Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të eksportoni dhe të printoni listën e të gjitha dosjeve dhe nën-dosjeve në Outlook?

Në përgjithësi, ju mund të shtypni Ctrl + 6 çelësat për të parë listën e të gjithë dosjeve në Pllakën e Lundrimit në Outlook. Megjithatë, nuk mund të shtypni listën e dosjeve. Ky artikull do të prezantojë dy skena VBA për të eksportuar dhe shtypur listën e të gjithë dosjeve dhe nën-dosjeve të tyre në Outlook.

Një klik për të treguar numrin total të artikujve në të gjitha dosjet në Pllakën e Lundrimit në Outlook

Normalisht, Outlook tregon numrin e sendeve të palexuara në çdo dosje në Pllakën e Lundrimit. Por, Kutools për Outlook Të gjitha dosjet tregojnë numrin total të artikujve funksion mund t'ju ndihmojë të tregoni numrin total të artikujve në të gjitha dosjet me vetëm një klik. Kliko për gjykim falas 60-ditore pa kufizime!
të gjitha dosjet tregojnë numrin total kto 9.00

Kutools për Outlook: 100 + Veglat e reja të Avancuara për Outlook.
Tab Zyra: Aktivizo modifikimin e skedave dhe shfletimin në zyrë, Ashtu si Chrome, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Menu klasike: Sillni Menus Vjetër dhe Toolbars Mbrapa në Office 2007, 2010, 2013, 2016 dhe 2019.

shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe printo listën e të gjithë dosjeve të Outlook-it dhe nën-dosjeve të tyre në email të ri

Kjo metodë do të prezantojë një VBA për të eksportuar listën e të gjitha dosjeve dhe nën-dosjeve të tyre në një llogari të caktuar të postës elektronike në një email të ri në Outlook dhe pastaj mund të shtypni lehtë listën e dosjeve.

1. shtyp Ndalet + F11 çelësat për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime.

2. click Fut > Modulet, dhe pastaj ngjiteni më poshtë kodit VBA në dritaren e Modulit të ri.

VBA: Eksporto listën e dosjeve dhe nën-dosjeve në një e-mail të ri në Outlook

Public gFolders As String

Public Sub GetFolderNames()
Dim oSession As Outlook.NameSpace
Dim oFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim oNewMail As Outlook.mailItem

Set oSession = Outlook.Application.GetNamespace("MAPI")
Set oFolder = oSession.PickFolder

If (oFolder Is Nothing) Then Exit Sub

ProcessFolder oFolder

Set oNewMail = Application.CreateItem(olMailItem)
oNewMail.Body = gFolders
oNewMail.Display

gFolders = ""
End Sub

Sub ProcessFolder(CurrentFolder As Outlook.MAPIFolder)

Dim i As Long
Dim oSubFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim oFolder As Outlook.MAPIFolder
Dim sFolderPaths As String

  For i = CurrentFolder.Folders.Count To 1 Step -1
Set oFolder = CurrentFolder.Folders(i)

sFolderPaths = oFolder.FolderPath
gFolders = gFolders & vbCrLf & sFolderPaths & " " & oFolder.Items.Count
Next

For Each oSubFolder In CurrentFolder.Folders
If oSubFolder.Name <> "Deleted Items" Then
ProcessFolder oSubFolder
End If

Next

End Sub

3. shtyp F5 kyç për të drejtuar këtë VBA.

4. Në hapjen e kutisë së dialogut Zgjidhni dosjen, zgjidhni llogarinë e postës elektronike, listën e të cilave dëshironi të shtypni dosjet dhe klikoni në OK button. Shih screenshot:

5. Dhe tani lista e dosjeve të llogarisë së emailit të përcaktuar kopjohet në një email të ri, siç shihet në ekranin e mëposhtëm. Ju lutem klikoni Skedar > shtyp për të printuar listën e kopjuar të dosjeve.

