Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të gjeni dhe të zëvendësoni tekstin e subjektit brenda mesazheve ose detyrave në Outlook?

Në Outlook, nëse ka tema të shumëfishta të mesazheve ose lëndë mësimore duhet të zëvendësohen me tekstin tuaj të caktuar, sigurisht, mund t'i ndryshoni ato një nga një, por a keni ndonjë mënyrë të shpejtë për të përfunduar këtë punë menjëherë në Outlook?

Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit brenda mesazheve të shumta duke përdorur kodin VBA

Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit brenda detyrave të shumta duke përdorur kodin VBA


Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit brenda mesazheve të shumta duke përdorur kodin VBA

Gjeni tekstin specifik dhe zëvendësoni me një tjetër në tema të shumëfishta të mesazhit, Kodi VBA më poshtë mund t'ju bëjë një nder, ju lutemi bëni me hapat e mëposhtëm:

1. Përzgjidhni emailet që dëshironi të gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit, dhe pastaj, mbani të shtypur ALT + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Pastaj, kliko Fut > Modulet, kopjoni dhe ngjisni kodin më poshtë në modulin e hapur bosh, shihni screenshot:

Kodi VBA: Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit në mesazhe të shumëfishta:

Option Explicit
Sub FindAndReplaceInSubject()
Dim xItem As Object
Dim xNewSubject As String
Dim xMailItem As MailItem
Dim xExplorer As Explorer
Dim i As Integer
On Error Resume Next
Set xExplorer = Outlook.Application.ActiveExplorer
For i = xExplorer.Selection.Count To 1 Step -1
  Set xItem = xExplorer.Selection.Item(i)
  If xItem.Class = olMail Then
    Set xMailItem = xItem
    With xMailItem
      xNewSubject = Replace(.Subject, "kte", "Kutools for Excel")
      .Subject = xNewSubject
      .Save
    End With
  End If
Next
End Sub

shënim: Në kodin e mësipërm: xNewSubject = Replace (.Subject, "kte", "Kutools për Excel")"kte"Është teksti i vjetër që dëshironi të gjeni, dhe"Kutools për Excel"Është teksti i ri me të cilin dëshironi të zëvendësoni. Ju lutemi ndryshoni ato sipas nevojës tuaj.

doc zëvendësojë lëndët 1

3. Pastaj shtypni F5 kyç për të ekzekutuar këtë kod dhe teksti i posaçëm në subjektin e mesazhit është zëvendësuar me tekstin e ri siç keni nevojë, shih screenshot:

doc zëvendësojë lëndët 2


Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e subjektit brenda detyrave të shumta duke përdorur kodin VBA

Nëse keni nevojë të gjeni dhe zëvendësoni tekstin e lëndës në detyra, atëherë edhe kodi VBA vijues mund t'ju ndihmojë.

1. Mbajeni poshtë ALT + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Pastaj, kliko Fut > Modulet, kopjoni dhe ngjisni kodin më poshtë në modulin e hapur bosh, shihni screenshot:

Kodi VBA: Gjeni dhe zëvendësoni tekstin e lëndës në të gjitha detyrat:

Option Explicit
Sub FindReplaceTextsInAllTaskSubjects()
Dim xPane As NavigationPane
Dim xModule As TasksModule
Dim xGroup As NavigationGroup
Dim xNavFolder As NavigationFolder
Dim xTaskItem As Outlook.TaskItem
Dim i, k As Integer
Dim xFindStr, xReplaceStr As String
Dim xTotalCount As Long
On Error Resume Next
xFindStr = InputBox("Type the words to find:", "Kutools for Outlook", xFindStr)
If Len(Trim(xFindStr)) = 0 Then Exit Sub
xReplaceStr = InputBox("Type the words to replace:", "Kutools for Outlook", xReplaceStr)
If Len(Trim(xReplaceStr)) = 0 Then Exit Sub
xTotalCount = 0
Set xPane = Outlook.Application.ActiveExplorer.NavigationPane
Set xModule = xPane.Modules.GetNavigationModule(olModuleTasks)
Set xGroup = xModule.NavigationGroups.Item(1)
For i = xGroup.NavigationFolders.Count To 1 Step -1
  Set xNavFolder = xGroup.NavigationFolders.Item(i)
  For k = xNavFolder.Folder.Items.Count To 1 Step -1
    Set xTaskItem = xNavFolder.Folder.Items(k)
    If InStr(xTaskItem.Subject, xFindStr) > 0 Then
      xTaskItem.Subject = Replace(xTaskItem.Subject, xFindStr, xReplaceStr)
      xTaskItem.Save
      xTotalCount = xTotalCount + 1
    End If
  Next
Next
MsgBox xTotalCount & " task subjects have been changed!", vbInformation + vbOKOnly, "Kutools for Outlook"
End Sub

3. Pastaj shtypni F5 kyç për ekzekutimin e këtij kodi dhe një kuti e menjëhershme është hapur, ju lutemi shkruani tekstin që doni të gjeni nga lëndët e detyrës, shih screenshot:

doc zëvendësojë lëndët 3

4. Click OK, dhe një tjetër kuti e menjëhershme është nxjerrë jashtë, ju lutemi shkruani tekstin e ri me të cilin dëshironi të zëvendësoni, shih screenshot:

doc zëvendësojë lëndët 4

5. Pastaj kliko OK, dhe shfaqet një kuti dialogu për të treguar se sa lëndë janë ndryshuar, shih screenshot:

doc zëvendësojë lëndët 5

6. Click OK, dhe tekstet e vjetra në lëndët e punës janë zëvendësuar me ato të reja, shih screenshot:

doc zëvendësojë lëndët 6Kutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.