Cookies na ndihmojnë të ofruar shërbimet tona. Duke përdorur shërbimet tona, ju pranoni përdorimin e cookies.
Këshillë: Gjuhët tjera janë të përkthyera në Google. Ju mund të vizitoni English versionin e kësaj lidhjeje.
Identifikohu
x
or
x
x
Regjistrohu
x

or

Si të ruani vetëm shtojcën e veçantë (excel) në Outlook?

Outlook siguron një veçori Save All Attachments për të shpejt të ruajtur të gjitha bashkëngjitjet në një email tek një dosje specifike në të njëjtën kohë. Megjithatë, nëse doni të ruani vetëm një lloj të veçantë të bashkëngjitjes në një email, si p.sh. shtojcën Excel, dokumentin e Fjalës dhe kështu me radhë, çfarë mund të bëni për ta arritur atë? Këtu ne japim një metodë VBA për të zgjidhur problemin.

Ruaj vetëm shtojcën specifike në Outlook


Lehtësisht të ruani të gjitha bashkëngjitjet nga shumë e-mail të zgjedhur në dosje:

Me Shkëputini të gjitha bashkëngjitjet dobia e Kutools për Excel, lehtë mund t'i ruani të gjitha bashkëngjitjet nga disa email të përzgjedhur në dosjen e specifikuar në Outlook, siç tregohet në ekranin e mëposhtëm.

Kutools për Outlook: Me më shumë se shtesat shtesë të përdorshme të 40 Outlook, mund të provohen pa asnjë kufizim në ditët e 45. Shkarko dhe gjykim falas tani!

Kutools për Outlook: 100 + Veglat e reja të Avancuara për Outlook.
Tab Zyra: Aktivizo modifikimin e skedave dhe shfletimin në zyrë, Ashtu si Chrome, Firefox, IE 8 / 9 / 10.
Menu klasike: Sillni Menus Vjetër dhe Toolbars Mbrapa në Office 2007, 2010, 2013, 2016 dhe 2019.

Ruaj vetëm shtojcën specifike në Outlook

Kodi i mëposhtëm VBA mund të ndihmojë për të ruajtur vetëm bashkëngjitje specifike në një email ose email të shumëfishta në një dosje të veçantë. Ju lutem bëni si më poshtë.

1. Launch your Outlook, në listën e postimeve, zgjidhni një email ose email të shumëfishta që ju do të kurseni lidhjen specifike.

2. Shtypni Ndalet + F11 çelësat për të hapur Microsoft Visual Basic për Aplikime dritare. Në dritaren e hapjes, kliko Fut > Modulet, dhe pastaj kopjoni kodin e VBA më poshtë në dritaren e Modulit.

Kodi VBA: Ruaj vetëm bashkëngjitjen specifike në një email ose email të shumëfishta në një dosje

Public Sub SaveSpecifyAttachments()
'Updated by ExtendOffice 20181130
Dim xItem As Object, xFldObj As Object
Dim xSelection As Selection
Dim xAttachment As Outlook.Attachment
Dim xSaveFolder As String
Dim xFSO As Scripting.FileSystemObject
Dim xFilePath, xFilesSavePath As String
Dim xExtStr As String, xExt As String
Dim xExtArr() As String, xS As Variant
On Error Resume Next
Set xFldObj = CreateObject("Shell.Application").BrowseforFolder(0, "Select a Folder", 0, 16)
Set xFSO = New Scripting.FileSystemObject
If xFldObj Is Nothing Then Exit Sub
xSaveFolder = xFldObj.Items.Item.Path & "\"
Set xSelection = Outlook.Application.ActiveExplorer.Selection
xExtStr = InputBox("Attachment Format:" + VBA.vbCrLf + "(Please separate multiple file extensions by comma.. Such as: .docx,.xlsx)", "Kutools for Outlook", xExtStr)
If Len(Trim(xExtStr)) = 0 Then Exit Sub
For Each xItem In xSelection
  If xItem.Class = olMail Then
    xFilesSavePath = ""
    For Each xAttachment In xItem.Attachments
      xFilePath = xSaveFolder & xAttachment.FileName
      xExt = "." & xFSO.GetExtensionName(xFilePath)
      xExtArr = VBA.Split(xExtStr, ",")
      xS = VBA.Filter(xExtArr, xExt)
      If UBound(xS) > -1 Then
        xAttachment.SaveAsFile xFilePath
        If xItem.BodyFormat <> olFormatHTML Then
          xFilesSavePath = xFilesSavePath & vbCrLf & "<file://" & xFilePath & ">"
        Else
          xFilesSavePath = xFilesSavePath & "<br>" & "<a href='file://" & xFilePath & "'>" & xFilePath & "</a>"
        End If
      End If
    Next
    If xItem.BodyFormat <> olFormatHTML Then
      xItem.Body = vbCrLf & "The file(s) were saved to " & xFilesSavePath & vbCrLf & xItem.Body
    Else
      xItem.HTMLBody = "<p>" & "The file(s) were saved to " & xFilesSavePath & "</p>" & xItem.HTMLBody
    End If
    xItem.Save
  End If
Next
Set xFSO = Nothing
End Sub

3. click Tools > Referencat, Në Referencat - Projekti dialog, kontrolloni Runtime Microsoft Scripting dhe klikoni butonin OK button.

4. Shtypni F5 kyç për të drejtuar kodin. Në popped out Shfletoni për dosjen kutinë e dialogut, zgjidhni një dosje për të ruajtur bashkëngjitjet.

5. Dhe pastaj, kliko OK, ne vazhdim Kutools për Outlook kutinë e dialogut, futni ekstensionin e skedarit të bashkëngjitur që do të ruani në kutinë e tekstit dhe klikoni OK.

Pastaj vetëm bashkëngjitjet e specifikuara janë ruajtur.

Shënimet:

1. Nëse dëshironi të ruani llojin e ndryshëm të bashkëngjitjeve, futni shtesat e skedarëve në kutinë e tekstit dhe ndani ato me presje.

2. Pas ruajtjes, një shteg kursimi i bashkëngjitjes shfaqet në trupin e mesazhit. Ju mund ta hapni bashkëngjitjen duke klikuar direkt në linkun.


Artikujt Related:Kutools për Outlook

Më shumë se 100 Funksione të Avancuara për Outlook 2010, 2013, 2016, 2019 dhe 365

kutools shtënë ekran për pamjen e vogël për banner 201812

më shumë Features | Shkarko falas | Vetëm $ 39.00 për qindra funksione

Say something here...
symbols left.
You are guest ( Sign Up? )
or post as a guest, but your post won't be published automatically.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.