Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të krijoni takim nga të dhënat e Excel?

Duke supozuar, ju keni një tabelë të të dhënave të emërimit në një fletë pune të Excel-it, duke treguar si vijon screenshot, tani, doni të importoni këto të dhëna në kalendarin Outlook. Si mund të merresh shpejt me këtë punë?

doc eksport excel të dhëna për emërimin 1

Krijo emërime nga të dhënat e Excel me kodin VBA


Krijo emërime nga të dhënat e Excel me kodin VBA

Për të krijuar takime nga të dhënat e Excel, mund të aplikoni kodin e mëposhtëm VBA, ju lutemi bëni si ky:

1. Niseni Outlook dhe mbajeni ALT + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

2. Click Fut > Modulet, dhe ngjisni kodin e mëposhtëm në Modulet Window.

Kodi VBA: Importoni të dhënat excel për emërim:

Public Sub CreateOutlookApptz()
  Dim xAppointmentItem As Outlook.AppointmentItem
  Dim xNameSpace As Outlook.NameSpace
  Dim xCalendarFld As Outlook.MAPIFolder, xSubFolder As Outlook.MAPIFolder
  Dim xCalendarStr As String
  Dim I As Long
  Dim xFileDialog As FileDialog
  Dim xFilePath As String
  Dim xExcelApp As Excel.Application
  Dim xWb As Workbook
  Dim xWs As Worksheet
  On Error GoTo Err_Execute
  Set xExcelApp = New Excel.Application
  Set xFileDialog = xExcelApp.FileDialog(msoFileDialogFilePicker)
  With xFileDialog
    .Title = "Select a file"
    .Filters.Add "Microsoft Excel", "*.xlsx"
  End With
  If xFileDialog.Show = 0 Then Exit Sub
  xFilePath = xFileDialog.SelectedItems(1)
  Set xWb = xExcelApp.Workbooks.Open(xFilePath)
  Set xNameSpace = Outlook.Application.Session
  Set xCalendarFld = xNameSpace.GetDefaultFolder(olFolderCalendar)
  I = 2
  Set xWs = xWb.Worksheets.Item(1)
  xCalendarStr = xWb.Name
  If FolderExist(xCalendarFld, xCalendarStr) = False Then
    Set xSubFolder = xCalendarFld.Folders.Add(xCalendarStr, olFolderCalendar)
  Else
    Set xSubFolder = xCalendarFld.Folders(xCalendarStr)
  End If
  Do Until Trim(xWs.Cells(I, 1).Value) = ""
    Set xAppointmentItem = xSubFolder.Items.Add(olAppointmentItem)
    With xAppointmentItem
      .Start = xWs.Cells(I, 5) + xWs.Cells(I, 6)
      .End = xWs.Cells(I, 7) + xWs.Cells(I, 8)
      .Subject = xWs.Cells(I, 1)
      .Location = xWs.Cells(I, 2)
      .Body = xWs.Cells(I, 3)
      .BusyStatus = olBusy
      .ReminderMinutesBeforeStart = xWs.Cells(I, 9)
      .ReminderSet = True
      .Categories = xWs.Cells(I, 4)
      .Save
    End With
    I = I + 1
  Loop
  Set xAppointmentItem = Nothing
  Set olApp = Nothing
  xExcelApp.Quit
  Set xExcelApp = Nothing
  MsgBox "Import successfully!", vbInformation, "Kutools for Outlook"
  Exit Sub
Err_Execute:
  MsgBox "An error occurred - Exporting items to Calendar.", vbInformation, "Kutools for Outlook"
End Sub
Function FolderExist(CalFolder As Folder, FolderName As String) As Boolean
  Dim I As Integer
  Dim xSubFolder As Folder
  For I = 1 To CalFolder.Folders.Count
    Set xSubFolder = CalFolder.Folders.Item(I)
    If xSubFolder.Name = FolderName Then
      FolderExist = True
      Exit Function
    End If
  Next I
End Function

3. Ende në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni Tools > Referencat për të shkuar në Referencat-Project1 kutinë e dialogut dhe kontrolloni Biblioteka e objekteve të Microsoft Excel opsion nga Referencat në dispozicion kutinë e listës, shihni screenshot:

doc eksport excel të dhëna për emërimin 2

4. Pastaj kliko OK button, tani, shtypni F5 kyç për të drejtuar këtë kod, dhe a Zgjidh një skedar dritarja shfaqet, zgjidhni skedarin Excel që dëshironi të importoni në Outlook, shihni screenshot:

doc eksport excel të dhëna për emërimin 3

5. Dhe pastaj kliko OK, një kuti e menjëhershme nxirret si më poshtë:

doc eksport excel të dhëna për emërimin 4

6. Pastaj kliko OK, të dhënat e Excel-it janë importuar në kalendar si në vijim:

doc eksport excel të dhëna për emërimin 5Kutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.