Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të përcaktohet nëse një datë bie në mes dy datave ose fundjavës në Excel?

Ndonjëherë ju mund të dëshironi të përcaktoni ose kontrolloni nëse një datë bie në mes dy datave ose fundjavës në Excel. Ky artikull do t'ju tregojë mënyrat e ndërlikuara për të kontrolluar nëse një datë bie në mes dy datave ose fundjavës në Excel.

Përcaktoni nëse një datë bie midis dy datave me formulën

Vendosni lehtë nëse një datë bie në mes dy datave me Kutools për Excel

Përcaktoni nëse një datë bie në fundjavë me formula dhe kodin VBA

Krijoni lehtë datat në një ditë të caktuar për të përcaktuar nëse një datë bie në fundjavë


Kombinoje fletët e punës / fletoret e punës në një fletë punimi / pune:

Bashkimi i fletëve të punës ose librave të punës në një fletë pune të vetme ose në një libër pune mund të jetë një detyrë e madhe në punën tuaj të përditshme. Por, nëse keni Kutools për Excel, dobia e saj e fuqishme - Kombinoj mund t'ju ndihmojë të kombinoni shumë fletë pune të shumëfishta, fletët e punës në një fletë pune ose në një libër pune. Shkarko gjurmën e plotë 60-day free trailer të Kutools për Excel tani!

Kutools për Excel: me më shumë se shtojca të dobishme të 200 Excel, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko gjyqin falas Tani!


Përcaktoni nëse një datë bie në mes dy datave në Excel


Duke supozuar që ju duhet të përcaktoni nëse datat në Kolonën A bien midis 7 / 1 / 2008 dhe 12 / 31 / 2009. ju lutem bëni si më poshtë:

1. Në një qelizë të bardhë, thotë Cell B2, shkruani formulën =IF(AND(A2>$B$1,A2<$c$1),a2, FALSE) në Barin e Formula, dhe shtypni Shkruani Celës.

Shënim: Kjo formulë do të kontrollojë nëse data bie midis 7 / 1 / 2008 dhe 12 / 31 / 2009. Nëse data bie në këtë periudhë, ajo do të kthejë datën; nëse data nuk bie në këtë periudhë, ajo do të kthejë tekstin e I RREMË.

2. Mbani përzgjedhjen e qelizës së rezultatit, tërhiqni Plotësoni Trajtimin për të marrë të gjitha rezultatet. Shih screenshot:

Tani mund të identifikoni nëse një datë bie brenda një periudhe kohore të caktuar ose jo.


Përcaktoni nëse një datë bie në mes dy datave në Excel me Kutools për Excel

Me Zgjidh qelizat specifike dobia e Kutools për Excel, lehtë mund të zbuloni se data bie në mes dy datave dhe pastaj zgjidhni ato menjëherë.

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel, të lirë të provoni pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Zgjidh gamën me datat që dëshironi të përcaktoni nëse bien në mes dy datave dhe pastaj klikoni Kutools > zgjedh > Zgjidh qelizat specifike. Shih screenshot:

2. Në Zgjidh qelizat specifike kutinë e dialogut, zgjidhni Qelizë opsion në Lloji i përzgjedhjes dhe më pas specifikoni Më i madh se dhe Më pak se datat, dhe më në fund klikoni OK button.

Ju mund të shihni qelizat me datat që bien në mes dy datave janë përzgjedhur menjëherë. Shih screenshot:

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Përcaktoni nëse një datë bie në fundjavë me formula dhe kodin VBA

Ju mund të përcaktoni nëse një datë në kolonën A bie gjatë fundjavave me hapat e mëposhtëm:

blu-dotMetoda A: Duke përdorur formulën për të kontrolluar nëse një datë bie në fundjavë.

1. Në një qelizë bosh, futni formulën e =IF(OR(WEEKDAY(A2)=1,WEEKDAY(A2)=7),A2,FALSE) në Barin e Formula, thotë Cell B2, dhe shtypni butonin Enter.

Kjo formulë do të identifikojë nëse një datë bie në fundjavë apo jo. Nëse data bie në fundjavë, do të kthejë datën; nëse data nuk bie në fundjavë, do të kthejë tekstin e I RREMË.

2. Mbani përzgjedhjen e qelizës së rezultatit, më pas zvarriteni Plotësoni Trajtimin për të marrë të gjitha rezultatet.

blu-dotMetoda B: Përdorimi i funksionit të përcaktuar nga përdoruesi për të kontrolluar nëse një datë bie në fundjavë.

1. Shtypni ALT + F11 çelësat së bashku për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime.

2. Në dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime, klikoni Fut >> Modulet, dhe ngjisni makrrën e mëposhtme në dritaren e Modulit.

Public Function IsWeekend(InputDate As Date) As Boolean
Select Case Weekday(InputDate)
Case vbSaturday, vbSunday
IsWeekend = True
Case Else
IsWeekend = False
End Select
End Function

3. Shtypni tastet Alt + Q njëkohësisht për të mbyllur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime.

4. Në një qelizë të bardhë, futni formulën = IsWeekend (A2) në Barin e Formula, dhe pastaj shtypni Shkruani Celës.

Nëse e kthen tekstin e I vërtetë, data në Cell A2 është një fundjavë; dhe nëse e kthen tekstin e I rremë, data në Cell A2 nuk bie në fundjavë.


