Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të eksportohet automatikisht email nga Outlook në Excel?

Normalisht, ju mund të eksportoni emailet nga Outlook në Excel me funksionin Import / Export. Por, a keni provuar ndonjëherë të eksportoheni automatikisht email-et në skedar Excel kur vijnë mesazhe të reja? Në këtë artikull, unë do të flas se si të eksportoj automatikisht informacionin e mesazheve të reja hyrëse në Excel.

Informacioni automatik i email-it të eksportit nga Outlook në Excel me kodin VBA


Shpejt eksportoni emials nga Inbox / Sent Items / Drafts ... në Excel file:

me Kutools për Outlook's Raport i Shpejtë ju mund të krijoni lehtësisht një skedar XML për raportimin e të gjithë informacioneve të sendeve në dosjen e tanishme të email-it ose dosjen e detyrave

doc auto eksport email për të shkëlqejnë 5

Kutools për Outlook: me më shumë se 40 + shtesa praktike të Excel-it, të lirë të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 60. Shkarkoni dhe provoni provën falas tani!

Informacioni automatik i email-it të eksportit nga Outlook në Excel me kodin VBA

Për të eksportuar automatikisht emailet e reja të ardhshme në një libër pune Excel, ju lutemi aplikoni kodin e mëposhtëm VBA:

1. Së pari, duhet të krijoni një libër pune me informacionin e mëposhtëm të mëposhtëm, si në vijim, kështu që këto informacione të mesazheve do të eksportohen në këtë skedar Excel.

doc auto eksport email për të shkëlqejnë 1

2. Pastaj shkoni te Outlook dhe mbani shtypur ALT + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare.

3. në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni dy herë ThisOutlookSession nga Project1 (VbaProject.OTM) panel për të hapur modalitetin, dhe pastaj kopjoni dhe ngjisni kodin e mëposhtëm në modulin bosh.

Kodi VBA: Informacion automatik i email-it të eksportit nga skedari Outlook në Excel:

Public WithEvents GMailItems As Outlook.Items
Private Sub Application_Startup()
  Set GMailItems = Outlook.Application.Session.GetDefaultFolder(olFolderInbox).Items
End Sub
Private Sub GMailItems_ItemAdd(ByVal Item As Object)
  Dim xMailItem As Outlook.MailItem
  Dim xExcelFile As String
  Dim xExcelApp As Excel.Application
  Dim xWb As Excel.Workbook
  Dim xWs As Excel.Worksheet
  Dim xNextEmptyRow As Integer
  On Error Resume Next
  If Item.Class <> olMail Then Exit Sub
  Set xMailItem = Item
  xExcelFile = "C:\Users\DT168\Desktop\split document\kto-data.xlsx"
  If IsWorkBookOpen(xExcelFile) = True Then
    Set xExcelApp = GetObject(, "Excel.Application")
    Set xWb = GetObject(xExcelFile)
    If Not xWb Is Nothing Then xWb.Close True
  Else
    Set xExcelApp = New Excel.Application
  End If
  Set xWb = xExcelApp.Workbooks.Open(xExcelFile)
  Set xWs = xWb.Sheets(1)
  xNextEmptyRow = xWs.Range("B" & xWs.Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
  With xWs
    .Cells(xNextEmptyRow, 1) = xNextEmptyRow - 1
    .Cells(xNextEmptyRow, 2) = xMailItem.SenderName
    .Cells(xNextEmptyRow, 3) = xMailItem.SenderEmailAddress
    .Cells(xNextEmptyRow, 4) = xMailItem.Subject
    .Cells(xNextEmptyRow, 5) = xMailItem.ReceivedTime
  End With
  xWs.Columns("A:E").AutoFit
  xWb.Save
End Sub
Function IsWorkBookOpen(FileName As String)
  Dim xFreeFile As Long, xErrNo As Long
  On Error Resume Next
  xFreeFile = FreeFile()
  Open FileName For Input Lock Read As #xFreeFile
  Close xFreeFile
  xErrNo = Err
  On Error GoTo 0
  Select Case xErrNo
    Case 0: IsWorkBookOpen = False
    Case 70: IsWorkBookOpen = True
    Case Else: Error xErrNo
  End Select
End Function

shënim: Në kodin e mësipërm, C: \ Users \ DT168 \ Desktop \ nda dokumentin \ kto-data.xlsx është rruga e skedarit Excel dhe emri i Excel që dëshironi të gjeni informacionin e eksportuar, ju lutem ndryshoni atë në nevojën tuaj.

doc auto eksport email për të shkëlqejnë 2

4. Ende në Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare, klikoni Tools > Referencat për të shkuar në Referencat-Project1 kutinë e dialogut dhe kontrolloni Biblioteka e objekteve të Microsoft Excel opsion nga Referencat në dispozicion kutinë e listës, shihni screenshot:

doc auto eksport email për të shkëlqejnë 3

5. Pastaj kliko OK button për të mbyllur dialogun dhe pastaj ruani dhe mbyllni dritaren e kodit.

6. Tani, duhet të rifilloni Outlook për ta bërë këtë kod të hyjë në fuqi. Nga tani e tutje, nëse ka email të ri që vijnë, ata do të eksportohen automatikisht në librin e punës të veçantë, shih screenshot:

doc auto eksport email për të shkëlqejnë 4Kutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
 • To post as a guest, your comment is unpublished.
  Jorge · 4 months ago
  I need the help about exporting Email information sent (outgoing) emails
  • To post as a guest, your comment is unpublished.
   skyyang · 4 months ago
   Hello, Jorge,
   If you want to export the sent messages from the Sent Items folder, the Kutools for Outlook's Quick Report feature can help you. You can download the Kutools for Outlook first and then apply it.