Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të eksportojmë dhe të ruajmë çdo fletë punimi si një libër pune të veçantë në Excel?

Le të themi që dëshironi të eksportoni dhe të ruani një ose disa fletë pune si një libër të ri pune, si do të merreni me të? Normalisht ju mund të kopjoni çdo fletë pune dhe të ngjisni në një libër të ri pune. Por këtu ju sjellim disa truket praktikë për t'u marrë me të:

Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me komandën Move ose Copy

Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me kodin VBA

Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me Kutools për Excel ide e mire3


Shpejt ndarë fletët e punës të shumta në një libër të veçantë në Excel

Në Microsoft Excel ju mund të ruani ose të ndani një fletë pune nga një libër pune si një skedar i ri Excel duke kopjuar dhe pastruar këtë fletë pune në një libër të ri pune. Duket e tmerrshme, nëse dëshironi të ndani çdo fletë / fletë pune të një libri pune të madh si Excel, txt, csv, skedarë pdf. Por me Kutools për Excel'S Libri i ndarjes së punës shërbimeve, ju mund të shpejt të merren me të. Klikoni për 60 ditë për shqyrtim falas me karakteristika të plota!
doc ndarje libri i punës 1
Kutools për Excel: me më shumë se 300 shtesat praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me komandën Move ose Copy


Përdorimi Lëvizni ose kopjoni komanda do t'ju ndihmojë të eksportoni ose kopjoni një ose disa fletë pune në një libër të ri të punës shpejt.

Hapi 1: Zgjidhni emrat e fletës së punës në shiritin e tab. Ju mund të zgjidhni të shumëfishta me mbajtjen poshtë Ctrl kyç ose ndryshim Celës.

Hap 2: Djathtas klikoni emrin e worksheet dhe klikoni Lëvizni ose kopjoni nga menyja e kontekstit.
fletët e eksportit të dokumenteve 1

Hap 3: Në Lëvizni ose kopjoni kutinë e dialogut, zgjidhni (libër i ri) pika nga drop down listën e Zhvendosni fletët e zgjedhura për të librit.

fletët e eksportit të dokumenteve 2

Hapi 4: Pastaj kliko OK, tani ju keni kaloi në libër i ri pune me fletë pune të eksportuara ose të kopjuara, klikoni Skedar > Save për të ruajtur librin e ri të punës.

Shënim:Lëvizni ose kopjoni dialog box, nuk është një Krijo një kopje opsion. Nëse nuk e kontrolloni atë, ajo do të lëvizë fletët e punës të zgjedhura nga libri i punës origjinal; nëse e kontrolloni atë, ajo do të kopjojë fletët e punës të përzgjedhur.


shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me kodin VBA

Ky kod pasues do të eksportojë çdo fletë pune të dukshme në një libër të ri të punës dhe do ta ruajë librin e punës me emrin e fletës origjinale në një dosje të sapo krijuar në të njëjtën rrugë si libri i punës aktive. Bëni si në vijim:

Hapi 1: Mbajeni ALT + F11 çelësat dhe hapet Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

Hapi 2: Kliko Fut > Modulet, dhe ngjisni makroun e mëposhtëm në dritaren e Modulit:

VBA: Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune në një dosje të re.

Sub SplitWorkbook()
'Updateby20140612
Dim FileExtStr As String
Dim FileFormatNum As Long
Dim xWs As Worksheet
Dim xWb As Workbook
Dim FolderName As String
Application.ScreenUpdating = False
Set xWb = Application.ThisWorkbook
DateString = Format(Now, "yyyy-mm-dd hh-mm-ss")
FolderName = xWb.Path & "\" & xWb.Name & " " & DateString
MkDir FolderName
For Each xWs In xWb.Worksheets
  xWs.Copy
  If Val(Application.Version) < 12 Then
    FileExtStr = ".xls": FileFormatNum = -4143
  Else
    Select Case xWb.FileFormat
      Case 51:
        FileExtStr = ".xlsx": FileFormatNum = 51
      Case 52:
        If Application.ActiveWorkbook.HasVBProject Then
          FileExtStr = ".xlsm": FileFormatNum = 52
        Else
          FileExtStr = ".xlsx": FileFormatNum = 51
        End If
      Case 56:
        FileExtStr = ".xls": FileFormatNum = 56
      Case Else:
        FileExtStr = ".xlsb": FileFormatNum = 50
    End Select
  End If
  xFile = FolderName & "\" & Application.ActiveWorkbook.Sheets(1).Name & FileExtStr
  Application.ActiveWorkbook.SaveAs xFile, FileFormat:=FileFormatNum
  Application.ActiveWorkbook.Close False
Next
MsgBox "You can find the files in " & FolderName
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Hapi 3: Shtypni F5 kyç për të drejtuar këtë kod. Dhe do të shfaqet një kuti e menjëhershme për t'ju treguar vendndodhjen e librave të rinj të eksportuar dhe të gjitha fletët e punës të librave të punës origjinal janë eksportuar në disa fletore të reja të veçanta të cilat i kanë quajtur fletët origjinale në një dosje të re specifike. Shih screenshots:

fletët e eksportit të dokumenteve 7

shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe ruaj fletët e punës si një libër të ri pune me Kutools për Excel

