Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ndahen një libër pune për të ndarë dosjet Excel në Excel?

Ndoshta do të duhet të ndash një libër pune të madh për të ndarë dosjet Excel me ruajtjen e çdo fletë pune të punës si një skedar individual i Excel. Për shembull, ju mund të ndani një libër pune në disa dosje të veçanta të Excel dhe pastaj t'i dorëzoni secilën skedar personave të ndryshëm për ta trajtuar atë. Duke vepruar kështu, ju mund të merrni disa persona që merren me të dhëna specifike dhe i mbajnë të dhënat tuaja të sigurta. Ky artikull do të prezantojë mënyra për ndarjen e një libri të madh të punës për të ndarë dosjet Excel bazuar në çdo fletë pune.

 1. Ndar një libër pune për ndarjen e skedarëve Excel me kopjim dhe pastrim
 2. Ndar një libër pune për të ndarë Excel Files me funksionin Leviz ose Kopjo
 3. Ndar një libër pune për ndarjen e skedarëve Excel me kodin VBA
 4. Split një libër pune për ndarjen e Excel / PDF / CSV / TXT fotografi me Kutools për Excel lehtë

Shpejt ndarë një libër pune për të ndarë Excel / PDF / TXT / CSV files në Excel

Normalisht ne mund të ndajmë një libër pune në dosjet individuale të Excel me Lëvizni ose kopjoni funksion në Excel. Por Kutools për Excel Libri i ndarjes së punës programi mund t'ju ndihmojë të ndani me lehtësi një libër pune dhe të ruani çdo fletë pune si një skedar të veçantë PDF / TEXT / CSV ose një dokument pune në Excel. Funksioni i plotë i gjyqit të lirë 60-day!
fletore për ndarje të ndarë në Excel

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!


Ndar një libër pune për ndarjen e skedarëve Excel me kopjim dhe pastrim


Në zakonshme, duke përdorur Copy komandës dhe të Ngjit komanda mund të ruajë një libër pune si një skedar të veçantë Excel me dorë. Së pari, zgjidhni gjithë tabelën që dëshironi të ruani si një skedar të veçantë, krijoni një libër të ri të punës dhe pastaj ngjiteni në librin e ri të punës, në fund e kurseni atë.

Kjo është një mënyrë e lehtë për t'u përdorur nëse duhet të ndash vetëm disa fletë pune si skedarë të veçantë. Megjithatë, duhet të harxhojë kohë dhe të lodhshëm për të ndarë shumë fletë pune me kopjim dhe pastrim manualisht.


Ndar një libër pune për të ndarë Excel Files me funksionin Leviz ose Kopjo

Kjo metodë do të prezantojë funksionin Move or Copy për të zhvendosur ose kopjuar fletët e zgjedhura në një libër të ri të punës dhe për të ruajtur si një libër pune të veçantë. Ju lutem bëni si më poshtë:

1. Përzgjidhni fletët në shiritin e fletës së Fletës, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni Lëvizni ose kopjoni nga menyja e kontekstit. Shih screenshot:

shënim: Mbajtja Ctrl kyç, ju mund të zgjidhni fletë të shumëfishta jo-ngjitëse duke klikuar ato një nga një në shiritin e fletës së fletës; mbajtjes Ndryshim kyç, ju mund të zgjidhni fletë të shumëfishta ngjitëse duke klikuar të parën dhe të fundit në shiritin e fletës së fletës.

2. Në dialogun Lëviz ose Kopjo, zgjidhni (libër i ri) nga Të rezervosh drop down list, kontrolloni Krijo një kopje opsion dhe kliko OK button. Shih screenshot:

3. Tani të gjitha fletët e përzgjedhura kopjohen në një libër të ri pune. Kliko Skedar > Save për të ruajtur librin e ri të punës.


Ndar një libër pune për ndarjen e skedarëve Excel me kodin VBA

Kodi VBA i mëposhtëm mund t'ju ndihmojë të shpërndani me shpejtësi fletët e punës të shumta të librezës së punës aktuale për të ndarë dosjet Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

1. Krijo një dosje të re për librin e punës që dëshironi të ndani, sepse pjesët e ndara të Excel-it do të qëndrojnë në të njëjtën dosje si ky manual pune master.