6. Pas shtypjes, mbyllni emailin e ri pa kursyer.


shigjetë flluskë e djathtë blu Eksporto dhe printo listën e të gjithë dosjeve të Outlook-it me nën-dosjet në Notepad

Kjo metodë do të prezantojë një VBA për të eksportuar listën e të gjithë dosjeve dhe nën-dosjeve të tyre në një llogari të caktuar të postës elektronike nga Outlook në Notepad, dhe pastaj mund të shtypni lehtë listën e dosjeve të Outlook në Notepad.

1. shtyp Ndalet + F11 çelësat për të hapur dritaren e Microsoft Visual Basic për Aplikime.

2. click Fut > Modulet, dhe pastaj ngjiteni më poshtë kodit VBA në dritaren e Modulit të ri.

VBA: Eksporto listën e të gjithë dosjeve dhe nën-dosjeve të Outlook-it nga Outlook në Notepad

Dim gFileName, gCreateTree, gBase

Public Sub ExportFolderTree()
Dim objOutlook
Dim F, Folders
Dim Result

 Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")

 Set F = objOutlook.Session.PickFolder

If Not F Is Nothing Then
Set Folders = F.Folders

  Result = MsgBox("Do you want to create tree?", vbYesNo + vbDefaultButton2 + vbApplicationModal, "Output Folder Tree")
If Result = 6 Then
gCreateTree = True
Else
gCreateTree = False
End If

  gFileName = GetDesktopFolder() & "\Outlook-Folders.txt"
gBase = Len(F.FolderPath) - Len(Replace(F.FolderPath, "\", "")) + 1

  WriteToATextFile (CreateFolderTree(F.FolderPath, F.Name))

LoopFolders Folders

Set F = Nothing
Set Folders = Nothing
Set objOutlook = Nothing
End If
End Sub

Private Function GetDesktopFolder()
Dim objShell
Set objShell = CreateObject("WScript.Shell")
GetDesktopFolder = objShell.SpecialFolders("Desktop")
Set objShell = Nothing
End Function

Private Sub LoopFolders(Folders)
Dim F

For Each F In Folders
WriteToATextFile (CreateFolderTree(F.FolderPath, F.Name))
LoopFolders F.Folders
Next
End Sub

Private Sub WriteToATextFile(OLKfoldername)
Dim objFSO, objTextFile
Set objFSO = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set objTextFile = objFSO.OpenTextFile(gFileName, 8, True)
objTextFile.WriteLine (OLKfoldername)
objTextFile.Close
Set objFSO = Nothing
Set objTextFile = Nothing
End Sub

Private Function CreateFolderTree(OLKfolderpath, OLKfoldername)
If gCreateTree = False Then
CreateFolderTree = Mid(OLKfolderpath, 3)
Else
Dim i, x, OLKprefix
i = Len(OLKfolderpath) - Len(Replace(OLKfolderpath, "\", ""))

  For x = gBase To i
OLKprefix = OLKprefix & "-"
Next

CreateFolderTree = OLKprefix & OLKfoldername
End If
End Function

3. shtyp F5 kyç për të drejtuar këtë VBA. Tjetra në kutinë e hapjes Zgjidh dialogun e Folder, ju lutemi zgjidhni llogarinë e emailit lista e të cilave dëshironi të eksportoni dhe printoni dhe klikoni OK button. Shih screenshot:

4. Pastaj do të vijë kutia e dialogut Output Folder Tree. Ju lutemi klikoni po butonin ose jo button si ju nevojitet.

Dhe tani një skedar teksti i quajtur si Outlook-Folders është krijuar dhe ruajtur në tavolinën e punës si më poshtë shihni screenshot.

5. Klikoni dy herë për të hapur skedarin e ri të tekstit, dhe pastaj klikoni Skedar > shtyp për të shtypur listën e eksportuar të dosjeve Outlook.


shigjetë flluskë e djathtë bluArtikuj që kanë lidhjeKutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.