Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizës në Excel?

Zakonisht Excel përshtat referencat e qelizës nëse kopjoni formulat tuaja në një vend tjetër në fletën tuaj të punës. Ju do të duhet të rregulloni të gjitha referencat e qelizave me një shenjë dollarësh ($) ose shtypni butonin F4 për të ndryshuar relacionin me referencat absolute për të parandaluar rregullimin e referencave të qelizës në formulë automatikisht. Nëse keni një sërë formulash duhet të kopjohen, këto metoda do të jenë shumë të lodhshme dhe do të kërkojnë kohë. Nëse dëshironi të kopjoni formulën pa ndryshuar shpejt dhe me lehtësi referencat e qelizave, provoni metodat e mëposhtme:

Formulat kopjoni saktësisht / statikisht pa ndryshuar referencat e qelizave në Excel

Kutools për Excel Kopje të saktë shërbimeve mund t'ju ndihmojnë lehtë të kopjoni formula të shumta pikërisht pa ndryshuar referencat e qelizave në Excel, duke parandaluar që referencat relative të qelizave të përditësohen automatikisht. Funksioni i plotë i gjyqit të lirë 60-day!
formula ad kopjimi i saktë 3

shigjetë flluskë e djathtë blu Kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizave nga funksioni Replace

Në Excel, ju mund të kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e saj të qelizave me funksionin Replace si hapat e mëposhtëm:

1. Zgjidhni qelizat e formulës që do të kopjoni dhe klikoni Ballina > Gjej & Zgjidh > Zëvendësoj, ose shtypni shkurtoret CTRL + H për të hapur Gjej & Zgjidh kuti dialogu.

2. Click Zëvendësoj butonin, në Gjeni se çfarë kuti hyrje "=", Dhe në Replace me kuti hyrje "#"Ose ndonjë shenjë tjetër që ndryshon me formulën tuaj, dhe klikoni Replace All button.
Në thelb, kjo do të ndalojë referencat nga referencat. Për shembull, "= A1 * B1"Bëhet"# A1 * B1", Dhe ju mund ta lëvizni atë pa përjashtuar duke ndryshuar automatikisht referencat e qelizës në fletën e punës aktuale.

3. Dhe tani të gjithë "="Në formula të zgjedhura zëvendësohen me"#". Dhe shfaqet një kuti dialogu dhe tregon se sa zëvendësime janë bërë. Mbylleni. Shih screenshotin e mësipërm:
Dhe formulat në varg do të ndryshohen në vargjet e tekstit. Shih screenshots:

4. Kopjoni dhe ngjisni formulat në vendndodhjen që dëshironi në fletën e punës aktuale.

5. Zgjidhni të dy vargjet e ndryshuara, dhe pastaj të ndryshoni hapin 2. Kliko Ballina> Gjej & Zgjidh >Zëvendëso ... ose shkurtesat e shtypit CTRL + H, por këtë herë hyni "#"Në kutinë Gjej të cilën, dhe"="Në kutinë Replace with, dhe kliko Replace All. Pastaj formulat janë kopjuar dhe ngjitur në një vend tjetër pa ndryshuar referencat e qelizave. Shih screenshot:


shigjetë flluskë e djathtë blu Kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizës duke konvertuar formulën në tekst

Metoda e mësipërme është ndryshimi i formulës në tekst me zëvendësimin e = në #. Në të vërtetë, Kutools për Excel ofrojnë shërbime të tilla Konvertimi i formulës në tekst dhe Convert Text to Formula. Dhe mund t'i konvertoheni formatet në tekst dhe t'i kopjoni në vende të tjera, dhe pastaj t'i riktheni këto tekste lehtë në formulë.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Zgjidhni qelizat e formulës që do të kopjoni dhe klikoni Kutools > përmbajtje > Konvertimi i formulës në tekst. Shih screenshot:

2. Formulat e përzgjedhura tani konvertohen në tekst. Ju lutem kopjoni ato dhe ngjiteni në vargun tuaj të destinacionit.

3. Dhe pastaj ju mund të rivendosni vargjet e tekstit në formulë me përzgjedhjen e vargjeve të tekstit dhe klikimin Kutools > përmbajtje > Convert Text to Formula. Shih screenshot:

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


shigjetë flluskë e djathtë blu Kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizës duke u konvertuar në referenca absolute

Formulat ndryshojnë pas kopjimit si rezultat i referencave relative. Prandaj, ne mund të aplikojmë Kutools për Excel Konvertimi i referohet utility për të ndryshuar referencat e qelizave në absolute për të parandaluar ndryshimin pas kopjimit në Excel.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Zgjidhni qelizat e formulës që do të kopjoni dhe klikoni Kutools > Konvertimi i referohet.

2. Në hapjen e kutisë së dialogut të Referencave të Konvertimit të Formave, ju lutemi kontrolloni Për absolut opsion dhe klikoni Ok button. Shih screenshot:

3. Kopjoni formulat dhe ngjiteni në vargun tuaj të destinacionit.

shënim: Nëse është e nevojshme, ju mund të rivendosni referencat e qelizave të formulës në të afërm duke ri-përdorur Konvertimi i referohet përsëri.

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


shigjetë flluskë e djathtë blu Kopjoni formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizës nga Kutools për Excel

A ka një mënyrë më të lehtë për të kopjuar formulën pa ndryshuar referencat e tij të qelizave këtë shpejt dhe të qetë? Në fakt, Kutools për Excel mund t'ju ndihmojnë të kopjoni formula pa ndryshuar shpejt referencat e tij të qelizave.

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Zgjidhni qelizat e formulës që do të kopjoni dhe klikoni Kutools > Kopje e saktë.

2. Ne fillim Formula e saktë e kopjimit dialog box, ju lutem klikoni OK. Dhe në kutinë e dytë të kutisë së saktë të kopjimit të formulës, specifikoni qelizën e parë të intervalit të destinacionit dhe klikoni OK button. Shih screenshot:

Bakshish: Formati i kopjimit të formatimit do të mbajë të gjitha formatet e qelizave pas ngjitjes së vargut, nëse opsioni është kontrolluar.
Dhe të gjitha formulat e zgjedhura janë ngjitur në qelizat e specifikuara pa ndryshuar referencat e qelizave. Shih screenshot:

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


shigjetë flluskë e djathtë bluDemo: kopjoni formulat pa ndryshuar referencat e qelizave në Excel

Në këtë Video, Kutools tab dhe Kutools Më shumë tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë, kliko këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Jihane · 1 years ago
  thank you so much, brilliant idea!!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Greg · 1 years ago
  Great tip, saved me hours of work. Thanks
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Chris Wright · 1 years ago
  Ah! This reminds me of my days programming a mainframe computer, in the mid 1980s! All changes to text had to be done by "find/replace". There was no such thing as putting the cursor where you wanted, , replace text. The find/replace functions in editors are very powerful tools, if you use them properly. Thank you for the tip, which helped me solve my problem!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Aggeliki · 1 years ago
  Thank you so much!!
  Your "Copy formula without changing its cell references by Replace feature" tip worked perfectly and did the job in like 10 seconds.
  Brilliant!!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  SHIVAM SHUKLA · 2 years ago
  SUPERB IDEA thnks for help me i am very happy...