2. Mbajeni poshtë ALT + F11 çelësat në Excel, dhe hapet Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

3. Click Fut > Modulet, dhe ngjisni kodin e mëposhtëm në dritaren e Modulit.

VBA: Ndarja e një libri pune në disa fletore të punës dhe ruajtja në të njëjtën dosje

Sub Splitbook()
'Updateby20140612
Dim xPath As String
xPath = Application.ActiveWorkbook.Path
Application.ScreenUpdating = False
Application.DisplayAlerts = False
For Each xWs In ThisWorkbook.Sheets
  xWs.Copy
  Application.ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=xPath & "\" & xWs.Name & ".xlsx"
  Application.ActiveWorkbook.Close False
Next
Application.DisplayAlerts = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

4. Shtypni F5 kyç për të drejtuar këtë kod. Dhe libri i punës ndahet për të ndarë dosjet Excel në të njëjtën dosje me librezën e punës origjinale. Shih screenshot:

shënim: Nëse një nga fletët ka të njëjtin emër me librin e punës, kjo VBA nuk mund të funksionojë.


Split një libër pune për ndarjen e Excel / PDF / CSV / TXT fotografi me Kutools për Excel lehtë

Nëse ju keni Kutools për Excel instaluar, të saj Libri i ndarjes së punës mjet mund të ndan fletët e punës të shumta si skedarë të ndarë të Excel në mënyrë të përshtatshme dhe të shpejtë me vetëm disa klikime.

Kutools për Excel - Përfshin më shumë se 300 mjetet e dobishëm Excel. Funksion i plotë pa gjykim 60-ditor, nuk kërkohet kartë krediti! Get it tani!

1. Pas instalimit Kutools për Excel, Kliko Kutools Më shumë > Libri i ndarjes së punës , shihni screenshot:

2. në Libri i ndarjes së punës dialog, veproni si në vijim:
(1) Emrat e tabelave të punës kontrollohen nga default. Nëse nuk doni të ndani disa fletë pune, mund t'i zgjidhni ato;
(2) Kontrolloni Ruaj një lloj opsion;
(3) Nga Ruaj si tip bie poshtë, zgjidhni një lloj skedari që dëshironi të ndani dhe ruani.
(4) Pastaj klikoni ndarje button.

shënim: Nëse dëshironi të shmangni ndarjen e fletëve të punës të fshehura ose bosh, ju mund të kontrolloni Skip skedat e fshehura or Hiq tabelat bosh kuti.

3. Në dialogun Browse For Folder, ju lutem specifikoni një dosje të destinacionit për të ruajtur skedarët e ndarjes së ndarë dhe klikoni në OK button.

Tani fletët e punës të kontrolluara ruhen si fletore të reja të ndara. Çdo libër i ri i punës quhet me emrin origjinal të fletës së punës. Shih screenshot:

Kutools për Excel's Libri i ndarjes së punës mjet bën të lehtë ndarjen e workbook aktive në dosjet individuale të Excel (një file përmban një pune), fotografi CSV, skedarë TXT ose skedarë PDF siç keni nevojë. Mund të caktoni të kaloni të gjitha fletët e bardha dhe të fshehura. Keni një gjyq të lirë!


Demo: Split ose ruani çdo fletë pune të një libri të punës si skedarë të veçantë excel / txt / csv / pdf

Në këtë Video, Kutools tab dhe Kutools Më shumë tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë, kliko këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!


Artikujt Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ambarella · 11 days ago
  The version vba code is not working right, I have a "macros" file where I keep all my macros and have it open when I'm going to use them, and I'm running this one in the file that I need to be splitted but it splits the macros file.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  User1 · 1 months ago
  Thank you!
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  M. Rameez · 2 months ago
  I found this really help full. Thanks! :)
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  alfonso · 4 months ago
  getting runtime error 1004
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Web7 · 6 months ago
  Does anyone know how to make this code work for a mac?
  It is showing an error when trying to locate the document.