Nëse keni fletë pune të shumta të nevojshme për t'u ruajtur si një libër pune i veçantë, metoda e parë nuk mund të jetë një zgjedhje e mirë. Dhe kodi i VBA ndoshta është pak i komplikuar për fillestarët Excel. Këtu mund të përdorni Libri i ndarjes së punës dobia e Kutools për Excel për të eksportuar shpejt dhe lehtë dhe për të ruajtur çdo fletë pune të një libri pune për të ndarë një libër të ri pune.

Kutools për Excel, me më shumë se 300 funksione të volitshme, i bën punët tuaja më të lehtë.

pas instalimi i lirë Kutools për Excel, ju lutem bëni si më poshtë:

Hapi 1: Kliko Kutools Më shumë > manual > Libri i ndarjes së punës .... Shih screenshot:
fletët e eksportit të dokumenteve 3

Hapi 2: Në Libri i ndarjes së punës dialogun, bëj si më poshtë:

fletët e eksportit të dokumenteve 4
1: të gjitha emrat e fletës së punës janë kontrolluar nga parazgjedhja, nëse nuk dëshironi të ndani disa fletë pune, mund t'i zgjidhni ato;


2: Nëse dëshironi të shmangni ndarjen e fletëve të punës të fshehura ose bosh, ju mund të kontrolloni Skip skedat e fshehura or Hiq tabelat bosh.);


3: dhe gjithashtu mund të kontrolloni Specifikoni ruajtjen format, dhe për të zgjedhur ndarjen e fletëve pastaj ruani si skedar teksti, skedar pdf ose skedar csv, nëse nuk e kontrolloni këtë opsion, do të ndahen fletët dhe ruhen si libër pune.

Hapi 3: Pastaj kliko ndarje button dhe zgjidhni dosjen që dëshironi të vendosni fletoret e punës. Shih screenshot:
fletët e eksportit të dokumenteve 6

Hapi 4: Dhe pastaj kliko OK, pastaj çdo fletë pune të kontrolluar në Libri i ndarjes së punës kutia e dialogut eksportohet dhe ruhet si një libër pune individual. Çdo libër i ri i punës quhet me emrin origjinal të fletës së punës. Shih screenshot:
fletët e eksportit të dokumenteve 5

Klikoni për të ditur më shumë informacion rreth këtij vegla pune të Splitit.

shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe ruaj çdo fletë si një libër të ri pune


Shpejt ndani të dhënat në fletë pune të shumta bazuar në kolona ose rreshta fikse në Excel

Duke supozuar që të keni një fletë pune që ka të dhëna në kolonat A deri në G, emri i shitësit është në kolonën A dhe ju duhet të ndani këto të dhëna automatikisht në fletë pune të shumta bazuar në kolonën A në të njëjtën fletore të punës dhe secili shitës do të ndahet në një pune. Kutools për Excel'S Data e ndarjes shërbimeve mund të ju ndihmojnë për të ndarë të dhënat shpejt në fletë pune të shumta të bazuara në kolonën e përzgjedhur, siç është paraqitur më poshtë në Excel. Kliko për ditë të plota 60 ditë provë falas!
doc ndarë të dhëna 2
Kutools për Excel: me më shumë se 300 shtesat praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

Artikujt Related:Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  PK · 1 months ago
  How to convert this macro so that I can save it in my personal workbook and can use to where ever I need it.
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   Sunny · 1 days ago
   Click Developer tab > Record Macro > select Personal Macro Workbook, and give the vba a name.
   Then in Microsoft Visual Basic for Applications window, click VBAProject(PERSONA_XLSB) > Modules > double click Module1, paste the code between Sub() and End Sub, save the code.
   When you want to use the code, click Developer > Macro, choose the code you name.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Sergii · 1 months ago
  February 2019 - after some update Excel silently exits macro right after Application.ActiveWorkbook.SaveAs
  It means, that commands Application.ActiveWorkbook.Close does not run and file stays opened... Could it be fixed? This happened all the machines in our office on several workbooks that were using such kind of Macro.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Jenne · 6 months ago
  Do you have the formula to make sure that each excel sheet when saved as a new work book is in total format Comma Delimited .CSV
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Jenne · 6 months ago
  Love this and another info you have on splitting data into each worksheet. However I keep getting an error when trying to upload my single reports into my system

  I needed them as a csv file so just changed the last part of the module to .csv I am wondering if I missed something else that should've been changed.

  Thanks a million
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Ananda · 1 years ago
  what is the use of Worksheet.Save??