Konvertimi i datave në një ditë të caktuar për të përcaktuar nëse një datë bie në fundjavë (pa formulë)

Përveç metodës së mësipërme, ju mund të konvertojë të gjitha datat në një ditë të caktuar me Aplikoni Formatin e Ditës dobia e Kutools për Excel, dhe pastaj të përcaktojë nëse një datë bie në një fundjavë (ditët e fundjavës janë të dielën dhe të shtunën).

Kutools për Excel : me më shumë se 300 shtojca të dobishme të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60.

1. Zgjidhni diapazonin e datës dhe pastaj kliko Kutools > Format > Apliko Formatin e Ditës. Shih screenshot:

2. Në Apliko Formatin e Ditës kutinë e dialogut, zgjidhni E mërkurëFormati i datës dhe pastaj klikoni në OK button.

Tani datat e zgjedhura konvertohen menjëherë në javë. Ju mund të përcaktoni nëse një datë bie në fundjavë ose jo në bazë të përmbajtjes së saj. Shih screenshot:

Shënimet:

1. Rezultatet e konvertuara kanë punuar direkt në të dhënat origjinale;

2. Kjo mbështetje e shërbimeve Prish "Ctrl + Z".

Tip.Nëse dëshironi të keni një gjykim të lirë për këtë shërbim, ju lutem shkoni në shkarkoni softuerin lirisht së pari, dhe pastaj të shkoni për të aplikuar operacionin sipas hapave të mësipërm.


Tab Zyra - Shfletimi, modifikimi dhe menaxhimi i librave të punës në Excel:

Office Tab sjell ndërfaqen me tabela siç shihet në shfletues të internetit si Google Chrome, versionet e reja të Internet Explorer dhe Firefox në Microsoft Excel. Do të jetë një mjet i kursyer kohë dhe i pazëvendësueshëm në punën tuaj. Shikoni demo më poshtë:

Kliko për gjykim falas të Office Tab!

Tab Zyra për Excel


Përcaktoni nëse një datë bie në mes dy datave ose fundjavës me Kutools për Excel

Kutools për Excel përfshin më shumë se mjetet e përdorshme të 300 Excel. Falas për të provuar pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarko gjyqin falas tani!Mjetet e rekomanduara të produktivitetit

Tab Zyra

ari star1 Sillni skeda të dobishme në Excel dhe në softuer të tjerë të Zyrës, ashtu si Chrome, Firefox dhe Internet Explorer i ri.

Kutools për Excel

ari star1 Amazing! Rrit produktivitetin tuaj në minuta 5. Nuk keni nevojë për ndonjë aftësi të veçantë, përveç dy orë çdo ditë!

ari star1 300 karakteristika të reja për Excel, Bëni Excel shumë lehtë dhe të fuqishëm:

 • Merge Cell / Rows / Columns pa humbur të dhënat.
 • Kombinoje dhe konsolido fletët e shumëfishta dhe librat e punës.
 • Krahasoni sferat, kopjoni sfera të shumëfishta, konverto tekstin në datën, njësinë dhe konvertimin e monedhës.
 • Numëroni sipas Colors, Subtotals Paging, Advanced Sort dhe Super Filter,
 • Më shumë Zgjidh / Fut / Fshi / Tekst / Format / Lidhje / Komente / Librat e punës / Materialet e punës ...

Kutia e kutisë së Kutools për Excel

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Nathali · 10 months ago
  I have two tables. The first table has a date and an ID and the other table has a range dates, the same ID and, and one code. In two tables repeat the ID because each has different information. I need get in the table number one the code according with the ID and range dates in the second table. But i don't know how???
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Dani · 2 years ago
  I want to find all projects that fall within today's date +30 days (Within a month) and have the Project Number displayed when in the range, if not in range keep blank
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Albert MUKIZA · 2 years ago
  i want to monitor the dates and set the the alert in my excel , example i want to set in my excel to find the difference days between the request date and deadline to order date and automatically compare this difference with the policy date if the difference is greater than policy date , excel consider not done with an alert color , and if the difference is less than the policy days , excel consider the done with alert color. thank you
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Dwarkanath bari · 2 years ago
  Hello to all,
  I have a requirement in excel i.e.
  i want to generate dates if design actual date is delay for 2 days then for costing department date is increase by delay date.

  design target actual complete costing target marketing target

  05-04-2016 07-04-2016 09-04-2016 10-04-2016

  in above design target date is 05/04/2016 but design task completed on 07-04-2016 so costing target date will be automatically calculated as per delay days.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  zoe · 2 years ago
  I am recording the SLA duration between dates
  40 day SLA starting on day XXXX
  I am looking for a formula to show if client holds for x number of days that comes off the SLA too
  ie
  01 june 2016 + 40 days = 11 July 2016 but project finishes 15 July shows as 4 days overdue

  However
  01 June 2016 Start
  15 July 2016 End date of project
  client Held 7 Day
  3 days before SLA

  Any help?