Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si mund të gjejmë vlerat unike / duplikate në mes të dy kolonave në excel?

Për shembull, unë kam dy kolona me gjatësi të ndryshme të mbushur me emra studentësh dhe tani dua të krahasoj këto dy kolona për të zgjedhur të gjitha vlerat në kolonën A, por jo në kolonën B dhe përzgjidhni të gjitha vlerat në kolonën B, por jo në kolonën A. Kjo do të thotë zgjedhjen e vlerave unike midis dy kolonave. Nëse i krahasoj ato me qeliza, do të jetë shumë kohë. A ka ndonjë ide të mirë për të gjetur të gjitha vlerat unike ndërmjet dy kolonave në Excel shpejt?

Gjeni vlerat unike / dublikuara midis dy kolonave me formulë

Gjeni dhe numëroni vlerat unike / dyfishta midis dy kolonave me formulën e Kutools për Excel

Gjeni vlerat unike / dublikuara midis dy kolonave me Kutools për Excel

Shpejt gjeni dhe përzgjidhni të gjitha vlerat e kopjuara / unike në një kolonë në Excel

Gjeni lehtësisht dhe përzgjidhni / theksoni vlerat unike ose të dyfishta ndërmjet dy kolonave në Excel

Kutools për Excel Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme shërbimeve mund t'ju ndihmojnë që të krahasoni shpejt dy kolona dhe pastaj zgjidhni ose të theksoni qelizat e njëjta / të ndryshme në mes të dy kolonave ose zgjidhni / theksoni të gjithë rreshtat në bazë të qelizave të njëjta / të ndryshme midis dy kolonave. Karakteristikat e plota 60-day Free Trial!

ad zgjidhni vlerat unike midis dy listave


Formula e mëposhtme gjithashtu mund t'ju ndihmojë të gjeni vlerat unike, ju lutemi bëni si kjo:

Në një qelizë të zbrazët B2, hyjë në këtë formulë = IF (ISNA (VLOOKUP (A2, $ C $ 2: $ C $ 13,1, FALSE)), "Po", ""), dhe pastaj tërhiqeni dorën e AutoFill të kësaj qelize në qelizën B15.

Nëse vlerat unike qëndrojnë vetëm në Kolonën A por jo në Kolonën C, do të shfaqet po në kolonën B; ndërsa nëse nuk kthehen asgjë në Kolonën B, do të thotë vlera korresponduese qëndron në të dy kolonën A dhe në kolonën C. Shih screenshot:

Shënimet:

(1) Në formulën e mësipërme, A2 është kolona që doni të krahasoni. Dhe $ C $ 2: $ C $ 13 është sfera me të cilën doni të krahasoni.

(2) Nëse doni të listoni vlerat unike vetëm në Kolonën C por jo në Kolonën A, ju mund të aplikoni këtë formulë: = IF (ISNA (VLOOKUP (C2, $ A $ 2: $ A $ 15,1, FALSE)), "Po", "").

shënoj fjongo Formula është tepër e komplikuar për t'u kujtuar? Ruaj formulën si një hyrje automatike teksti për ripërdorimin me vetëm një klikim në të ardhmen!
Lexo më shumë… Prove falas

Në të vërtetë, Kutools për Excel gjithashtu ofron një të ngjashme Numërimi herë duket një fjalë formulë për të kontrolluar dhe numëruar vlerat unike midis dy kolonave në Excel. Ju lutem bëni si më poshtë:

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. Zgjidh një qelizë të bardhë pranë kolonës së parë, në rastin tonë zgjedhim Cell B2, dhe kliko Kutools > Formula Helper > Numërimi herë duket një fjalë. Shih screenshot:

2. Në kutinë e dialogut të hapjes së Formula Helper, ju lutem specifikoni adresën absolute të kolonës së dytë ( $ C $ 2: $ C $ 13 në rastin tonë) në Tekst , zgjidhni artikullin e parë të kolonës së parë (A2 në rastin tonë) në Fjalë dhe klikoni butonin OK button.

