me Kutools për Excel

Për fat të mirë, për rookies dhe duart e reja të Microsoft Excel, ka disa mjete në dispozicion për t'ju ndihmuar të kombinoni me shpejtësi qindra fletore në një. Funksioni Kombinoj in Kutools për Excel e bën shumë më të lehtë për të kombinuar fotografi të shumta Excel. Aplikimi përdoret për lëshimin e operacioneve të përsëritura dhe të tepërta në Excel. Ajo në të vërtetë luan një rol të rëndësishëm në qoftë se ju duhet të merren me një sasi të madhe të file Excel në punën tuaj të përditshme. Tani, le të shohim se si të funksionojë ky funksion në kombinimin e fletëve të punës.

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel, të lirë të provoni pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Aktivizo Excel dhe kliko Kutools Më shumë > Kombinoj. Pastaj një dialog hapet për t'ju kujtuar se të gjitha librat e punës së kombinuar duhet të ruhen dhe veçoria nuk mund të zbatohet në workbooks të mbrojtura, ju lutemi klikoni OK button.

2. në Kombinoje fletët e punës magjistar, zgjidhni Kombinoje fletët e punës të shumta nga workbooks në një libër pune, dhe pastaj klikoni tjetër button. Shih screenshot:

2. Pastaj ju mund të shihni të gjitha librat e punës hapur dhe fletët e punës janë të shënuara në Bashkoni fletët e punës - Hapi 2 i 3 kuti dialogu. Kliko në Shtoj > Skedar / Dosje për të shtuar fotografi të tjera Excel ose dosjet që përmbajnë dosjet Excel që do të kombinoni. Pas zgjedhjes së skedarëve, klikoni butonin tjetër butonin për të shkuar përpara. Shih screenshot:

doc bashkojë disa fletore të punës arrow1

3. në Bashkoni fletët e punës - Hapi 3 i 3 kutinë e dialogut, ju lutemi bëni cilësimet e mëposhtme:

 • 3.1 Mund të përjashtoni të gjitha fletët e punës bosh nga bashkimi duke përzgjedhur Kalo nga Kur hasni një fletë pune bosh drop down list.
 • 3.2 Kontrolloni Rreshti i parë i çdo fletë pune (Koment) mundësi për të futur informatat e fletës së punës për çdo fletë pune të kombinuar.
 • 3.3 Mund të riemëroni tabelat e reja të kombinuara duke futur emrat e manualit të punës para ose pas emrave fillestar të fletës së punës, ose thjesht mbani emrat e pamjes fillestare të punës pa selektuar Duke futur emrin e punës opsion.
 • Kliko 3.4 Fund button.

4. Pastaj zgjidhni një dosje për të ruajtur librin e kombinuar të punës dhe hapeni drejtpërdrejt sipas nevojës. Tani të gjitha fletët e punës të specifikuara janë të kombinuara në një.

Shënime:

1. Ju do të pyeteni nëse doni të ruani këtë skenar. Kliko po për të ruajtur si ju nevojitet, pastaj futni emrin e skenarit, (shih pas screenshots). Pas ruajtjes së skenarit, vetëm duhet të klikosh skenar button për të zgjedhur emrin e skenarit në magjistarin step2 për ta përdorur atë direkt.

2. Fletët e punës në workbooks të përzgjedhura janë shkrirë në një libër të ri të punës dhe fletët e punës janë të emërtuar me emrin e librit të punës para ose pas emrit origjinal të fletës së punës nëse keni kontrolluar Duke futur emrin e punës opsion. Ndërkohë, një fletë pune të re me emrin Kutools për Excel gjenerohet para të gjitha fletëve të punës, e cila liston fletët e punës me informacione të detajuara të çdo fletë pune. Shih screenshot:

3. Nëse emri i fletës së punës është shumë i gjatë, ndoshta personazhet e emrit janë më të mëdha se 31characters, emri i kombinuar nuk do të shfaqet dhe do të tregojë vetëm emrin origjinal të fletës.

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Tab Zyra - Shfletimi, modifikimi dhe menaxhimi i librave të punës në Excel:

Office Tab sjell ndërfaqen me tabela siç shihet në shfletues të internetit si Google Chrome, versionet e reja të Internet Explorer dhe Firefox në Microsoft Excel. Do të jetë një mjet i kursyer kohë dhe i pazëvendësueshëm në punën tuaj. Shikoni demo më poshtë:

Kliko për gjykim falas të Office Tab!

Tab Zyra për Excel

Demo: Easily kombinoni workbooks të shumta në një libër pune me Kutools për Excel
Artikuj Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Tanner Markley · 1 years ago
  Thank you for providing the VBA code!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  oduff · 1 years ago
  Hi everyone,

  First of all I have to tell that I have no experience with Macro (VBA Codes). However what I need is related to this. Maybe you guys could help me with it.

  I have a workbook and in this workbook there are 10 worksheets. The first 9 Sheets have the same order of the coloumns of titles and in these columns there are names, dates, percentages of Project Status, comments to Projects etc.. As I said the columns have the same order just the name of the worksheets (for different Teams in the Organisation) are different.

  In Addition to this I have to merge all the worksheets and have them in another sheet which is called "Übersicht" (Overview). However there is a different column in the sheet and it's between "Nr." and "Thema" columns (which are in A1 and A2 in all the 9 Sheets) and this different column called "Kategorie" (in A2 in Übersicht-Overwiev sheet). As this column is between These the order is like this "Nr. (A1), Kategorie (A2) and Thema (A3).....".So this category column (Kategorie) should be empty except this all the Information should be merged into this sheet. And also when there is a Change or update in any worksheet, the Information in "Übersicht" (Overview) sheet needs to update by itself. How can I do this?

  I hope I explained it well. Thanks a lot in advance!

  I wish you merry Christmas and a happy new year!

  oduff
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Snow · 1 years ago
  Thank you for the VB code it has helped me with my job to make it easy.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  James Gibson · 1 years ago
  When merging multiple Excel files, how can I get the merge routine to skip the first row on all but the first worksheet (so that only data are in the merged file, not variable names with each new Excel worksheet that gets added to the merged data set)?
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Adam Grise · 1 years ago
  By the way, I'm using Excel 2016 and here's the code I have, which seems to work correctly:

  Sub mergeFiles()
  Dim numberOfFilesChosen, i As Integer
  Dim tempFileDialog As FileDialog
  Dim mainWorkbook, sourceWorkbook As Workbook
  Dim tempWorkSheet As Worksheet

  Set mainWorkbook = Application.ActiveWorkbook
  Set tempFileDialog = Application.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)

  tempFileDialog.AllowMultiSelect = True

  numberOfFilesChosen = tempFileDialog.Show

  For i = 1 To tempFileDialog.SelectedItems.Count

  Workbooks.Open tempFileDialog.SelectedItems(i)

  Set sourceWorkbook = ActiveWorkbook

  For Each tempWorkSheet In sourceWorkbook.Worksheets
  tempWorkSheet.Copy after:=mainWorkbook.Sheets(mainWorkbook.Worksheets.Count)
  Next tempWorkSheet

  sourceWorkbook.Close
  Next i

  End Sub