3. Dhe pastaj tërhiqeni dorën e AutoFill të kësaj qelize në vargun sipas nevojës.

Dhe pastaj shfaqja e secilit artikull në Kolonën C është llogaritur. 0 nënkupton se artikulli përkatës është unik midis dy kolonave. Ndërsa numrat e tjerë, siç është 1 do të thotë vlera korresponduese ekziston në Kolonën C dhe shfaqet një herë në Kolonat C. Shihni pamjen e majtë të ekranit:

Trial falas Kutools për Excel Tani


Në të vërtetë, Kutools për Excel zhvillon një Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme shërbimeve për të ndihmuar përdoruesit e Excel për të krahasuar dy lista dhe për të gjetur / numëruar / nxjerrë në pah vlerat ose vlerat unike midis tyre lehtësisht. Ju lutem bëni si më poshtë:

Kutools për Excel - Kombinon më shumë se Funksionet dhe Mjetet e Avancuara të 300 për Microsoft Excel

1. click Kutools > Zgjidh> Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme.

2. Në Zgjidh njësoj dhe qeliza të ndryshme dialog box, Ju lutemi bëni si më poshtë:

(1) Specifikoni kolonën e parë, vlerat e të cilave do të kontrolloni nëse unik në Gjeni Vlerat në kuti;
(2) Specifikoni kolonën e dytë që do të kontrolloni vlerat e bazuara në Sipas kuti;
(3) Në Bazuar në seksion, ju lutem kontrolloni Çdo rresht opsion;
(4) Në Gjej seksion, ju lutem kontrolloni Vlerat e ndryshme opsion;
(5) Është fakultative për të kontrolluar Plotësoni backcolor opsioni dhe specifikoni një ngjyrë të mbushur nga poshtë listës zbritëse;
(6) Klikoni Ok button.

shënim: (1) Nëse dy kolona kanë të njëjtin header, ju lutemi kontrolloni Të dhënat e mia kanë kokë opsion; (2) Për të gjetur vlerat dublikuara në mes të dy kolonave, ju lutemi kontrolloni Vlerat e njejta opsion.

Trial falas Kutools për Excel Tani

3. Dhe pastaj të gjitha vlerat unike (ose vlerat e kopjuara) në kolonën e parë janë përzgjedhur dhe mbushen me ngjyrë të specifikuar dhe një kuti dialogu tregon se sa qeliza janë përzgjedhur. Shih screenshot:

doc gjeni vlera unike kte 02

Nëse dëshironi të zgjidhni vlerat në kolonën C, por jo në Kolonën A, ju vetëm duhet të ndryshoni fushëveprimin e Gama A dhe Gama B.


Bakshish: Në këtë Video, Kutools tab dhe Ndërmarrje tab janë shtuar nga Kutools për Excel. Nëse keni nevojë për të, ju lutem klikoni këtu të kesh një gjyq falas falas 60 pa kufizim!


Gjeni shpejt, zgjidhni, dhe numëroni të gjitha vlerat e kopjuara / unike nga një kolonë në Excel

Të përgjithshme, ne mund t'i heqim me lehtësi kopjet nga një listë Data > Hiq kopjimet në Excel. Por si të zgjidhni vlerat e kopjuara / unike, ose t'i numëroni ato nga një kolonë? Dhe çka nëse zgjedhni ose numëroni kopjuar / unik përveç kopjimit të parë? Provoni Kutools për Excel Zgjidh Duplicate & Unique Cells utility! Karakteristikat e plota 60-day Free Trial!

ad zgjidhni kopjuar vlerat unike 2Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  wani · 2 years ago
  '=IF(ISNA(VLOOKUP(A2,$C$2:$C$13,1,FALSE)),"Yes","")'formula worked thanks buddy......................
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  shankar · 2 years ago
  Student ID Pass/Fail Result
  2013000563 Passed
  2013000563 Failed
  2013000563 Passed
  2013000563 Passed
  2013000563 Passed Failed
  2013000595 Passed
  2013000595 Passed
  2013000595 Passed
  2013000595 Passed Passed
  please help me for same
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Mort Wakeland · 2 years ago
  In your first example Col A has more rows than Col C. If your reverse that, where Col C has more rows than A, then when you run out of rows in Col A, there will be yes's in the test column. How do you account for unequal rows in the formula? thanks very much....
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ashwin · 2 years ago
  Hi Sir,

  I have columns with different numbers and i need the unique numbers in the seperate column using formula is that possible?

  Regards
  Ashwin
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Raji · 4 years ago
  Thanks a lot for the detailed answer.